Ἡ Εὐρώπη δὲν θέλει τοὺς Ἀλβανοὺς στὴν Νότιο Ἤπειρο!

Καλά, ἄς μὴ πονέσουν πολύ. Τὸ πολὺ πολὺ νὰ κάνουν τοὺς Ἀλβανοὺς νὰ θυμώσουν καὶ νὰ ἀξιώσουν ἔως καὶ τὸ …Λονδίνο!

Διότι οἱ ΕὐρωπΕοι ἐὰν χρειασθοῦν μίαν Ἀλβανία ἔως τὸν Κορινθιακό, δὲν ἔχουν πρόβλημα νὰ τὸ ἐπιδιώξουν.
Ἐὰν πάλι χρειάζονται μίαν Ἀλβανία ἀνύπαρκτον, δὲν ἔχουν πρόβλημα νὰ φροντίσουν γιὰ τὴν ἐξαφάνισί της.
Τὸ θέμα εἶναι σαφῶς δικό μας!
Μὲ τόσους ἀνεγκεφάλους, ἀνθέλληνες καὶ ὁλιγίστους κρατοῦντες, τὸ μόνον ποὺ ἔχουμε σήμερα νὰ ἀναδείξουμε εἶναι Κερκόπορτες. Αὐτοὶ ἦσαν, εἶναι καὶ παραμένουν τὸ μοναδικό μας πρόβλημα. Αὐτοὺς ὀφείλουμε νὰ ξεφορτωθοῦμε, διότι αὐτοὶ καὶ μόνον εὐθύνονται, ἤ ὄχι, γιὰ τὰ ὅποια ἐθνικά μας προβλήματα.
Οἱ ΕὐρωπΕοι ἐὰν εἶχαν νὰ κάνουν μὲ κυβερνήσεις ἐθνικῆς συνειδήσεως, οὐδέποτε θὰ μποροῦσαν νὰ ἐμπλακοῦν στὰ ἐθνικά μας ζητήματα. Ἀλλὰ ἀπὸ ἀρχῆς γενέσεως τοῦ Ἑλλαδοκαφριστᾷν τὸ μόνον ποὺ διατηρήσαμε, ὡς κόρην ὀφθαλμοῦ, εἶναι οἱ ἐθνοξεπουλητᾶδες!!!

Φιλονόη.

Να ξεχάσουν τα περί Τσαμουριάς κάλεσε η Ευρώπη τους Αλβανούς!

*Πρώην πρόεδρος της Αλβανίας υπέγραψε το υπόμνημα των Τσάμηδων, στο οποίο μιλάνε για διεκδίκηση εδαφών και γενοκτονία τους!
*Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ  δέχεται πόλεμο για τη στάση του κατά των Τσάμηδων…
*Φύτεψαν ελιά οι Τσάμηδες κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα για να θυμούνται τους τάφους, όπως λένε, των προγόνων τους, αλλά ξεράθηκε!
Σαφές μήνυμα να ξεχάσουν τα περί Τσαμουριάς έστειλε στους Αλβανούς η Ευρώπη. Ο Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Ετόρε Σέκουι, επέκρινε τις πρόσφατες αλβανικές εθνικιστικές δηλώσεις και απαίτησε η Αλβανία να συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην περιοχή. “Το συμβούλιο των υπουργών εκφράζει ικανοποίηση για τον εποικοδομητικό ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και καλεί να αποφεύγονται δηλώσεις που είναι αντίθετες προς τις σχέσεις καλής γειτονίας. Το σχόλιό μου είναι η θέση των 27 χωρών μελών”, ανέφερε ο κ. Σέκουι. Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Αλφρέντ Μοϊσίου υπέγραψε το υπόμνημα που συντάχθηκε από την οργάνωση “Τσαμουριά” και μιλά για διεκδίκηση εδαφών και γενοκτονία. Μάλιστα ο κ. Μοϊσίου ήταν προκλητικός στις δηλώσεις του: «Εγώ στηρίζω το υπόμνημα για το Τσάμικο και όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να τη στηρίξουν. Αυτό είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι κάτι εθνικιστικό. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητάμε τα δίκαια που μας έχουν απαγορευθεί». Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δέχεται πόλεμο για τη στάση του κατά των Τσάμηδων. Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη αναφορά του ότι “η ιστορία δεν αναδιατυπώνεται, δεν διαπραγματεύεται και δεν διαγράφεται. Το Status quo στην Ευρώπη σήμερα είναι ένα προϊόν που αποφασίστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις που κέρδισαν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο». Και ένα πικάντικο στην όλη υπόθεση. Στις 30 Ιουνίου του 2012 οι Τσάμηδες φύτεψαν ελιά κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα για να θυμούνται τους τάφους, όπως λένε, των προγόνων τους. Αυτή η ελιά, λοιπόν, ξεράθηκε!

κάτοψις μὲ ἄποψι

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply