Ἄμεση ἐφαρμογή τῆς ἀποφάσεως τοῦ ΣτΕ γιά τήν ἰθαγένεια

Ὥς γνωστόν, «Αντισυνταγματικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Η Ολομέλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε στο ίδιο σκεπτικό που είχε διατυπώσει το περασμένο έτος το Δ’  Τμήμα του ΣτΕ , το οποίοι είχε αποφανθεί ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικές οι εν λόγω διατάξεις κρίνοντας ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες».

Γιά  νά δοῦμε…..Θά ἐφαρμοστῇ ἡ ἀπόφασις καί πῶς; Ἤ εἶναι πυροτέχνημα τοῦ Σαμαρᾶ γιά ἐσωτερική κατανἀλωσι; Νομίζω δέν μπορεῖ νά κάνη ἀλλοιῶς.

Κερδήθηκε μία μάχη!

Μινώταυρος

Τρέμε Καμίνη και Μπουτάρη …Ανοίγει ο Δρόμος για επανάληψη των Δημοτικών εκλογών 

Εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, έδωσε ο Πρωθυπουργός. 
 
Εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την εν λόγω απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε χθες αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση (Βλέπε άρθρο) για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.
 
Συγκεκριμένα, με εντολή του κ. Σαμαρά καλούνται ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες «για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί».
 
Παράλληλα, στον κ. Αθανασίου δόθηκε εντολή να προετοιμάσει εντός επτά ημερών και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply