Φωτολίθη.. (μύθος καὶ ἀλήθεια)

ΕΛ ΛΑΣ = Λίθος Φωτός…

 Σε μια χώρα οχι και τόσο μακρινή.. ούτε και τόσο κοντινή. Σε μια χρονολογία όσο και τόσο κοντινή ούτε και τόσο μακρινή… Υπήρχε μία χώρα (ας την πούμε Φωτόλιθη ) που ο αρχηγός της μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα. Τα όνειρα του μεγάλα και τρανά. Να καταφέρει να πάει την χώρα του σε τέτοια επίπεδα που θα είχε ανάπτυξη, θα είχε τεχνολογική πρωτοπορία, θα είχε εισροές ποταμών χρημάτων.

Ξεκίνησε δυναμικά. Άλλαξε όλες τις συμμαχίες που είχε παλιά και είχαν όντως καταλήξει σε δεσμά και αμφισβήτησε ανοιχτά πλέον και τους αρχηγούς άλλων χωρών πολύ ισχυρότερων που έβγαζαν πολλά χρήματα απο προμήθειες που έδιναν σε αυτόν και την Φωτόλιθη. Ξεκίνησε και άλλες συνεργασίες με χώρες που παλιότερα ήταν απομονωμένες απο τις όποιες ενέργειες έκανε η χώρα του.
Πήρε προμήθειες σε τρόφιμα ακυρώνοντας άλλες συμφωνίες με τους προηγούμενους. Πήρε προμήθειες σε οχήματα και εξοπλισμό για πάσης φύσεως τομέα απο τους καινούργιους συνεργάτες, μιας και οι παλιοί είτε τον είχαν κοροϊδέχει με λειψές αποστολές, είτε καθυστερούσαν επίτηδες και απλά πληρωνόντουσαν τσάμπα.

Ξεκίνησε μάλιστα συνεργασία με μια άλλη μεγάλη χώρα για να συμμετέχει σε μια πολύ προσοδοφόρα και ωφέλιμη ενέργεια, για την Φωτόλιθη , που θα αποκτούσε αυτονομία σχεδόν στις περισσότερες υπηρεσίες της. Μάλιστα είχε καταφέρει να οδηγήσει πολλούς δήθεν φίλους, σε δηλώσεις εκτός ορίων μιας και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το σκεπτικό του.

Είχε όμως και ενα κακό.. ήταν εγωιστής και με αδυναμία να ακολουθήσει με πείσμα αυτό που είχε σχεδιάσει απο την αρχή. Έτσι μόλις είχε αναλάβει την αρχηγία και είχε κάνει τα παραπάνω, οι βοηθοί του που είχαν και αυτοί εμπλακεί σε πρότερες συμφωνίες και  συμφέροντα με άλλους αρχηγούς χωρών.. αποφάσισαν να τον μπλοκάρουν με δικές τους ενέργειες.. Στην αρχή δεν πτοήθηκε.. μάλιστα μερικούς τους έστειλε και σπίτια τους. Είχε και μια οικογένεια μάλιστα , απο αυτές που αποκαλούμε τζάκια που είχαν στήσει μια κλίκα εναντίον του.

Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισε το έργο του.. είχε ενα όραμα και ας μην τον καταλάβαιναν… όμως αυτό ενόχλησε άλλους..

Ενόχλησε τους ισχυρούς άλλων χωρών που αμέσως κινήθηκαν υπογείως για να το πετάξουν εκτός εικόνας και δράσης. Αρχίσαν και παίρναν πληροφορίες για το ποιός είναι, απο που είναι , πετουσαν λάσπη -απειλές και κάποια στιγμή και κανά χτύπημα στην πλάτη σαν τυράκι καλής θέλησης.. και όμως αυτός δεν πτοήθηκε.. έτσι βάλαν τα μεγάλα μέσα. Εκείνος το έμαθε όμως, απο δικούς του ανθρώπους και στράφηκε στους νέους συνεργάτες του , υπενθυμίζοντας τους οτι με αυτόν ώς αρχηγό,  είχαν το κέρδος που είχαν τότε και θα έπρεπε να τον προφυλάξουν. Έτσι εκείνοι, οργάνωσαν ομάδες προστασίας που τον ακολουθούσαν απο κοντινές αποστάσεις και τον πρόσεχαν. Όμως έκαναν ενα λάθος. Προφύλαξαν μόνο εκείνον.

Μια μέρα λαμβάνει ενα τηλεφώνημα στο κινητό του απο αριθμό που ήταν ο ίδιος με το κινητό το δικό του. Οι άγνωστοι του είπαν οτι η οικογένεια του είχε πάει μια βόλτα , μαζί τους και οτι θα είχαν την “προστασία” των παλαιότερων συνεργατών του (που είχε εκδιώξει) και το πόσο “καλή θα ήταν αυτή” , εξαρτιόταν απο τον ίδιο και τις ενέργειες του απο εκεί και πέρα.

Οι ομάδες προστασίας που είχε (δικές τους και των συνεργατών του) έψαξαν αλλά δεν μπορούσαν να τους βρούν.. αυτό κράτησε 1-2 μέρες.. έτσι ο ίδιος αποφάσισε οτι αφού είχε όραμα, ήταν εγωιστής… αλλά δεν είχε πλέον και ισχυρή θέληση.. όμως δεν ήθελε να ενδώσει , τότε ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να φύγει απο την αρχηγία. Έτσι και αυτός και οι άνθρωποι του θα ήταν εντάξει.. και οι “συνεργάτες του” , εσωτερικοί και εξωτερικοί θα είχαν αυτό που ήθελαν.. να πάνε να κόψουν το σβέρκο τους πλέον.

Εκεί άρχισε πλέον και η ιστορία της αποκαθήλωσης του.. εκείνος σιωπηλός έκανε πίσω.. και έκτοτε δεν ακούγεται.. ακόμα και όταν ακόμα και σήμερα , οι δήθεν εσωτερικοί συνεργάτες του, προσπαθούν να τον βρούν για να τους γλυτώσει απο το κακό που τους έχει βρεί σήμερα.. εκείνος αμέριμνος πάει και τρώει με τους φίλους τους και την οικογένεια του.. και απλά ακούει και κουνάει το κεφάλι.. γνωρίζει , οτι τίποτα δεν εξαρτάται απο την Φωτόλιθη και τους ανθρώπους της.. άλλοι κουνάνε τα νήματα.

Σε αυτή την οχι και τόσο μακρινή και οχι και τόσο κοντινή χώρα.. η ζωή συνεχίζεται και σήμερα.. όμως είναι δύσκολο για τους περισσότερους να δουν τι έκανε ο συγκεκριμένος.. 
Όπως λοιπόν σε κάθε παραμύθι.. ο μύθος περιέχει αλήθειες και ψέματα.. ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει και καταλαβαίνει. Οπότε μην με ρωτήσετε τι και πως.. ας δεί και ας πάρει ο καθένας οτι θέλει.

Η Φωτόλιθη θα μπορούσε να είναι αληθινή ή μύθος.. ή και τα δύο.. η φαντασία απο την πραγματικότητα ελάχιστες φορές ξεχωρίζει όπως γνωρίζετε.

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply