Πανέτοιμοι γιὰ τὴν ἀντικατάστασί μας! Ῥομπὸτ μὲ ἀνθρώπινο σκελετὸ δημιούργησαν!

Καλὰ πᾶμε..
Καλλίτερα δὲν γινόταν!
Μᾶς ἔχουν γιὰ ἀφανισμό..
Καὶ αὐτὸ δυστυχῶς λίγοι τὸ ἀντιλαμβάνονται ἀκόμη…
Ὄχι πὼς θὰ ἀλλάξῃ πολλά…
Ἀλλὰ νά… Νὰ μὴ πᾶμε ἀτουφέκιστοι!

Kenshiro: Το ρομπότ που έχει ανθρώπινο “σκελετό”! (video)

Από την Ιαπωνία με αγάπη…

Iάπωνες επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους για μια ακόμη φορά αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν το πρώτο ανατομικά ακριβές με το ανθρώπινο σώμα ρομπότ στην ιστορία.

Το ρομπότ ονομάζεται Kenshiro και είναι πιστό αντίγραφο ενός ανθρώπινου σώματος. Αν και κατά καιρούς έχουν παρουσιασθεί κάποια αναδροειδή που μοιάζουν και μπορούν να πραγματοποιήσουν κινήσεις του ανθρωπίνου σώματος ωστόσο για πρώτη φορά το ρομπότ αυτό θα χρησιμοποιεί για ερευνητικές εργασίες σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα και όψι μόνο για επιστημονικούς στα εργαστήρια.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το Kenshiro έχει ύψος 158 εκατοστά και ζυγίζει 50 κιλά. Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε μύες που εξομοιώνουν σχεδόν τις ίδιες αρθρώσεις όπως και οι πραγματικοί μύες του ανθρώπου, 160 στο σύνολο: 25 για κάθε πόδι, 6 για κάθε ώμο, 76 για τον κορμό και 22 στον λαιμό,ενώ το ανθρώπινο σώμα περιέχει περίπου 650 μύες….

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την λειτουργία του ρομπότ…

πηγή

Τεχνολογία ἰαπωνική!
Σὲ λίγο δὲν θὰ διαφέρουν τὰ κατασκευάσματά τους ἀπὸ τὸν ἄνθρωπο!
Κι ἔτσι, ὁ ἄνθρωπος θὰ εἶναι περιττός!

Θαυμαστὸς καινούργιος κόσμος τοῦ Χάξλεϋ…
Ἐπὶ τέλους!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply