1 δις εὐρώ βγάζουν ἀπό τήν Ἑλλάδα οἱ λαθροέποικοι

Ἀλλά δέν φταῖνε, βεβαίως, αὐτοί. Φταῖνε οἱ Ἕλληνες ἐπαγγελματίες καί ἐπιχειρηματίες πού τούς δίδουν δουλειά, γιά νά πληρώνουν λιγότερο μεροκάματο καί λιγότερες ἤ καθόλου εἰσφορές. Ὅπως ἐπίσης καί οἱ ἀνεγκέφαλοι πού ἀγοράζουν ἀπό αὐτούς τά σκουπίδια πού μᾶς πωλοῦν, τά ὁποῖα ἔχουν εἰσέλθει παρανόμως στήν χώρα μας, χωρίς, δηλαδή, νά ἔχῃ πληρωθεῖ ὁ ἀνάλογος φόρος. 

Τί κερδίζουν ὅλοι αὐτοί; Ἀνοίγουν ἄλλη μία χαίνουσα πληγή στήν ἤδη ἐπιβεβαρυμένη Ἑλληνική οἰκονοομία καί μακροπρόθεσμα βάζουν ταφόπλακα στίς ἴδιες τους τίς ἐπιχειρήσεις καί στήν τσέπη τους.

Μόνοι μας βγάζουμε τά μάτια μας. Αὐτοί τήν δουλειά τους κάνουν. Ἦρθαν ἐδῶ, παρανόμως, γιά νά παρανομοῦν μέ τίς πλάτες τῶν ἐθνοκηφήνων.

Μινώταυρος

Σχεδόν 1 δις ευρώ φεύγει κάθε χρόνο από τη χώρα λόγω των λαθρομεταναστών

Σχεδόν στο 1 δις ευρώ το χρόνο, ανέρχονται τα ποσά που «βγάζουν» από την Ελλάδα οι μετανάστες, (νόμιμοι και παράνομοι). Τα ποσά αυτά διακινούνται χωρίς δικαιολογητικά από τις εταιρίες μεταφοράς.

H Western Union είναι μία εταιρεία η οποία μεταφέρει χρήματα εκτός της Ελλάδας. Τα γραφεία της τα συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στην περιφέρεια της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, Δημοκρατίας της Κυριακής, μέσω αυτής της εταιρείας γίνεται μεγάλη «φυγάδευση» χρήματος.

Για τη μεταφορά χρημάτων, δεν απαιτούνται ούτε πιστωτικές κάρτες , ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση η οποία «συνοδεύει» το ποσό και η ανάλογη προμήθεια που απαιτείται.

Όσο για το ποσό, αυτό μπορεί να είναι μέχρι και 7.500 δολάρια σε μία εντολή μεταφοράς, ενώ για περισσότερα χρήματα απαιτούνται άλλες πιο εξειδικευμένες διατυπώσεις.
Όπως όμως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, περίπου ένα εκατ. ευρώ φεύγει από τους μετανάστες οι οποίοι ζούνε και εργάζονται εδώ, χωρίς όμως το κράτος να κρατά κάτι από αυτά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat αποκαλύπτεται, πως από τα εμβάσματα που εστάλησαν το 2011 από μετανάστες στην Ελλάδα προς τις χώρες προέλευσής τους, αγγίζουν τα 922.000.000 ευρώ. Εξ αυτών, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Άνωσης (777.000.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στοιχεία της Eurostat ,αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν πως η αξία των εμβασμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010, φτάνοντας το 1,08 δισ. ευρώ, ενώ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το 2011, παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply