Τοῦ μνημονίου (τῆς Κύπρου) τὰ …κουτσοδούλια.

Τοῦ μνημονίου (τῆς Κύπρου) τὰ ...κουτσοδούλια.

Τελικῶς ἡ Κύπρος δὲν ἀπέφυγε τὰ μνημόνια ποὺ ἀκολουθοῦν.
Κακή διαχείρισις; Κακή πρόβλεψις; Ἐπακόλουθον τῶν προγραμματισμένων πολιτικοικονομικῶν καταστροφῶν πού μεθοδεύονται γιά ὅλον τόν πλανήτη; (Τὸ τελευταῖο πιστεύω ἀλλὰ τέλος πάντων…)

Αὐτὸ ποὺ ἔχει σημασία εἶναι πὼς βλέπουμε πλέον μίαν ἀκόμη ἐπανάληψιν, καὶ μάλιστα στὴν Ἑλληνική μας Κύπρο, τῶν ὄσων ζήσαμε ἐδῶ. 
Θὰ τὰ δοῦμε κι ἀλλοῦ…
Σιγὰ σιγὰ δὲν θὰ ὑπάρχῃ Εὐρωπαϊκὴ χώρα ποὺ νὰ μὴ ζήσῃ αὐτὰ ποὺ τῆς προγραμμάτισαν!

Φιλονόη.

‘’Νενικήκαμεν’’,  συγχαρητήρια σύντροφοι….Πε αλλόναν ρε σύντροφε Δημήτρη, o θεός να σε ρεουλάρει…. 

Για περισσότερες παπαριές … σας παραπέμπω στο διάγγελμα που θα απευθύνει στον Κυπριακό Λαό την Τρίτη 4/12/2012. Να είστε όλοι εκεί….Μήν το χάσετε.. θα χάσετε….

Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί:

Όμηρος Αλεξάνδρου

Του μνημονίου τα …κουτσοδούλια

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΥΔΗ

Ο θεός να βάλει το χέρι του, αν είναι δυνατό να αυτολιβανίζονται την ώρα που βουλιάζουμε.

Αν είναι δυνατό να κατέστρεψαν την οικονομία, να διέγραψαν τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, να διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, να οδήγησαν τον τόπο δεκαετίες πίσω και να αλληλομοιράζουν και συγχαρητήρια!

Το ότι δεν έχουν το θεό τους το γνωρίζαμε, το ότι διαθέτουν όμως και θράσος χιλίων πιθήκων τώρα το μαθαίνουμε.

Άκουσε εκεί να δίνει ο πρόεδρος συγχαρητήρια στη διαπραγματευτική ομάδα των υπουργών του που κατάφεραν, λέει, να διαφυλάξουν το 13ο μισθό και την ΑΤΑ!

Το ότι ο κόσμος θα υποστεί ένα σωρό μισθολογικές μειώσεις το ξέχασαν. Το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα ο 13ος μισθός αποτελεί μακρινό παρελθόν δεν το αντελήφθησαν, Και το ότι η ΑΤΑ, με όσα συμφώνησαν με την τρόικα, πήγε… ΑΤΑ – όπως θέλει η γλώσσα των μωρών να αποκαλεί τον περίπατο –  δεν θέλουν να το αντιληφθούν.

Επιμένει ο πρόεδρος να τα χώνει φραστικά στις τράπεζες και να δηλώνει πως «αν δεν γινόταν η ληστεία των τραπεζών δεν θα υπήρχε θέμα ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης».

Ξεχνά, ή καλύτερα δεν θέλει να θυμάται,  πως διόρισε υπουργούς Οικονομικών τραπεζίτες και είναι επί της δικής τους διακυβέρνησης και με τη δική του απραξία που ο κόσμος και η οικονομία γονάτισαν από τα υπερβολικά ψηλά επιτόκια που χρεώνουν οι τράπεζες.

Θυμάται τη ληστεία των τραπεζών αλλά, ούτε κουβέντα για τη ληστεία  σε βάρος των πολιτών!

Ακόμη και σήμερα δεν κάνει απολύτως τίποτα για το ακριβό κόστος του χρήματος, δεν κάνει απολύτως τίποτα για τις διάφορες χρεώσεις των τραπεζών για τις οποίες ο κόσμος διαμαρτύρεται, όπως επιταγές που ξεκαθαρίζουν με πολλή καθυστέρηση, τόκους σε κάρτες που αγγίζουν το 17% και άλλες υπερβολικές χρεώσεις.

Γιατί Πρόεδρε; Γιατί στην απραξία; Μήπως γιατί από κάπου πρέπει να βγουν τα σπασμένα της χαριστικής διαγραφής χρεών στις προσφιλείς σου εταιρείες και οργανώσεις;

Εγώ λέω να αφήσετε τα συγχαρίκια και τα άλλα μουσκουρούδκια και να πείτε στον κόσμο, που επί διακυβέρνησής σας βιώνει ένα ανελέητο πετσόκομμα των απολαβών του, πως θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, πως θα πληρώσει τα δάνεια του.

Να του πείτε σε ποια βαθύτερη κρίση θα βρεθεί αύριο η Κύπρος όταν θα αυξάνονται τα επισφαλή δάνεια, όταν θα γίνουν βουνό σε ένα τόπο όπου νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι από τα πιο καταχρεωμένα στην Ευρώπη, με το συνολικό δανεισμό να φθάνει στο 289% του ΑΕΠ κάτι που μεταφράζεται σε ένα ποσό γύρω στα 52 δις ευρώ. 

Να του πείτε εσείς που δηλώνετε πως «δεν έχετε την έγνοια του τραπεζικού κεφαλαίου, αλλά την έγνοια του κόσμου» πως θα καταφέρει να σώσει το σπίτι του.

Ένα σπίτι βεβαίως που παλεύει για χρόνια νυχθημερόν για να το στήσει καθώς δεν έχει την πολυτέλεια να έχει φίλο εργολάβο ώστε να του το φτιάξει σαν κάτι … «κουτσοδούλια».

Φαίνεται πως ο πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ νομίζουν ότι μπορούν να δουλεύουν  τους Κύπριους πολίτες όπως ακριβώς νόμιζαν ότι μπορούσαν να δουλέψουν και την τρόικα.

Ποιος δουλεύει ποιόν;  Τα όσα μας φόρτωσαν με τους όρους που συμφώνησαν για το μνημόνιο δυστυχώς δεν είναι «κουτσοδούλια», είναι χαμαλίκι βαρύ και ασήκωτο όπως ακριβώς είναι και οι ευθύνες τους. 

 ἀλήθεια

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Τοῦ μνημονίου (τῆς Κύπρου) τὰ …κουτσοδούλια.

  1. Καὶ τὸ βιολὶ βιολάκι! Θὰ ἀφίσουμε ἐπιτέλους τὴν Κύπρον ἤσυχον; Ὅ,τι κα] νὰ κάμῃ τὸ κάμει μὲ τοῪς ἰδικούς τοης ὅρους καὶ εἰς τὸ τέλος ὅπως πάντα αὐτὴ θὰ κερδίσῃ. Ὅ,τι χάνει ἡ Κύπρος τὸ χάνει ἐξ αἰτίας τῆς κακιᾶς μητριᾶς καὶ ὡς ἐκ τούτου καλὸν εἶναι νὰ παύσωμεν ἐπιτέλους νὰ άσχολούμεθα μὲ αὐτὴν. ΜΟΝΟΝ ΚΑΚΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ!

    • Νικόλαε, ἐδῶ καὶ καιρὸ ἰσχυρίζεσαι πὼς ὅλα ἔχουν καλῶς μὲ τὴν Κύπρο. Τὰ γεγονότα ὅμως σὲ διαψεύδουν διαρκῶς. Τί συμβαίνει; Δέν βλέπεις πώς ἔχει λάβει τήν ἄγουσα γιά τήν καταστροφή;

Leave a Reply