Ποῦντο ποῦντο τό ….«δακτυλίδι»;;

Αν αυτό δεν είναι το «τσίρκο Μεντράνο» τότε ποιό είναι;;

Αν αυτό δεν είναι Καραγκιόζ μπερντές,τότε τι είναι;;

Αν αυτοί οι πολιτικοί «ἀνδρες»δεν θέλουν κλωτσιές,τότε ποιοί θέλουν;;

«Συγνώμη,έχασα την λίστα» εἰπε το ανδρείκελο  και πρωτοπαλίκαρο του Γάπατου (του άλλου ανδρείκελου της Νέας Τάξης ) Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ετσι απλά,η περίφημη «λίστα Λαγκάρτ»που περιλάμβανε ονόματα δεκάδων φοροφυγάδων ,χάθηκε!

Ο ένας το έδωσε στον άλλον,ο άλλος στον επόμενο και πάει το στικάκι χάθηκε!

Κανείς δεν φταίει..κανείς δεν έχει την ευθύνη,γιατί ουσιαστικά κανείς δεν έχει τα …κάκαλα,να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του!

Σε ένα κράτος -οπερέτα- που δεν σέβεται ΤΙΠΟΤΑ απολύτως,που δεν έχει  καν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια,έγινε και αυτό!

Να ζητάμε από την Γαλλική κυβέρνηση ,να μας στεἰλουν ξανά την λίστα,επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την δική μας αισχρή ,αισχρότατη ανεπάρκεια!

Κι όσο γι’αυτόν τον περίφημο Ελληνικό λαό;

Τι να πεις πιά γι’αυτόν το λαό,που γράφτηκαν στο παρελθόν έπη και διθύραμβοι;;

Τι να γράψω για εμάς,που μια ένδοξη ιστορία χιλιάδων χρόνων έπρεσε στα χέρια μας και την κάναμε …ρόμπα και που τώρα καθόμαστε άπραγοι  κι ανήμποροι,ένα κουτάβι φοβισμένο να παρακαλάμε τους Μασόνους τοκογλύφους που μας ρήμαξαν την ζωή,να μας δώσει μόνο  λίγο αέρα να αναπνεύσουμε ,δίνοντας 2.6 εκ.ψήφων σε αυτούς που μας πούλησαν σε αυτούς τους τοκογλύφους;;

«Αιδώς αχρείοι…κατάπτυστοι γελοίοι»…μόνο αυτό!!

Σεμέλη. 

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Παπακωνσταντίνου: Εχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ

Ευθύνες στο ΣΔΟΕ επέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, κατά την σημερινή του κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πολλές φορές ότι το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει σε ελέγχο της λίστας και δεν έπρεπε να περιμένει καμία εντολή πολιτική από κανέναν.

«Το ΣΔΟΕ ήταν επιβεβλημένο και να κάνει έρευνα και να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις. Στις 25 Ιανουαρίου συγκάλεσα σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο νομικός σύμβουλος ήταν κατηγορηματικός ότι τα στοιχεία μπορούσαν και έπρεπε να αποτελέσουν βάση φορολογικού ελέγχου. Συνεπώς το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να ελέγξει αυτού του είδους τις πληροφορίες. Το ΣΔΟΕ δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει ελέγχους, έχει υπηρεσιακή αυτονομία. Εγώ έδωσα τα στοιχεία για να γίνουν έλεγχοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλοίωσης της αρχικής λίστας. «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας,» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές».

«Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb. Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω που είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply