Δραματικὲς ἀναλήθειες ἀπὸ Σαμαρᾶ καὶ συνεταίρους.

 

Την ίδια επικοινωνιακή συνταγή «καταστροφολογίας» εφαρμόζουν οι κρυφοί και φανεροί πρωτεργάτες του μνημονίου, προκειμένου να επιβάλλουν τα νέα ληστρικά μέτρα. 
Η προχθεσινή (4-11-2012) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εξελίχθηκε σε σεμινάριο επικοινωνίας. Οι Βουλευτές όφειλαν να αποστηθίσουν τα επιχειρήματα ώστε να τα επικαλούνται στους ψηφοφόρους τους, όταν θα τους κατηγορήσουν για ενδοτισμό στις κομματικές και άλλες «άνωθεν» εντολές. Παράλληλα η μετάδοσή της από την τηλεόραση είχε ως αποδέκτες και «αδαείς» πολίτες.
Επιεικώς τα λεχθέντα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αναλήθειες».
Είπε ο Α. Σαμαράς:
1. «Από τα 31,5 δις μόνον το 10% θα κατευθυνθεί προς τους δανειστές…» Απέφυγε να αναφέρει ότι τα 24 δις θα πάνε στους Έλληνες Τραπεζίτες και κάποιο ποσό 3,5 δις σε μεγαλοεργολάβους. 
2. «Με την δόση θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά…». Απέκρυψε ότι από τα 24 δις ούτε ένα ευρώ δεν θα μείνει στην Ελλάδα παρά θα διατεθούν για την αγορά τίτλων ξένων κρατών και άλλες «ασφαλείς» επενδύσεις προκειμένου να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους! Αυτό σημαίνει ο όρος ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον υπόλοιπο πακτωλό δισεκατομμυρίων που έχουν εισπράξει τα τελευταία τρία χρόνια και βεβαίως ούτε ένα ευρώ δεν έχει πέσει στην αγορά.
3. «Θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις των ιδιωτών και θα δοθούν δάνεια στους μικρομεσαίους…» Απέκρυψε ότι για μεν τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ υπάρχει ήδη η εγγύηση του κράτους, αλλά ούτε δάνεια στους μικρομεσαίους θα δοθούν για τους λόγους που αναφέρονται προηγούμενα.
4. «Ρισκάρουμε την έξοδο από το ευρώ…θα είναι καταστροφή η επιστροφή στην δραχμή…» Αυτό το εκβιαστικό δίλημμα έχει απαντηθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους οι οποίοι το θεωρούν από γραφικό έως επίπλαστο. Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα κοστίσει στους «εταίρους μας» 13 τρίς ευρώ. Άλλωστε δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από κανέναν πλην των συγκυβερνούντων ΝΔ-ΠαΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τα δε περί επιστροφής στην δραχμή είναι προεκλογικός σκελετός ο οποίος ανασύρεται κατά το δοκούν. Αλώστε, ακόμη και οι θεωρίες για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν είναι ακριβείς, αφού στηρίζονται σε παραδοχές και όχι σε δεδομένα 
5. «Το ποσό που τελικά θα εισπράξουμε είναι μεγαλύτερο από τα 31,5 δίς και το ύψος του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν…» τα δύο νομοσχέδια: του προϋπολογισμού και των μέτρων…Ένα ακόμη ελληνικό εκβιαστικό εφεύρημα-δικαιολογία για τους βουλευτές. 
Ωστόσο, ελάχιστοι από τους βουλευτές έχουν γνώσεις μικροοικονομίας, (πιθανόν κάποιοι να γνωρίζουν ψήγματα μακροοικονομίας). Ίσως αν είχαν οι ίδιοι ασχοληθεί σε παρελθόντα χρόνο με την διοίκηση ή την διαχείριση κάποιας επιχείρησης θα γνώριζαν ότι και ένα κράτος στην πραγματικότητα είναι μία μεγάλη επιχείρηση με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και έχει υπαλλήλους –πολίτες. 
Οι βασικές αρχές οικονομίας που διέπουν το κράτος και μία επιχείρηση είναι οι ίδιες: Αν δηλαδή μία υπερχρεωμένη επιχείρηση, μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων, αρχίζει και ξεπουλά εμπορεύματα, εξοπλισμό και άλλα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα μέρος των δάνειων που έχει λάβει και δεν προχωρήσει σε στρατηγικές οι οποίες θα οδηγήσουν στην παραγωγή νέου πλούτου, τότε ένα είναι βέβαιο: 
• Σε μικρό χρονικό διάστημα θα τελειώσουν τα προς εκποίηση περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. 
• Το ταμείο θα αδειάσει. 
• Θα αναγκαστεί να απολύσει το προσωπικό. 
• Η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε λουκέτο χωρίς να έχει εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις! 
• Οι δανειοδοτούσε τράπεζες θα εξακολουθούν να πιέζουν. 
• Θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις τυχόν εναπομεινάντων εταιρικών αλλά και των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία ή των εταίρων.
• Αν η επιχείρηση είναι μεγάλη τότε την απορροφά η τράπεζα έναντι πινακίου φακής και βεβαίως αναλαμβάνει την διοίκηση. 
• Ο επιχειρηματίας τελικά θα οδηγηθεί είτε στην φυλακή είτε στην αυτοκτονία!
• Αλλά και υπάλληλοι της επιχείρησης είναι δυνατόν να οδηγηθούν σε αυτοκτονία!
Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες, οι πολιτικοί της; 
Τι περιμέναμε να ακούσουμε ως απάντηση ή έστω ως προβληματισμό από τους βουλευτές στην πρωθυπουργική αλλά και στην Βενιζελική και Κουβελική μυθοπλασία:
• Πως γίνεται να υποστηρίζει μία δέσμη μέτρων τα οποία ό ίδιος ο Α. Σαμαράς αλλά και σύσσωμη η Ν.Δ. θεωρούσε πριν ένα χρόνο ως «λάθος συνταγή», άποψη που σήμερα την ενστερνίζεται και το… ΠαΣΟΚ (;) και η «αριστεροδέξια» ΔΗΜΑΡ; 
• Πως γίνεται να υποστηρίζονται απεχθή μέτρα για τα οποία μόλις προσφάτως έχει επισημανθεί από ειδικούς στον Ελληνικό και ξένο στον τύπο η τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική ζημιά που θα προκαλέσουν;
• Γιατί δεν έχει εκπονηθεί ακόμη ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης που θα οδηγήσει στην παραγωγή νέου πλούτου και θα δώσει προοπτική εξόδου από την κρίση; 
• Γιατί τα μέτρα στηρίζουν τα μεγάλα εισοδήματα και αποψιλώνουν τα χαμηλά;
• Γιατί υιοθετούνται μέτρα και αποφάσεις οι οποίες στρέφονται κατά της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, αλλά και κατά αυτής της ύπαρξης του Ελληνικού Γένους και πολιτισμού;
• Γιατί επιδεικνύουμε τέτοιου βαθμού δουλοπρέπεια στους εταίρους και στους άλλους δανειστές, όταν αποδεδειγμένα οδηγούμαστε στην καταστροφή;
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολλά περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν οι πολιτικοί της ότι γνωρίζουν, ώστε να μην χρειάζονται απτές αποδείξεις. Οι ενδείξεις είναι κραυγαλέες. 
Οι βουλευτές να αφουγκραστούν την κραυγή θυμού ενός έθνους και να αναλογιστούν τις πολυεπίπεδες λίαν ανησυχητικές επιπτώσεις, από την εφαρμοζόμενη λογική και πολιτική!
Και να θυμούνται ότι η παγκόσμια ιστορία διδάσκει πως αυτοί που τελικά κερδίζουν είναι οι πολίτες κι όχι τα συμφέροντα!
Ιωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply