Ἐπιμένει στὰ περὶ συνωστισμοῦ στὴν Σμύρνη ἡ κυρία τῶν 1680 ψήφων!

 

Η περίπτωσή της είναι γνωστή και έχει ασχοληθεί αναποτελεσματικά η επιστήμη μαζί της..
Επιμένει η «κυρία» αυτή, πως η ιστορία είναι ένα εργαλείο, για να το χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν κι όπως μας βολεύει ( ή όπως βολεύει τα καρντάσια μας) ,για να κάνουμε την ζωή μας…καλλίτερη!
Να ξεφύγουμε από το αιματηρό παρελθόν!!

Σαν ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας ,όπου οι «ασθενείς»
-εμείς δηλαδή- θα υποβληθούμε σε μια ιδιότυπη λοβοτομή και θα ξεχάσουμε όσα μας κρατούν πίσω και μας κάνουν να θυμόμαστε,ποιοί είμαστε και τι μας έκαναν ,αυτοί που ξαφνικά έγιναν φίλοι μας…

Κάπως έτσι,στην αναθεωρημένη ματιά της ιστορίας μας,η σφαγή δεν ήταν σφαγή τελικά αλλά  συνωστισμός στο λιμάνι!

Από εκεί κι ύστερα,δεν έγινε η ζωή σας καλλίτερη;; Δεν είδατε με άλλα μάτια τους γείτονες;;
Τώρα που μας γνωστοποίησε πως δεν μας έσφαζαν μερόνυχτα,αλλά μας συνώστιζαν στο λιμάνι;;

Δεν ξέρω για εσάς,αλλά για τους απέναντι Τουρκαλάδες έγινε  πολύ καλλίτερη η ζωή τους.
Τόσο, που σίγουρα θα προσεύχονται στον Αλλάχ,να τους στείλει κι ἀλλους Γκιαούρηδες σαν του λόγου της,για να τους κάνουν την ζωή …παράδεισο με 72 παρθένες και πιλάφια!

Σεμέλη

Από το βήμα της βουλής η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναίσθημα που έχει μερίδα των πολιτών.

«Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέπτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει και να φυλακίσει το μέλλον του στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι τα όσα είπε η Μαρία Ρεπούση είναι μια «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη ιστορία». Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την Μ. Ρεπούση «ανιστόρητη» και τα όσα υποστηρίζει «αηδίες».

Πηγή: enikos.gr

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἐπιμένει στὰ περὶ συνωστισμοῦ στὴν Σμύρνη ἡ κυρία τῶν 1680 ψήφων!

  1. Τὶ νόημα ἔχουν ὅλα αὐτὰ Σεμάλη; Τὸ πρόβλημα ποῖον εἶναι; Ἡ κυρία αὐτὴ ἡ ὁποία προορίζεται καὶ διὰ ὑποργοποίησιν η ὅλον αὐτὸ τὸ πλῆθος τῶν ψηφοφόρων της συλλήβδην; Αὐτοὺς πρέπει νὰ κατηγορῆς καὶ ὄχι αὐτὴν τὴν κυρίαν ἡ ὁποία ἐεν κατακλεῖδι ἔχει μίαν ἄποψιν -‘ελεεινὴν κατ’ ἐμέ – τὴν ὀποίαν ἔχει καὶ τὸ θάρρος νὰ τὴν ἐκφράζῃ. Οἱ ψηφοφόροι της ὅμως, οἱ μισοὶ τῶν ὁποίων τοὐλάχιστον εἶναι μικρασιατικῆς καταγωγῆς πρέπει νὰ παραμένουν εἰς τὸ ἀπειρόβλητον; Ἀδυνατῶ νὰ ἀντιληφθῶ αὐτὴν τὴν λογικήν.

Leave a Reply