Μὲ σοβαροὺς «ἡγέτες» συζητᾶμε!!!

Στὴν Γάζα γίνεται τῆς  γενοκτονίας, ἀλλὰ οὐδεῖς ἐκ τῶν ἡγετῶν βγάζει ἄχνα!
Προχθὲς ἐδιάβαζα γιὰ τοὐλάχιστον 100 νεκρούς, μεταξὺ τῶν ὁποίων τοὐλάχιστον 25 παιδιῶν.
Μούγκα οἱ  παγκόσμιοι «ἡγέτες» γιὰ τὶς δολοφονίες.
Μόλις οἱ Παλαιστίνιοι (ἤ τέλος πάντων ὅποιοι ἄλλοι) ἀνετίναξαν λεωφορεῖο μὲ ἀμάχους, βγῆκαν ἀπὸ τὰ ῥοῦχα τους ὅλοι! Τέτοιαν ἀγανάκτησιν… Οὔτε στὸ  σπίτι τους νὰ ἐγίνετο ἡ δολιοφθορά!!!

Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία

Την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων, τρεις εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καταδικάζουν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η Ουάσινγκτον θα προσφέρει «τη βοήθειά της, αν αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να ταυτοποιηθούν και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης», προσθέτει η ανακοίνωση, που επαναλαμβάνει «τη σταθερή δέσμευση (των ΗΠΑ) για την ασφάλεια του Ισραήλ, καθώς και τη βαθιά φιλία και αλληλεγγύη με τον ισραηλινό λαό».

Και η Γαλλία καταδίκασε την επίθεση εναντίον του λεωφορείου «που είχε στόχο πολίτες», όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που μόλις πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ και είχε ως στόχο πολίτες, την ώρα μάλιστα που πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να υπάρξει μια συμφωνία εκεχειρίας», επεσήμανε ο Φαμπιούς.

«Το άμεσο είναι η επιβολή μιας βιώσιμης εκεχειρίας. Θα επικοινωνήσω εκ νέου σήμερα με τους ομολόγους μου του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της ζήτησε να υπάρξει αλληλεγγύη προς το Ισραήλ στη σύγκρουσή του με τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι το εβραϊκό κράτος έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να προστατεύει τους πολίτες του από τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να φανταστούμε, αν δεν είμαστε εκεί, τι σημαίνει να φοβάσαι συνεχώς ότι εσύ ή οικογένειά σου θα γίνετε στόχος επίθεσης. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ότι υπάρχει το δικαίωμα υπεράσπισης του λαού και το ισραηλινό κράτος έχει αυτό το δικαίωμα και την ευθύνη», δήλωσε η Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ.όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

πηγή

Γιὰ νὰ εἴμαστε ἔντιμοι, σαφῶς καὶ ὀφείλουμε νὰ μὴ συμφωνοῦμε μὲ τὶς δολοφονίες ἀμάχων. Ἀλλὰ παντὸς εἴδους ἀμάχων. Ὄχι οἱ ἀπὸ ἐδῶ ἄμαχοι νὰ θεωροῦνται σκουπίδια καὶ οἱ ἀπὸ ἐκεῖ ἄνθρωποι… Δὲν κάνει.
Κάτι ἔχουμε παρεξηγήσει…

Φιλονόη.  

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply