Κόβουν κομματάκια τὴν κοινωνία καὶ στρέφουν τὴν μία κοινωνικὴ ὁμάδα ἐναντίον τῆς ἄλλης!

 

Ξεκίνησαν με την μείωση των μισθών και συντάξεων των «κακών» δημόσιων υπαλλήλων, που οι Βουλευτές και το σύστημά τους, διόρισε. Τους διέσυραν μέσω των ΜΜΕ οι ίδιοι που τους διόρισαν, με μοναδικό στόχο να στρέψουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους και να μην στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην συνέχεια μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα, για να χαρούν και να μην αισθάνονται μόνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι οποίοι βέβαια αφού «πέθανε και η κατσίκα του γείτονα» δεν είχαν λόγο να στηρίξουν κινητοποιήσεις.

Σειρά είχαν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι «κλέφτες του ΦΠΑ και των φόρων”. Και αυτοί λοιδορήθηκαν έντεχνα από τα κυβερνητικά φερέφωνα, οπότε δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι αισθάνθηκαν ανακουφισμένοι γιατί πέθανε και η «κατσίκα» των εμπόρων.

Κατάφεραν, με την κατάντια των μισθών,  δύσκολα να κατεβαίνει ο υπάλληλος σε απεργία  αφού θα του κρατήσουν το μεροκάματο!

Συνεννοούνται με κάποιους συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ να κάνουν μία «μούφα» κινητοποίηση και μια βόλτα στους δρόμους των πόλεων και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Τώρα ήλθε η ώρα να κόψουν κομματάκια και την κοινωνική ομάδα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα! Θα φύγουν, λέει, εκείνοι οι «γλυψιματίες» υπάλληλοι,   που δεν μπήκαν με τον ΑΣΕΠ. Ανακουφίστηκαν οι ΑΣΕΠιτζήδες γιατί δεν πέθανε η δική τους η «κατσίκα».

Αυτό που αποφεύγουν να σκεφθούν οι προσληφθέντες με τον  ΑΣΕΠ, είναι, ότι το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγησή τους και η απόλυση όσων συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία!

Όσοι λοιπόν αισθάνονται ανακουφισμένοι γιατί απολύθηκαν άλλοι και όχι αυτοί και όσοι δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είτε γιατί αισθάνονται περισσότερο έξυπνοι από τους άλλους ή σκέφτονται το χαμένο μεροκάμματο,  θα τους συμβούλευα να επισκεφτούν το σπίτι ενός απολυμένου.

Να βιώσουν την κατάθλιψη που επικρατεί, την ένταση μεταξύ των μελών της οικογένειας, το τεράστιο «ΓΙΑΤΙ» στα μάτια των παιδιών, την απελπισία των γονιών να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους, που υπερτερεί του θυμό τους γιατί την συμπεριφορά του κράτους απέναντί τους.

Να σκεφθούν ότι αύριο, σε λίγους μήνες μπορεί να έλθει και η δική τους η σειρά.

Από την άλλη έχουμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει μετατραπεί σε μία στυγνή συντεχνία, η οποία κοιτάζει μόνον την δική του τσέπη, το δικό τους εύπορο μέλλον, την διασφάλιση του ευ ζείν για τις δικές τους οικογένειες.

Και ψηφίζει ότι του λένε για να κρατήσει τα προνόμιά του.

Και όμως θα μπορούσαν να μην απολυθούν οι 2000 δημόσιοι υπάλληλοι τώρα! Με μέσο όρο μισθού τα 900 ευρώ και μετά την απόλυσή τους, το ετήσιο κέρδος του κράτους (αφού περάσει ο ένας χρόνος κοροϊδίας) θα είναι μόλις 22.000.000 ευρώ!

Και όμως! Αν οι κρατούντες, Βουλευτές και μη,  διέθεταν ίχνη κοινωνικής ευαισθησίας, θα μπορούσαν:

  • οι βουλευτές να  παραιτηθούν από το 50% των προκλητικών απολαβών  τους  με ετήσιο κέρδος για το κράτος 14,8 εκ. ευρώ
  • να ματαιωθεί η προκλητική αύξηση  των κονδυλίων για το 2013  του Ιδρύματος της Βουλής με εξοικονόμηση 150 (!) εκατ. Ευρώ.
  • Να «εξορθολογιστεί» ο μισθός των  υπαλλήλων της Βουλής με κέρδος για το κράτος  12,0 εκ. ευρώ.

Κοντολογίς μόνον από την εξοικονόμηση των παραπάνω (176,8 εκ ευρώ)  γλυτώνουν την  απόλυση  18.416 υπάλληλοι με μισθό των 800 ευρώ τον μήνα.

Εάν δε αντίστοιχη ευαισθησία δείξουν οι κατέχοντες Κυβερνητικές θέσεις, πρωθυπουργός, υπουργοί, Γ.Γ. γεν. διευθυντές, Σύμβουλοι και λοιποί παρατρεχάμενοι, θα γλυτώσουν την απόλυση άλλοι τόσοι.

Αν μας κυβερνούσαν «γαϊδούρια» θα ήταν σίγουρα καλύτερα! Δεν θα θυσίαζαν μία χώρα, ένα έθνος, για να διαφυλάξουν  συντεχνιακά τους κεκτημένα και την οικογενειακή τους οικονομική ευρωστία. Δεν θα ψήφιζαν τέτοια δολοφονικά μέτρα   για να εξασφαλίσουν  την στήριξη των τραπεζιτών  και να φορτώσουν στην πλάτη των Ελλήνων ακόμη 31,5 δίς.

Ας τα σκεφθούν όλα αυτά όσοι αισθάνονται χαρά ή ανακούφιση γιατί «πέθανε η κατσίκα του συναδέλφου, του συνανθρώπου και όχι η δική τους»!

Ας καταλάβουν ότι αν δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ως ανένταχτοι πολίτες, θα έλθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η σειρά και της δικής τους της «κατσίκας»!

Απέναντί μας δεν είναι άλλες κοινωνικές ομάδες.

Απέναντί μας είναι ένα πολιτικό σύστημα και οι υποστηρικτές του που αποφασίζουν και ζούν εις βάρος ενός λαού!

Ίων Πολιάδης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply