Στὴν ἴδια παράστασι θεατές!

Την ίδια χρονική περίοδο, οι ίδια παραπληροφόρηση, από τα ίδια παπαγαλάκια με ίδιο στόχο.

Έλεγαν τα ίδια ακριβώς «συμπτωματικά» πάλι, από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 με μόνη διαφορά η ανταλλαγή ρόλων:
για δήθεν αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις από τις δεκαέξι του επόμενου μήνα!
για δήθεν πιθανότητα εξόδου της χώρας από το Ευρώ, αν δε

ν υπογράψουμε μεταξύ άλλων και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, για να πάρουμε την… δόση μας!
Ότι τα λεφτά της δόσης θα πέσουν στην αγορά και στα κρατικά ταμεία!
Στην τότε κυβέρνηση ρόλο «μπαμπούλα» ήταν ο Βενιζέλος ο οποίος επαναλάμβανε το ίδιο παραμύθι μέχρι τον Δεκέμβριο, όπου οι οσφυοκάμπτοντες Βουλευτές ψήφισαν με κλειστά αυτιά και μάτια, ότι τους διέταξαν!
«Στα κάγκελα» τότε είχε «βγεί» ο Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα ζητούσε εκλογές γιατί το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα ήταν καταστροφικό για την χώρα!
Σήμερα συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά την ανταλλαγή των ρόλων! Ψευδόμενος καταστροφολόγος ο Σαμαράς και όψιμος «αντιστασιακός» ο Βενιζέλος με “πατερίτσα” τον δεξιόστροφο στο μυαλό και αριστερό στον καβάλο Κουβέλη.
Ωστόσο, πέρυσι η αλήθεια ελέχθη δια στόματος της κ. Κατσέλη, η οποία ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός από τον Αύγουστο και μετά ήταν πλεονασματικός και άρα στα κρατικά ταμεία υπήρχε χρήμα και για μισθούς και για συντάξεις. Και ως εκ θαύματος στις 16 κάθε μήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι μισθοί και οι συντάξεις πληρωνόντουσαν κανονικώς, αναδεικνύοντας ως καταστροφολόγο τον Βενιζέλο.
Ως εκ τούτου παραμύθι για αδαείς είναι ο ισχυρισμός Σαμαρά περί «άδειων ταμείων» στις δεκαέξι Νοεμβρίου.
Και τούτο γιατί, παραδοσιακά, ο Κρατικός Προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός κάθε μετα-καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της αύξησης των εσόδων από την τουριστική κίνηση!
Όσο για τα περί αποπομπής της χώρας από το Ευρώ και την ευρωπαϊκή Ένωση, την απάντηση περί του αντιθέτου έχουν δώσει και συνεχίσουν να δίνουν δεκάδες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε όποιος το επαναλαμβάνει να χαρακτηρίζεται και επισήμως από γραφικός έως κατ’ επάγγελμα ψεύτης!
Εκτός βεβαίως από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, βρίσκονται και άλλοι καιροσκόποι περιπλανώμενοι βουλευτές οι οποίοι αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, απευθύνοντας σενάρια καταστροφολογίας, σε εύπιστους τηλεθεατές ή ακροατές!
Γιατί όμως τέτοια πρεμούρα για να περάσουν μέτρα τα οποία θα σπρώξουν την οικονομία και την κοινωνία στον γκρεμό, αλλά και πολίτες στην αυτοκτονία;
Γιατί συνεχίζουν ενσυνείδητα να επαναλαμβάνουν το ψέμα, ότι με την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτά θα «εξαφανιστούν» στην θολούρα των τραπεζών, του χρέους και των εκλεκτών εργολάβων;
Μέρος της απάντησης βρίσκεται στις πιέσεις κυρίως των ξένων αλλά και «Ελλήνων» Τραπεζιτών και στην προοπτική διαγραφής των δανείων των κομμάτων!
Άλλωστε θυμίζω ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα στηρίζεται από το Τραπεζικό, το οποίο ελέγχει η «Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία δια νόμου απαγορεύεται να ελεγχθεί από το Ελληνικό Κράτος! Και άρα βρίσκεται υπεράνω ή/και παράλληλα αυτού. 
Και αλίμονο αν επιβεβαιωθούν στοιχεία που φέρουν τις κατ’ ευφημισμό Ελληνικές τράπεζες να έδιωξαν εκτός Ελλάδος, από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2012, πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ !
Τούτο βεβαίως οφείλουν να το γνωρίζουν όσοι Βουλευτές, ψηφίσουν τα αντικοινωνικά και εν τέλει αντεθνικά νέα μέτρα των 13,5 δις (που τελικά θα γίνουν 18 δις) ενώ παράλληλα θα «φορτώσουν» τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με πρόσθετο επονείδιστο χρέος 31,5 δίς ευρώ εις δόξαν των τραπεζιτών και εναντίον της βούλησης των πολιτών!!!
Απόδειξη της αντίθετης βούλησης, οι απαντήσεις των ερωτώμενων σε σφυγμομέτρηση κατά την διάρκεια της χθεσινής εκπομπής «ΖΟΟΜ» στην ΝΕΤ, όπου ποσοστό μεγαλύτερο από το 55% των συμμετεχόντων, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα, αντιτάχθηκαν στις επιλογές της τριμερούς κυβέρνησης, στερώντας της κάθε νομιμοποίηση! 
Ας λάβουν τα παραπάνω σοβαρά υπ’ όψιν τους οι «αντιπρόσωποι του λαού» στην Βουλή.
Ιωάννης Δέμος

 

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply