Ξεκίνησε ἡ ἀκτινοβόλησις τῶν τροφίμων καὶ μᾶς τὸ παρουσιάζουν ὥς μοναδικὴ λύσι γιὰ νὰ ἀποφεύγουμε τὶς μολύνσεις, τὶς μοῦχλες καὶ τὶς ἀλλοιώσεις τους. Δῆλα δὴ μᾶς συμβουλεύουν νὰ τρῶμε τρόφιμα, καὶ μάλιστα ψωμί, ποὺ ἐκτὸς ὅλων τῶν ἄλλων (ποὺ δὲν περιέχει πλέον), θὰ μᾶς καταστρέφῃ καὶ τὴν ὑγεία. Διότι ἡ ἀκτινοβόλησις τῶν τροφίμων ὁδηγεῖ σταθερὰ καὶ βεβαιωμένα στὴν ἀβιταμίνωσιν καὶ στὴν συῤῥίκνωσιν τῶν κυττάρων.
Βέβαια μᾶς θέτουν τὸ δίλημμα τοῦ ἐὰν δὲν δεκτοῦμε τὴν ἀκτινοβολία, τότε θὰ τρῶμε πιστοποιημένα δηλητήρια. Ἤ κατεστραμμένη τροφή, ἤ ἠλλοιωμένη τροφή. Ἴσα γιὰ νὰ μὴ πεινᾶμε δῆλα δή…
Αὐτὸ μᾶς ἐπιβάλλουν!
Το ψωμί που δεν μουχλιάζει
Το ψωμί φυσιολογικά μπαγιατεύει μέσα σε δυο τρεις μέρες, ενώ μετά από ένα δεκαήμερο κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια μούχλας. Μια αμερικανική εταιρεία, όμως, υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί που θα διατηρείται ούτε λίγο ούτε πολύ για 2 περίπου μήνες. Η επαναστατική τεχνική αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microzap και, όπως αναφέρει το BBC, έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης, καθώς το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν τη μούχλα.
«Η διατήρηση του ψωμιού για 60 περίπου μέρες θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη σπατάλη, να περιορίσει τα αρτοποιήματα που πετάγονται στα σκουπίδια αλλά και να αποτελέσει μια λύση στο ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της σίτισης στον πλανήτη», αναφέρει υπεύθυνος της εταιρείας Don Stull. Η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, ενώ μεγάλο αναμένεται το ενδιαφέρον από το χώρο της αρτοποιίας αλλά και από τους ίδιους τους καταναλωτές.
«Οι αρτοποιοί προσθέτουν πολλά συντηρητικά στο ψωμί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μούχλα και στη συνέχεια πολλές επιπλέον χημικές ουσίες για να καλύψουν την άσχημη γεύση των συντηρητικών. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία των μικροκυμάτων θα αποφύγουν όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ οι καταναλωτές θα τρώνε φρέσκο ψωμί για πολλές μέρες», συμπληρώνει.
Ἀποποίηση εὐθύνης
Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.
Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.