Καλά, οἱ πλειστηριασμοί δέν ἔχουν ἀνασταλεῖ;

Ὅσο κυλοῦν οἱ ἑβδομάδες, τόσο περισσότερο ἐξοργίζομαι μὲ τὶς ἀνακρίβειες ποὺ θέλουν κάποιοι νὰ πιστέψουμε!
Νέα ἔξωσις, αὐτὴν τὴν φορὰ στὴν Ῥόδο, σὲ τετραμελὴ οἰκογένεια, τῆς ὁποίας ὁ πατέρας νοσηλεύετο γιὰ λόγους ὑγείας.
Ἀλήθεια, γιατί τό δίκαιον τό τραπεζῶν εἶναι ἰσχυρότερον ἀπό τό δίκαιον μίας οἰκογενείας καί ἰδίως δύο μικρῶν παιδιῶν; Γιατί οὐδεῖς εἰσαγγελεύς ἐπενέβῃ πρό κειμένου νά  ἀνακόψῃ τίς ὀρέξεις τῆς τραπέζης; 
Γιατί μία ὁλόκληρος κοινωνία δέν σηκώθηκε ὄρθια πρό κειμένου νά προστατεύσῃ τόν συμπολίτη της;
Τί στά κομμάτια; Ὅλοι κι ὅλα προσκυνημένα; 

Φιλονόη.

Τράπεζα πέταξε στο δρόμο μια τετραμελή οικογένεια!..

Με τους ορούς στα χέρια έφθασε χθες το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα Ρόδου 49χρονος συμπολίτης μας, καθώς λίγο νωρίτερα και ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι το σπίτι του βγήκε στο «σφυρί»! 

Η απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία διαδραματίστηκε χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου όταν η τράπεζα πέταξε στο δρόμο, την τετραμελή οικογένεια! 
Ο 49χρονος ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση! 

Αδυνατώντας να πιστέψει πως η σύζυγος και τα δύο του παιδιά (μαθητές) βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, μετά την κατάσχεση του σπιτιού τους από την τράπεζα, αναγκάστηκε να σηκωθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου προκειμένου να επισκεφθεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να ζητήσει την όποια βοήθεια! 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει η «Ροδιακή» ο 49χρονος είχε καταφέρει να φτιάξει τη δική του επιχείρηση, η οποία μάλιστα πήγαινε και πολύ καλά. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας χρειάστηκε να προβεί στην έκδοση ενός δανείου κίνησης ύψους 16.000 ευρώ. 

Μαζί με τις δόσεις που έπρεπε να δίνει για την αποπληρωμή του δανείου, ήρθε όμως και η κρίση. Οι δουλειές «έπεσαν» και τα έσοδα μειώθηκαν. 
Οι δόσεις παρέμειναν απλήρωτες και το ποσό οφειλής του 49χρονου ανήλθε συνολικά στις 20.385 ευρώ. Ακολούθησε η κατάσχεση από τη τράπεζα του σπιτιού όπου διέμενε ο 49χρονος μαζί με τη σύζυγο και τα δυο τους παιδιά. Γνώριζαν τι είχε συμβεί. 

Δεν είχαν όμως προετοιμαστεί για αυτό. Προέκυψε και το πρόβλημα υγείας του πατέρα, ο οποίος και πριν μερικές ημέρες εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση. 
Όλα έγιναν γρήγορα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Χθες το πρωί η τράπεζα, η οποία έχει κάνει τον πλειστηριασμό και έχει πλέον περιέλθει στην ιδιοκτησία της το σπίτι της οικογένειας του 49χρονου, εκτέλεσε την απόφαση που έχει ληφθεί. 

ʼλλαξε την κλειδαριά στο σπίτι, μέσα στο οποίο υπάρχουν όλα τα πράγματα της οικογένειας και τα προσωπικά τους είδη, τα οποία δεν μπορούν να πάρουν, παρά μόνο παρουσία εκπροσώπου της τράπεζας που έχει κάνει τον πλειστηριασμό! 

Μη γνωρίζοντας τι άλλο να κάνει, ο 49χρονος πατέρας με κίνδυνο να επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία του, μετέβη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Δημήτρη Ράπτη, με την παράκληση να του δοθεί περιθώριο ορισμένων ημερών, προκειμένου να καταφέρει «να αποχωρήσει αξιοπρεπώς από την οικία του αυτήν και να καταφέρει να βρει σε αυτό το διάστημα νέο σπίτι και να μεταφέρει εκεί τα οικογενειακά και οικιακά τους αντικείμενα». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ροδιακής», ο ίδιος έστειλε και επιστολή στην τράπεζα, με το ίδιο αίτημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μία τέτοια ομαλή μετάβαση σε άλλη στέγη θα ωφελήσει την ψυχολογία των δύο του παιδιών» τα οποία έχουν βρεθεί μαζί με τους γονείς τους, κυριολεκτικά στο δρόμο σε μία μέρα! 

Ο 49χρονος πατέρας επισημαίνει την κατάσταση της υγείας του, η οποία δεν βοηθάει στην επίσπευση των διαδικασιών που πρέπει να γίνουν για αυτήν την «μετακόμιση», προσθέτοντας πως ουδεμία απαίτηση έχει από την τράπεζα, πέραν του να δείξει κατανόηση και ευαισθησία στις δυσκολίες που περνά χρονικά η οικογένεια του ενόψει και της εορταστικής περιόδου που διανύουμε. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 49χρονος δεν διαθέτει άλλο σπίτι για να μείνει με την οικογένεια του, η οποία από χθες φιλοξενείται σε φίλους και γνωστούς! 
Ιστορίες σαν και αυτήν, δημοσιοποιούνται καθημερινά σε άλλες περιοχές της χώρας, όχι όμως και στην άλλοτε ευημερούσα Ρόδο και έρχονται για να επιβεβαιώσουν τις τραγικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας!
Γράφει : Ελευθερία Πελλού

Ῥοδιακή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply