«Χάϊδεμα» τῶν βουλευτῶν καὶ δικαστικῶν καὶ χαστούκι στοὺς μικροσυνταξιούχους!!

Τι ακριβώς συνέβη και η υποτροϊκανή κυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ ξαφνικά αποφάσισε να σφαγιάσει την σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων μειώνοντάς την κατά 5% αντί του 3% (που αρχικά είχε λεχθεί), ενώ αντίθετα κατάργησε τους δύο υψηλούς συντελεστές μείωσης στις συντάξεις άνω των 3.000 και 4.000 ευρώ;
Η απάντηση ίσως πρέπει να αναζητηθεί στα τελευταία γεγονότα:
· Την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και παράλληλα προκλητική την εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής.
· Τις αντιδράσεις των βουλευτών με ορατό τον κίνδυνο να μην ψηφιστούν με άνετη πλειοψηφία τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το νέο μνημόνιο.
Πρέπει δε να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι δικαιούχοι των υψηλών συντάξεων των 3.000 και 4.000 ευρώ είναι κυρίως οι δικαστικοί κι οι βουλευτές και κάποιοι γιατροί και μηχανικοί με διπλές συντάξεις.
Άλλωστε προκαλούν οι αμοιβές των βουλευτών οι οποίες δεν θίγονται, τα οικογενειακά τους επιδόματα και τα έξοδα κίνησής του παραμένουν άθικτα, ενώ αυξάνεται κατά 150% σε σχέση με η κρατική επιχορήγηση στο λεγόμενο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία δηλαδή από 1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011 σε 2.570.000 ευρώ!
Κι μάλιστα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος της Βουλής διά νόμου είναι απόρρητος και δεν δημοσιοποιείται! Κάτι δηλαδή σαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Ποια άραγε αδήριτη ανάγκη επέβαλε μια τέτοια αύξηση της τάξεως του 150% όταν κατακρεουργούνται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών;
Πώς να μην σκεφθεί ο πολίτης ότι τα κονδύλια αυτά κατευθύνονται στις τσέπες των Βουλευτών;
Πώς να μην σκεφθεί ο πολίτης ότι η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόϊκα καλοπιάνει Βουλευτές και δικαστικούς προκειμένου μην ενεργούν και αποφασίζουν εναντίον των μνημονιακών νόμων και αποφάσεων;
Και μάλιστα όταν καλούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι να αναπληρώσουν αυτά που χαρίζουν στους υψηλοσυνταξιούχους;
Πως λοιπόν να μην αυξάνει η οργή των πολιτών όταν βλέπουν ότι οι ίδιοι οδηγούνται στην κατοχική μπομπότα, ενώ οι πέριξ την Τροϊκανική εξουσία διαβιούν πλουσιοπάροχα ενώ νομοθετούν ευνοϊκά για την τρόϊκα, τους τραπεζίτες και για τους εαυτούς τους;
Η οργή αυξάνει και κάπου ή σε κάποιους θα ξεσπάσει! Κακώς νομίζουν οι εξουσιάζοντες ότι τα ψυχολογικο-επικοινωνιακά τερτίπια είναι ικανά να αμβλύνουν τις αντιδράσεις.
Επίσης γνωρίζουν ότι οι κραυγές του Υπουργού Οικονομικών περί εξόδου από την Ευρώπη και περί χρεωκοπίας λέγονται για ένα και μόνον λόγο: για να δώσουν άλλοθι στους βουλευτές που ελαφρά την καρδία και με βαριά την τσέπη θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και τα μέτρα!
Οι πολίτες δεν εξαπατώνται, αντίθετα συσσωρεύουν οργή!!!
Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply