Ἡ ἀθέλητος «ἐκδίκησις» τῶν νέων μειώνει μισθοὺς καὶ συντάξεις.

Η Τρόϊκα είναι πάντα εδώ, έστω και  αν ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν αναχωρήσει.

 Σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση, έχουν δημιουργήσει δίκτυο συλλογής πληροφοριών από τους διάφορους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα  δίνουν στην πληροφόρηση από τα καταστήματα εστίασης, καφέ  και διασκέδασης, τα οποία θεωρούν ως εκ των παραμέτρων οικονομικής ευμάρειας. Σαφώς δεν λαμβάνουν υπʼ όψιν τις δραστικές μειώσεις τιμών στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλά από τα καταστήματα εστίασης, προσφοράς καφέ και διασκέδασης, θεωρώντας ότι πρόκειται για «δαπάνη πολυτελούς διαβίωσης».

Οι συλλεγόμενες πληροφορίες παραδίδονται υπό μορφή έκθεσης στην οποία αναφέρονται: η ημέρα, η ώρα επίσκεψης, ο αριθμός πελατών, φωτογραφία του τιμοκαταλόγου και πληροφορίες που συλλέγουν από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση σχετικά με την κίνηση  πελατών και τις υπόλοιπες ημέρες.  .

Ο μεγαλύτερος όγκος πληροφοριών συλλέγεται από τα καταστήματα προσφοράς καφέ.

 

Δηλαδή, οι νέοι οι οποίοι γεμίζουν τις καφετέριες και τα λεγόμενα «ορθάδικα», άθελά τους  συνεισφέρουν στην διαμόρφωση άποψης της Τρόϊκα, που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων. Τούτο βεβαίως θίγει και τους ίδιους τους νέους, αφού και οι βασικοί μισθοί μειώνονται στην περίπτωση που εργάζονται ή βρουν εργασία και τα επιδόματα και παράλληλα περιορίζεται η οικονομική δυνατότητα των οικείων τους να τους στηρίζουν οικονομικά.

Είναι ενδεικτικό – και λυπηρό για πολλούς-  το ότι, η μεγαλύτερη συγκέντρωση πελατών στα καφέ για τον τρέχοντα μήνα κατεγράφη στα κείμενα των εκθέσεων, στις 18 Οκτωβρίου 2012, δηλαδή την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων!

Και βεβαίως συγκυβέρνηση και Τρόϊκα, «έτριβαν» τα χέρια τους από ευχαρίστηση!  

Ενδεχόμενη λύση αποτελεί ο περιορισμός χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης και προσφοράς καφέ και η δραστική μείωση της δαπάνης για  νυχτερινή διασκέδαση.

Άλλωστε, οι πλατείες και οι λοιποί δημόσιοι χώροι, προσφέρονται για να απολαύσει η παρέα τον καφέ σε «πλαστικό», ο οποίος εν τέλει κοστίζει και πολύ φθηνότερα.

Κυρίως οφείλουν να αυτοπεριοριστούν οι νέοι οι οποίοι άθελά τους τιμωρούν τους οικείους τους δίνοντας αφορμές για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, υποσκάπτοντας και το δικό τους εργασιακό μέλλον. 

Όλα αυτά μέχρι να καταφέρουμε να διώξουμε την Τρόϊκα και τους συνεργάτες της!  

Μέχρι να ξαναζήσουμε ελεύθεροι μα και σοφότεροι!

Ιωάννης Δέμος  

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply