Ἐπιστολῆς Φαήλου τό ἀνάγνωσμα (συγκλονιστική ἀπάντησις)

Kι ‘αυτό αν δεν το έχει διαβάσει ο Φαήλος !

Σαν άλλος Ωριγένης (απολογητής στον αληθή λόγο του Κέλσου)……

Θα προσπαθήσω κατ’ αρχήν να μπω στο μυαλό του Τζων Μαλκοβιτς, ωχ συγνώμη του Φαήλου Κρανιδιώτη και να καταλάβω τι εννοεί για να μπορέσω να τον αντικρούσω παράγραφο-παράγραφο !

.
«Τα κόμματα δεν γίνονται από τσαντίλα ή πίκρα. Δεν γίνονται μονοθεματικά, επειδή απλά διαφωνείς σ’ ένα μεγάλο ζήτημα, π.χ. το Μνημόνιο. Ούτε αρκεί η αγανάκτηση του κόσμου για κάποιο πρόβλημα. Οι εισπράξεις που κάνεις μόνο λόγω του θυμού των πολιτών είναι ανεμομαζώματα. Και ξέρετε τι λέει ο λαός γι’ αυτά».
——————————————————————-

Συμφωνούμε !Τα κόμματα γίνονται για να υποστηρίξεις μια ιδέα π.χ. “Δεν πουλάμε την πατρίδα μας, με τον τρόπο που θα μας υποδείξουν τα μνημόνια και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (τι μέτρο κι’ αυτό) και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε το ζήτημα μεγάλο απλά ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ αν σας λέει κάτι αυτή η φράση.
————————————————————————

«Δεν μπορείς να στηρίξεις τη δημιουργία και την εξέλιξη ενός πολιτικού οργανισμού, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ρίζες στην Ιστορία και στη λαϊκή συνείδηση. Χωρίς σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως χωρίς ταυτότητα».
————————————————————————-

Δεν μπορείς, όντως και ίσως λέω ίσως, γι΄αυτό οι Ανεξ. Ελ. δεν άντεξαν τις πιέσεις.

————————————————————————

«Ποτέ δεν έχω γράψει με ειρωνείες και επιθετικούς χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, παρότι συχνά συμπεριφορές ορισμένων δίνουν λαβές για να γραφτεί από δράμα έως επιθεώρηση. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι καλοί φίλοι. Ορισμένοι δε εξ αυτών γνωρίζουν καλά πόσο προσπάθησα εκατέρωθεν εκείνο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Μεσοπρόθεσμου, με τις ταπεινές μου δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν η σύγκρουση και η διαγραφή».
———————————————————————-

Δηλαδή τι προσπάθησατε το “κρίσιμο Σαββατοκύριακο” να πείσετε αυτούς που θεωρούσαν το ξεπούλημα της χώρας πράξη εθνικής ντροπής, να αναθεωρήσουν και να δεχτούν την άνευ όρων παράδοση ώστε να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο ; 
————————————————————————–

«Ο κύριος λόγος της στάσης μου είναι ότι η βάση των ΑΝ.ΕΛ. όπως και της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι.»

————————————————————————–

Δηλαδή τι δικοί σας, τους είχατε κάβα από τις προηγούμενες εκλογές; Τι νομίζεται πως είναι οι ψηφοφόροι ζώα ποιμενικά που τα μαρκάρουν με τη βούλα του ιδιοκτήτη; Αυτοί που προβληματίζονται κυρίως, γιατί γι’ αυτούς μιλώ είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι και ίσως είναι οι μόνοι που μπορούν να καταφέρουν να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας, τουλάχιστον αυτό επιθυμούν και ελπίζουν.

———————————————————————————

«Τσαντισμένοι κεντρώοι, δεξιοί, που απηύδησαν από την παρακμή και τη φτωχοποίηση, που δεν δέχτηκαν την υποτιθέμενη real politik της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που θέλουν δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στα εθνικά θέματα. Υπάρχουν στις τάξεις τους ακόμη και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ή την Αριστερά, πατριώτες, που μπούχτισαν με την πολιτική ορθότητα του ΠΑΣΟΚ και της μηδενιστικής, λαθρολάγνας Αριστεράς. Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είναι εραστές της δραχμής ή του… δολαρίου ούτε ναζιστές».
—————————————————————————

Εδώ ένα πράγμα έχω να πω: “δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά “. Ἐννοώ βεβαίως και τα κόκαλα των συνανθρώπων μας που οδηγήσατε στην αυτοκτονία με τις πράξεις σας γενικότερα αλλά και με αυτές του νομοθετικού περιεχομένου !
———————————————————————–

«Είναι απλά οργισμένοι, απελπισμένοι κι αυτό τους οδηγεί σε επιλογές που θεωρούν πιο ριζοσπαστικές. Εκδικούνται το πολιτικό σύστημα. Ούτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διανοούνται οι μεν ούτε, φυσικά, οι δε έγιναν ξαφνικά λάτρεις του Αλφρεντ Ρόζεμπεργκ και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν διψήφιο νούμερο. Απλά αναζητούν έκφραση κι εκφράζουν τιμωρητικά τη δυσαρέσκειά τους».
————————————————————————-

Ὅλα απλά τα βρίσκετε, σας ενδιαφέρει άραγε ο προβληματισμός αυτού που δεν τα βγάζει πέρα και είναι σε απόγνωση αυτού που σκέφτεται να εγκαταλήψει τα εγκόσμια ή τη χώρα, αυτού που δεν έχει φάρμακα ούτε χρήματα για να τα αγοράσει, μια και του στερήσατε το δικαίωμα της περίθαλψης που θα απολάμβανε με τις εισφορές του;
————————————————————————-

«Είπα πρόσφατα σε συνέντευξη ότι ηγετικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. λένε μεταξύ τους «ρε, πού μπλέξαμε» και πριν αλέκτορα φωνήσαι άρχισαν τα όργανα».
————————————————————————-

Δεν το σχολιάζω ….
——————————————————————

«Θυμόμαστε όλοι την ιστορία με το περίφημο non paper του Πάνου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα περί διεκδικούμενων υπουργείων και τις ιστορίες για αγρίους περί… πλαστογραφίας. Ηταν η πρώτη κρυάδα των ψηφοφόρων, που εδώ και καιρό παρακολουθούν και το πολιτικό φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος επιπόλαιος θα έλεγε ότι θα ήταν φυσικό να συνεργαστούν οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις. Προσπαθώ όμως να φανταστώ π.χ. τον Ζώη, τον Μανώλη, τον Μαρκόπουλο, τον Αναγνωστάκο αλλά κυρίως τους ανώνυμους ψηφοφόρους να χειροκροτούν τη Ρένα του Ακη για τα «ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών», τις χατζηαβάτικες θέσεις των συριζαίων για τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και τον αναθεωρητισμό τους για την Ιστορία ή τις σοβιετικές αντιλήψεις τους για το Δημόσιο και την ανάπτυξη. Πιο πιθανό είναι να δω την «Κλάραμπελ» Κωνσταντοπούλου σε περιπτύξεις με τον Κασιδιάρη παρά την πλειονότητα των ψηφοφόρων και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. να αγκαλιάζει τον διαταραγμένο αριστερισμό της Κουμουνδούρου».
————————————————————————–

H ιστορία με το non paper δεν έχει κλείσει και μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, όσο για την de facto σύμπραξη είναι δημιούργημα των δοκιμαστικών σωλήνων της Ν.Δ. Μέχρι αυτό να συμβεί (και αν συμβεί φυσικά) έχουμε να σχολιάσουμε τα κακώς κείμενα της συγκυβέρνησης, και τον εναγκαλισμό της Ν.Δ. με τον ήρεμο αριστερισμό της ΔΗΜΑΡ.
—————————————————————————

«Δεν αρκεί λοιπόν το «αντιμνημόνιο» για την επιβίωση ενός κόμματος. Κι έρχεται αβίαστα το ερώτημα: Για να γίνει βουλευτής ο «Πενήντα – Πενήντα» στερήθηκε η παράταξη την αυτοδυναμία και οδηγήθηκε στην αναγκαστική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.; Σίγουρα υπάρχουν ένθεν κακείθεν ευθύνες για τη διάσπαση. Ομως αυτοί που έφυγαν ή «εκβίασαν» τη διαγραφή τους θα έπρεπε να κρατήσουν τις δυνάμεις της Λαϊκής Δεξιάς που επηρεάζουν μέσα στην ευρύτερη παράταξη. Να έχουν το στομάχι και την υπομονή να καταγράψουν τη διαφωνία τους αλλά να μείνουν στον φυσικό τους χώρο, να αγωνιστούν να τον μεταρρυθμίσουν στην κατεύθυνση ενός εθνικού λαϊκού κόμματος, θεματοφύλακα του πατριωτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελεύθερης οικονομίας αλλά και του παρεμβατικού κράτους. Οχι να κάνουν στην μπάντα για τους νεοφιλευθέρους»

—————————————————————————-

Τώρα άνθρωπος που κρίνει ως μείζον αγαθό την ενότητα του κόμματος και μάλιστα σε σύγκριση με το συμφέρον της πατρίδας, δεν θα έπρεπε να αποκαλείται Έλλην πολιτικός. Αναιρείτε τα λεγόμενα σας, και μάλιστα στη ίδια σελίδα, εκφράζεστε ειρωνικά για κάποιο βουλευτή των Ανεξ.Ελ. αλλά ίσως εννοούσατε μόνο εκείνους που προέρχονται από την Ν.Δ. όμως αβίαστο ερώτημα που θίγει την προσωπικότητα βουλευτή, είναι ίσως αρμοδιότητος των δικαστηρίων, όσο για τη σοβαρότητα του κάθε ενός υπάρχουν κι’ άλλα δείγματα γραφής. Αβίαστο ερώτημα είναι το εξής: «πως αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. και εσείς, τον θεματοφύλακα του πατριωτισμού,       όταν δημοσιεύεται (με κυβέρνηση τον ίδιο τον θεματοφύλακα ) σε Φ.Ε.Κ. το επίσημο ξεπούλημα της χώρας χωρίς να έχει η Ελλάδα κανένα έννομο συμφέρον πάνω στην περιουσία της»; Τα συμπεράσματα για τους σκεπτόμενους πάντα. 
————————————————————————–

«Κι εγώ διαφώνησα με πολλά κι ακόμη διαφωνώ σε κάποια μικρά ή μεγάλα. Η πολυδιάσπαση όμως δεν ωφελεί την πατρίδα και δευτερευόντως την παράταξη. Οι κορόνες του μίσους, οι τυχοδιωκτικοί ακροβατισμοί δεν αποτελούν αληθινή πολιτική. Είναι πυροτεχνήματα για τα δελτία.
————————————————————————–

Απορώ πως έχετε το θράσος και μιλάτε για το όφελος της πατρίδας, την στιγμή που οι πράξεις σας την ακυρώνουν, και ας μας πείτε αν έχετε διαβάσει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα και αν ναι, πως ακριβώς τα ερμηνεύετε; Γιατί δεν χωράνε πολλοί χαρακτηρισμοί, είναι απλώς σκλαβιά για τον τόπο και τους κατοίκους του. 
————————————————————————

«Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας, στιβαρή εξωτερική πολιτική, αποκατάσταση της αμυντικής μας ισχύς, όχι μόνο σε υλικό αλλά και με αξιοπρεπείς αποδοχές του προσωπικού, γερό χτύπημα της ανεργίας με άμεση εκκίνηση των μεγάλων έργων, επανελλήνιση της Παιδείας».
—————————————————————————

Άλλο ένα μνημείο υποκρισίας. Ἐνισχύετε την αμυντική γραμμή όταν έχετε κάτι να υπερασπίσετε. Ὅταν έχετε αφήσει να κάνουν πανηγύρι, ευρωπαίοι εταίροι, τροικανοί και λαθρομετανάστες, δεν μιλάτε καθόλου γιατί είσαστε υπεύθυνοι με τις πολιτικές σας, εσείς και οι όμοιοί σας, για αυτό που έχει συμβεί. 
———————————————————————–

«Στον χρόνο που κέρδισε η πατρίδα με τόσο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό κόστος, ας ανασυγκροτήσουμε και την παράταξη, ενώνοντας πρώτα τη βάση της με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων. Αλλωστε αυτοί είναι το πραγματικό κόμμα».

————————————————————————

Εδώ μαθαίνουμε πως η πατρίδα είχε και κέρδος ! Άλλωστε για τα κομματόσκυλα τίποτα δεν έχει αλλάξει, η παράταξη είναι πάνω από όλα ! Η χώρα μπορεί να χρεωκόπησε δύο φορές τουλάχιστον μέσα σε ένα χρόνο αλλά προέχει το συμφέρον της παράταξης, γιατί χωρίς αυτήν οι “κύριοι ” αυτού του είδους δεν θα έχουν με τι να ασχοληθούν ! Όσο για τα αιτήματα των λαικών ανθρώπων και μόνο ο όρος δείχνει την εκτίμηση σας σε αυτούς.Ο κόσμος δεν θέλει ελεημοσύνη θ έλει να έχει πατρίδα, δουλειά, παιδεία, περίθαλψη. Θέλει κυβερνήσεις εθνικές, να προασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα και των πολιτών της καθιστώντας τους αξιοπρεπείς και όχι νεόφτωχους για να τους ελεήσει !

Ροδάνθη Ἀλεξανδράκη

.

.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply