Βρὲ παπά, τί θά τά κάνῃς τά λεφτά;

Στὰ ῥᾶσα δὲν χωροῦν..
Στὸν τάφο ἐπίσης…
Τί στό καλό βρέ παπά; Μοναχοφάης εἶσαι; 

Καὶ καλά… 
Ποῦ εἶναι οἱ ἀγαθοεργίες σου καλέ; Γιατί δέν τά κατέθεσες ὅλα αὐτά στούς ἀπόρους πού πράγματι πεινοῦν; Ἕνα συσσίτιο τὴν ἑβδομάδα, αὐτὸ ποὺ δὲν τοὺς παρέχετε τὶς Κυριακές, θὰ μποροῦσες νὰ τὸ πληρώνῃς μόνος σου…
Ἀλλὰ εἴπαμε…
Πρῶτα βγαίνει ἡ ψυχὴ καὶ μετὰ τὸ χούι…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Καλά, γύρισε τὸ μάτι μου… Καὶ μετὰ μᾶς παρουσιάζονται ὥς ποιμένες… Τέτοια πρόβατα ποὺ εἴμαστε… Καλὰ νὰ πάθουμε!

 Η βίλα-φρούριο και το εξοχικό-χλιδή των συγγενών του Μητροπολίτη Νικαίας

Οκτώ ακίνητα που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος και μέλη της οικογενείας του έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία.

Δύο από αυτά τα ακίνητα και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που ερευνά το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας» και το άλλο στα σύνορα Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Εθνος της Κυριακής» πρόκειται για οικήματα , λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και εξαιτερικές ανέσεις.

Το ακίνητο στους πρόποδες του Παρνασσού, στην ιστορική Γραβιά, είναι χτισμένο σε πλαγιά, με κλιμακωτά επίπεδα. Φέρεται να ανήκει στον Δημήτρη Βρυώνη, αδελφό του Μητροπολιτη Αλέξιου.

Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και ασβεστόλιθο. Διαθέτει και εντυπωσιακή πισίνα η οποία μάλιστα είναι καλά «καμουφλαρισμένη» από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στα σύνορα Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.. Το σπίτι περιβάλλεται από ψηλά δέντρα, έχει δύο εισόδους και μοιάζει με φρούριο. Η έρευνα του ΣΔΟΕ δεν σταματά στα ακίνητα αλλά προχωρά και σε καταγγελίες από ιερείς για υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις των «ανθρώπων» του Μητροπολίτη Αλέξιου.

Φωτογραφία: Έθνος της Κυριακής

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply