Τελικῶς μᾶς δουλεύουν οἱ Ῥῶσσοι; Παρατοῦν τήν Συρία στό ἔλεος τῶν ἁρπακτικῶν;

Ὁ Πούτιν δήλωσε ἐχθὲς πὼς δὲν εἶναι σίγουρη ἡ παραμονὴ τοῦ Ἄσαντ στὴν ἐξουσία.
Τὴν ἴδιαν στιγμὴ Κοῦρδοι τοῦ Βορείου Ἰράκ συμμαχοῦν μὲ τὴν Τουρκία.
Μέσα στὴν Συρία οἱ «ἀντάρτες» ὑπὸ νέαν διεύθυνσιν πλέον, προκαλοῦν τὸ ἔνα κτύπημα πίσω ἀπὸ τὸ ἄλλο στὸν Ἄσαντ.
Καὶ φυσικὰ τὸ χρῆμα ῥέει, οἱ δολοφονίες ἀμάχων ἔχουν κτυπήσει κόκκινο καὶ οἱ Ῥῶσσοι ἐπιστρέφουν στὴν βάσι τους γιὰ νὰ πιοῦν βότκα, περιχαρεῖς ποὺ ἔπαιξαν τὸν ῥόλο ποὺ τοὺς ἀνετέθῃ θαυμάσια!
Ὑπάρχουν κάποιοι ἀκόμη ἐδῶ γύρω πού πιστεύουν πώς οἱ Ῥῶσσοι εἶναι φίλοι μας;

Απομάκρυναν από τη Συρία τα αντιαεροπορικά τους συστήματα οι Ρώσσοι

Σε απομάκρυνση των προηγμένων ρωσσικών αντιαεροπορικών τους συστημάτων που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις σε όλη τη Συρία προστατεύοντας στρατηγικούς στόχους και αστικά κέντρα προχώρησαν οι Ρώσσοι.

Τα συστήματα αφού συγκεντρώθηκαν στη ρωσσική βάση της Ταρτούς απομακρυνθήκαν στη συνέχεια με σκάφη του ρωσσικού Στόλου.

Να σημειωθεί πως κάποια από τα συστήματα αυτά τα οποία ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία (Pantsir-S1, BUK M2 και ενδεχομένως S-300) απομακρύνθηκαν αεροπορικώς.

Ο κυριότερος όμως ογκος των αντιαεροπορικών φορτώθηκαν από την Ταρτούς στα αρματαγωγά του ρωσσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ήδη εκφορτώνονται στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Η κίνηση αυτή του ρωσσικού Στόλου σηματοδοτεί την πλέον πρόσφατη εξέλιξη σε ότι αφορά την ρωσσική παρουσία στη Συρία, εξέλιξη η οποία προμηνύει ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή. Ο φόβος να μην πέσουν τα υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα στα χέρια των μισθοφόρων που δρουν στη Συρία  και από εκεί διοχετευθούν σε δυτικές χώρες ώθησε το ρωσσικό υπουργείο Αμύνης να διατάξει την άμεση μετακίνησή τους.

Παράλληλα τα αρματαγωγά του ρωσσικού Στόλου αναμένεται να εισέλθουν ξανά στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου με την εντολή αυτή τη φορά να προχωρήσουν σε εκκένωση των Ρώσσων πολιτών αλλά και του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί σε περίπτωση που οι δυτικές δυνάμεις ξεκινήσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ίδιο σχέδιο έχουν και οι δυτικοί με εκκένωση όλων των δυτικών που διαμένουν στο Λίβανο καθώς οι εκτιμήσεις είναι ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί και προς τη γειτονική αυτή χώρα.

Πλέον στη Συρία κανείς δεν ελέγχει τίποτα και κανένα και αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα ζητήματα. Ομάδες μισθοφόρων δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ  οι ΗΠΑ μόλις σήμερα κατέταξαν την ομάδα  «Μέτωπο αλ Νόσρα»  που δρα στη Συρία εναντίον του Άσσαντ ως τρομοκρατική, κάτι που κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη αναρχία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των δυτικών είναι το χημικό οπλοστάσιο του Άσσαντ και που μπορεί να καταλήξει αυτό στην περίπτωση που ο συριακός Στρατός χάσει τον έλεγχό του. Έτσι για να προλάβουν την αρπαγή του είτε από την φιλο-ιρανική Χεζμπολάχ είτε από άλλες ομάδες που βρίσκονται στο αντι-κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά ουσιαστικά είναι παρακλάδια της Αλ Κάιντα θα επιχειρήσουν να τα ελέγξουν με στοχευμένες επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων μέσα στο έδαφος της Συρίας. Βέβαια τμήματα ή μεμονωμένες ομάδες ειδικών δυνάμεων από Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ ήδη δρουν στο έδαφος της Συρίας αλλά αυτές έχουν ως στόχο τον εντοπισμό τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αποστολές που θα οργανωθούν θα έχουν ως σκοπό την απομόνωσή τους από κάθε άλλο ένοπλο τμήμα και στην διαφύλαξή τους.

πηγή

 Ἀληταριά λοιπόν; Γιατί ὄχι;
Κάποια ἄλλη συμφωνία τοὺς ἐξυπηρετεῖ πρὸς ὥρας…
Ἀφῆστε ποὺ οὐδέποτε πίστεψα πὼς θὰ σταθοῦν νὰ πολεμήσουν μὲ τὰ κολλητάρια τους τὰ ΝΑΤΟικόπαιδα.

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Ξέρετε τί ἀρχίζω νά πιστεύω; Ἀπὸ τὴν ἀρχὴ τὰ εἶχαν ἔτσι τακτοποιήσει… Ἀπὸ τὴν ἀρχή!!! Παράστασις κατὰ Τουρκίας ἦταν τὸ παιχνίδι. Ὄχι ὑπὲρ Συρίας. Ἔχουν ἐκθέσει τόσο πολὺ τὴν Τουρκία πλέον, ποὺ ἀδυνατεῖ νὰ κάνῃ πίσω. Τέλος κι αὐτὸ τὸ θέμα…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply