Πάσῃ θυσίᾳ στὸ εὐρῶ!

Την Δευτέρα που μας πέρασε,19 Νοεμβρίου,σε καθεστωτική εκπομπή Μεγάλου καναλιού, είχαν μια πολιτική συζήτηση, βάση μιας δημοσκόπησης που διεξήχθη για την εν λόγω εκπομπή.
Μια εκ των ερωτήσεων -παγίδα,που εκλήθησαν να απαντήσουν οι ερωτώμενοι,ήταν η εξής…:  «Πιστεύετε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στο ευρώ»; 

Κι όμως το 62,7% είπαν ΝΑΙ, δηλαδή πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ, όπου «πἀση θυσία» ως τι μεταφράζεται;;

Πάση θυσία και χωρίς υγεία, παιδεία, δουλειά, ζωή;;

Έτσι και ο Μιχαλάκης ο αδιάβαστος, που ήταν καλεσμένος της εκπομπής, χάρηκε, διότι το βρήκε δείγμα ώριμης κοινωνίας!

Κάτι ανάλογο δεν μας είχε πει και ο Σπηλιωτόπουλος πριν λίγο καιρό;; ….
«Οι πολίτες προσαρμόζονται … πουλάνε σπίτια, πουλάνε αυτοκίνητα…»

Φαντάζομαι και ο νεαρός της πιο κάτω ιστορίας που πουλάει τον νεφρό του για να ξεχρεώσει, θα είναι της ιδίας απόψεως… Πάση θυσία στο ευρώ, ακόμη και με έναν νεφρό λιγότερο…

Σεμέλη

~~~~~~~~~~~~

 Πουλάει τον νεφρό του για τα χρέη του

Κατέβηκε ένα-ένα όλα τα σκαλιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Βρέθηκε στο τίποτα, στο πουθενά. Η οικονομική κρίση τον «τσάκισε», η ανεργία «χτύπησε» την πόρτα του, τα χρέη προς τις τράπεζες τον «έπνιξαν» και η αίσθηση της ευθύνης χάθηκε, όπως και η πραγματικότητα. Μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που βρισκόταν, κατέφυγε στον τζόγο γιατί έτσι πίστευε πως θα νικήσει το «τέρας» της απόγνωσης και της θλίψης. Μάταια… Δεν υπάρχουν πλέον όρια που να μην μπορεί να παραβεί και υποσχέσεις που να μην αθετήσει. Τα προβλήματά του γιγαντώθηκαν και κάθε μέρα που περνούσε για τον 29χρονο από την Βέροια ήταν σκέτη κόλαση. Ωσπου, πριν από 15 ημέρες μια ιδέα του «καρφώθηκε» στο μυαλό. Να πουλήσει τον νεφρό του έναντι αδράς αμοιβής. Μάλιστα, ο 29χρονος για να πετύχει το σκοπό του δεν δίστασε να απευθυνθεί ακόμη και σε ιδιωτικό ερευνητή ζητώντας να του βρει συμβατό δότη. Ωστόσο, για καλή του τύχη και με την ψυχολογική υποστήριξη του ερευνητή τα σχέδιά του έπεσαν στο κενό. «Σκέφτηκα πως αυτή ήταν η μοναδική λύση για να σωθώ», δηλώνει ο 29χρονος στο «Εθνος της Κυριακής» και προσθέτει: «είχα ψάξει στο internet και γνώριζα πως η τιμή για ένα νεφρό ήταν 100 χιλιάδες ευρώ. Ντρέπομαι και μετανιώνω που σκέφτηκα κάτι τέτοιο, αλλά το μυαλό μου θόλωσε. Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ και πάρα πολλούς μήνες στη Βέροια και χρωστάω πολλά χρήματα στις τράπεζες. Καταστρέφω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, αλλά δεν αντέχω άλλο».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply