Ἡμερολόγιον!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2013 

Αγαπητοί φίλοι, 
βοηθήστε την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας με την αγορά του ημερολογίου (10 ευρώ).
Οι εισπράξεις από την πώληση θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, του Μοναστηρίου των Σκοπίων και του Βορείου Πόντου.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο «Σύνδεσμος των Φίλων της Μαριούπολης» εξέδωσε την εργασία της κυρίας Ασπασίας Σχοινά, Φιλολόγου Καθηγητρίας, για το ημερολόγιο του έτους 2013 με θέμα «Ελλήνων Όρχησις».
Ο τίτλος παραπέμπει στους χορούς, οι οποίοι από την Αρχαία Ελλάδα επιβιώνουν ακόμα στο σήμερα, αυτό άλλωστε είναι και το θέμα του ημερολογίου. Στον πρόλογο διευκρινίζεται ότι ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταδείξῃ την συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού, γι’ αυτό και τα θέματα των εργασιών αυτών, που εκδίδονται τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχουν σχέσι με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και το σήμερα. 
Εκτός τούτου, σημειώνεται επίσης, ότι οι εισπράξεις από την πώλησι του ημερολογίου, που εκδόθηκε με δαπάνες του «Συνδέσμου οι Φίλοι της Μαριούπολης» και των εκδόσεων «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» θα διατεθούν για την λειτουργία φροντιστηρίων εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσας Ελληνοπαίδων, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, του Μοναστηρίου των Σκοπίων και του Βορείου Πόντου. 
Ξεφυλλίζοντάς το, μπορεί κάποιος να διαπιστώσῃ, ότι και οι Αρχαίοι Έλληνες τραγουδούσαν και χόρευαν τον συρτό, τους ηπειρώτικους, τους κρητικούς, τον πυρρίχιο, το ζεϊμπέκικο, τον κόρδακα (τσιφτετέλι) και πολλούς άλλους, που μας θυμίζουν τις χαρές και τα πανηγύρια μας σ’ όλη την Ελλάδα. 
Πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι και όχι για ένα εντοιχισμένο ημερολόγιο. 
Πληροφορίες – παραγγελίες : 210 7718077.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply