Ἡ μόνη χαμένη μάχη, εἶναι αὐτὴ ποὺ δὲν δίδεται!

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το σχετικό απόσπασμα)

Το άρθρο της εφημερίδος αναφέρεται στον αρχαϊκό ναό της Αφροδίτης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται στην πλατεία Αντιγονιδών. Μετά από συλλογικές κινητοποιήσεις και δράσεις απλών πολιτών, επετεύχθη όχι μόνο η αποτροπή της καταχώσεως, αλλά καθώς φαίνεται και η ανάδειξη του μνημείου, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, αλλά και το άρθρο που θα παρατεθεί παρακάτω.

”Σε συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την γενική γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη τέθηκε και το θέμα της ανάδειξης του Ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών.

Η Γ.Γ. Πολιτισμού διαβεβαίωσε το Γιάννη Μπουτάρη ότι το υπουργείο Πολιτισμού επισπεύδει το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του χώρου και σημείωσε ότι προκειμένου να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες θα πρέπει να απελευθερωθεί ο δρόμος και η πλατεία. Έτσι, συμφωνήθηκε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μεριμνήσει για την εκπόνηση της σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης και ότι, εφόσον ο χώρος απελευθερωθεί, η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού θα δώσει το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των εργασιών ανασκαφής, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του οικοδομήματος του αρχαίου ναού.”

Πηγή

 Τελικώς, οι προσπάθειες καρποφορούν, αργά ή γρήγορα. Το επίτευγμα αυτό έχει πολυδιάστατες συνέπειες.  Αρχικώς, δίδεται το παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπολοίπους που θα βρεθούν σε παρόμοιες ή ανάλογες καταστάσεις. Αν παραδείγματος χάριν, κάποια στιγμή στο μέλλον ανακαλυφθεί ένα αρχαιολογικό εύρημα σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος μας, οι κάτοικοι θα έχουν ως παράδειγμα το έργο των Θεσσαλονικέων, θα γνωρίζουν ήδη πως δύνανται μέσα από συλλογικές και συντονισμένες δράσεις να αναδείξουν τον όποιο θησαυρό ανευρεθεί, σε πείσμα όλων των εθνομηδενιστών και καταστροφέων του πνεύματος και του πολιτισμού. Ενώ, αν είχε χαθεί ο αγώνας εδώ, θα είχαν ένα λόγο παραπάνω να αποκαρδιωθούν και να θεωρήσουν μάταιη κάθε αντίδραση και μετέπειτα δράση. Εν συνεχεία, αν επιτευχθεί η ολοκληρωτική ανάδειξη του ναού πλέον, θα μιλάμε για προσφορά έργου στην κοινωνία, αλλά κυρίως στην ανθρωπότητα η ανάδειξη και προβολή αυτού του ναού, όπως επίσης και από νομικής απόψεως θα υπάρχει πλέον δεδικασμένο για μετέπειτα χρήση σε ανάλογες υποθέσεις. Είναι, τουλάχιστον τιμητικό, να ανήκεις σε μια γενεά η οποία προσέφερε έργο, η οποία θα μνημονεύεται από μεταγενεστέρους για όλα αυτά που τους άφησες. Είναι μια μάχη των Θερμοπυλών κι αυτή, ακόμα κι αν χαθεί, οι συνέπειες και τα μηνύματα που εξαπολύθηκαν από το χθεσινό επίτευγμα είναι μη αναστρέψιμες πλέον, για κακή τύχη ορισμένων.

Κάτι ακόμα που μας διδάσκει η ιστορία αυτή, είναι το γεγονός ότι η σοφία, υπερτερεί της δυνάμεως, και θα σας εξηγήσω γιατί το λέω αυτό. Η κατάχωση παρεμποδίστηκε χάρη σε ιδιαίτερα ευφυείς ελιγμούς που έγιναν, νομικής φύσεως,  που μας χάρισαν πολύτιμο χρόνο, έως ότου το θέμα τεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και αποφασίστηκε, να πάψει η διαδικασία καταχέσεως. Έως τότε, διέθεταν κάθε νόμιμο δικαίωμα να θάψουν τον ναό, μαζί με κομμάτι της κληρονομιάς μας. Εάν αποφάσιζαν οι κάτοικοι να καταστείλουν τις εργασίες με τη βία ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια παρέμβαση, είναι γνωστό πως θα κατέληγαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που παρευρισκόταν στο χώρο! Με χημικά στο πρόσωπο και ανοιχτά κεφάλια, ως είθισται πλέον στη χώρα μας. Οπότε, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα σύστημα που άρχεται από μέτριας νοημοσύνης ανθρώπους, αλλά δυνατών οργάνων καταστολής. Με τη σωστή χρήση της νοημοσύνης και της ευφυΐας μας! 

 Ξεφεύγοντας τώρα από το πλαίσιο του ναού και πηγαίνοντας σε ευρύτερες συνέπειες, αντιλαμβάνεστε όλοι τι σημαίνει η ύπαρξη ενός ναού στη Θεσσαλονίκη, όπου χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.χ. και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΣ, καθώς μιλάμε για έναν αρχαϊκό ναό, ιωνικού ρυθμού! Είναι αντιληπτό απ’ όλους τι σημαίνει αυτό για τη Μακεδονία μας και την Ελληνικότητα της σε παγκόσμιο επίπεδο, αδιάσειστο τεκμήριο (όχι πως υπάρχουν αμφιβολίες τώρα, για τους αφελείς, τους αδαείς και τους εγκαθέτους αυτά).

Ἀρίσταρχος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply