Τὶ (μισθούς) παίρνουν γιὰ νὰ (μᾶς) δουλεύουν!

Στο παρακάτω άρθρο αποκαλύπτονται για ακόμη μία φορά οι προκλητικοί μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής και οι …περικοπές που θα υποστούν για το 2012. Μάλιστα υπήρξαν και υποστηρικτές τους μεταξύ των Βουλευτών. Γιατί άραγε; Μα…γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής γνωρίζουν εκ των έσω τις αποδοχές και τα εξωφρενικά προνόμια των Βουλευτών. Θα περιμέναμε από τον κ. Στουρνάρα να ανακοινώσει και μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης και των λοιπών επιδομάτων των Βουλευτών κατά τουλάχιστον 50% καθώς και κατάργηση των ατελειών, της χορήγησης αυτοκινήτου και των εξόδων κίνησης. Ο ελληνικός Λαός περίμενε τα παραπάνω να έχουν προταθεί και υλοποιηθεί με πρωτοβουλία τουλάχιστον εκείνων των Βουλευτών που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες και κοινωνικά…ευαίσθητοι.  Άλλωστε τι χρειάζονται τα Βουλευτικά γραφεία στην επαρχία, αφού τυρβάζουν ότι το ρουσφέτι έχει καταργηθεί; Τι χρειάζεται το Τηλεοπτικό Κανάλι της Βουλής αφού οι συνεδριάσεις καλύπτονται από την ΕΤ1; 

Η εξοικονόμηση από μία τέτοια μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης, μπορεί να φθάσει τα  20.000.000 ευρώ τον χρόνο και βεβαίως να καταργηθεί και εκείνη η τουλάχιστον περίεργη αύξηση των κονδυλίων του Ιδρύματος της Βουλής η οποία ξεπερνά τα 100.000.000.000 ευρώ. 

Φαίνεται πως οι “συνωστιζόμενοι”  στην Ελληνική Βουλή, διοικητικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι και  Βουλευτές έχουν ιδρύσει, με διακομματική συνεννόηση, ένα άλλο κράτος ( εν είδει Βουλη-κανού) μέσα στο Ελληνικό Κράτος με την δική του εύρωστη οικονομία, την δική του αστυνομία, τον δικό του Τηλεοπτικό Σταθμό, την δική του διακομματική νομοθετική εξουσία,  το οποίο αποκρύπτεται πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, με στόχους αφ’ ενός την εξασφάλιση πολυτελούς διαβίωσης όλων των παρεπιδημούντων και αφ’ ετέρου την εξαπάτηση των πολιτών. Γι΄αυτό, άλλωστε, ψηφίζουν τυφλά αδιαφορώντας για το συμφέρον της χώρας και του έθνους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ιωάννης Δέμος

Τι (μισθούς) παίρνουν για να (μας) δουλεύουν 

 *«ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ»  

Η προκλητική αντίδραση των χρυσοκάνθαρων υπαλλήλων της Βουλής και τα ακόμη προκλητικότερα προνόμια –μισθολογικά και άλλα– που απολαμβάνουν, φεσώνοντας το κράτος

Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Εντός και εκτός Κοινοβουλίου, οι τόνοι μεταξύ των βουλευτών ήταν υψηλότατοι, ενώ πολλές φορές υπήρξαν εντάσεις αλλά και διακοπές στη διαδικασία συζήτησης των μέτρων.

Ωστόσο, η ασέβεια (για να χρησιμοποιήσουμε τον ευγενέστερο όρο) στην όλη διαδικασία δεν προήλθε από πολιτικό πρόσωπο, αλλά από τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι αντέδρασαν σαν τσιφλικάδες που τους κλέβουν το χωράφι όταν ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση που τους εξίσωνε μισθολογικά με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Τι έκαναν; Οι στενογράφοι και οι πρακτικογράφοι άφησαν επί τόπου τις θέσεις τους και αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας, αφήνοντας ακάλυπτη τη συνεδρίαση έως το πέρας της.

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο, φρουρούσαν τις πόρτες που οδηγούν στο κανάλι της Βουλής, ενώ οι πόρτες που οδηγούν στα θεωρεία ήταν κλειδωμένες, προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε παρέμβαση των υπαλλήλων της Βουλής.

Όπως προαναφέρθηκε, το δήθεν νομοθετικό «έγκλημα» του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι ενέτασσε τους υπαλλήλους της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο. Και εδώ έχουν ένα δίκιο να μιλούν για καταστροφή, αφού με τη νομοθετική ρύθμιση Στουρνάρα οι χρυσοκάνθαροι (και σε αρκετές περιπτώσεις με… μπάρμπα στην Κορώνη) εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο έβλεπαν τον κίνδυνο να χάσουν προνόμια που ούτε μπορεί να φανταστεί ο Έλληνας πολίτης, που βλέπει τον μισθό του ή τη σύνταξή του να πετσοκόβεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

Τα προκλητικά προνόμια

Οι υπάλληλοι της Βουλής έπαιρναν μισθό που έφθανε τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο, ενώ τους παρέχονταν και άλλα προνόμια που τους έδιναν τέσσερις επιπλέον μισθούς! Την ώρα, δηλαδή, που η κυβέρνηση κόβει 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους, οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν μέχρι και 16ο μισθό!

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, παρά το κόψιμο που υπέστησαν οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν –μειωμένοι– ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου», ποσό που αποφασίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής.

Επίσης, εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς. Δηλαδή, κατά προσέγγιση, το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενώ λαμβάνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά παίρνουν και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων.

Τα προνόμια που απολαμβάνουν, όμως, οι υπάλληλοι της Βουλής δεν είναι μόνο χρηματικά. Ειδικότερα, μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση του γυμναστηρίου και του πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Ακόμα, επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το Υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα.

Επιπλέον, τους παρέχονται οι ευκολίες του ΣΕΠΑ (Συγκρότημα Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας), το οποίο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε συγκεκριμένα πολυκαταστήματα σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

Τα μισθώματα προικίζουν το ταμείο τους

Διαβάστε όμως και αυτό: Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα (μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής, προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Ως εκ τούτου, το κυλικείο της Βουλής καταβάλλει 24.000 ευρώ τον χρόνο στο Ταμείο των Υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48.000 ευρώ ετησίως και η Ολυμπιακή δίνει, επίσης, 48.000 ευρώ. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους, επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.

Άλλο ένα προνόμιο των υπαλλήλων της Βουλής είναι το μετεκλογικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ. Μάλιστα, μετά τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είχαν την απαίτηση να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης και Μνημονίου! Σημειώνεται ότι το μόνιμο προσωπικό της Βουλής έως το 2010 ήταν 1.340 άτομα, με τον νεοπροσλαμβανόμενο που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση να λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, ενώ η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής να φθάνει τα 106 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται, ακόμα, πως εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.

Από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί, ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση.

ΥΓ: Παρά τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι υπάλληλοι της Βουλής, οι μισθοί τους κοστίζουν 5,1 εκατ. ευρώ. Ασύλληπτο ποσό για τους «κακομαθημένους» υπαλλήλους που εκβιαστικά σταμάτησαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Ιωαννίδης

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Τὶ (μισθούς) παίρνουν γιὰ νὰ (μᾶς) δουλεύουν!

  1. Οὔτε παίρνουν (μισθοὺς) οὔτε μᾶς δουλεύουν. Ἐμεῖς τὺς δίνουμε (μισθούς) καὶ ἐμεῖς μᾶς δουλεύουμε. Ἡ Ἑλλὰς σύμπασα εἶναι μία μεθυσμένη πολιτεία Φιλονόη, κσὶ συμπεριφέρεται ὡς τοιαύτη.

Leave a Reply