Οἱ «καλλίτεροι» δήμαρχοι τοῦ κόσμου εἶναι Ἕλληνες!

Σὲ πόλεις τοῦ ἐξωτερικοῦ κι ἀφορᾷ στὴν βιωσιμότητα τῶν πόλεων.

Δὲν εἶναι ῥατσιστικὸ ἤ ἐθνικιστικὸ παραλήρημα, ἀλλὰ σίγουρα ἡ ἀνάγνωσις αὐτῆς τῆς εἰδήσεως μὲ ἔκανε νὰ αἰσθανθῶ ἰδιαιτέρως ὑπερήφανη γιὰ τὶς ῥίζες μου!!!
Οἱ δύο καλλίτεροι Δῆμοι λοιπόν, ὅσον ἀφορᾷ στὴν βιωσιμότητα, εἶναι Ἕλληνες!!!
Εἶναι νά μήν αἰσθανόμαστε ἰδιαιτέρως ὑπερήφανοι ἀπό μίαν τέτοιαν διαπίστωσι;

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Μήπως νά τούς ἐπαναπατρίζαμε πρό κειμένου νά μᾶς διδάξουν τήν συνταγή;

Έλληνες οι δήμαρχοι στις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου

Δύο, σχετικά μικρές, πόλεις της Αυστραλίας ανακηρύχτηκαν από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου. Αυτό που αποκτά όμως ξεχωριστή σημασία είναι ότι και στις δυο αυτές πόλεις οι δήμαρχοι είναι Έλληνες! Ειδικότερα, στον διεθνή διαγωνισμό των πιο βιώσιμων πόλεων του πλανήτη που φέτος έγινε στην πόλη Αλ-Έιν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το χρυσό βραβείο για την καλύτερη πόλη κάτω των 20.000 κατοίκων απονεμήθηκε στο Πορτ Φέρι της Βικτώριας.

Το Πορτ Φέρι έχει μόλις 10.000 κατοίκους και ανήκει στον δήμο Μόιν, δήμαρχος του οποίου είναι ο ομογενής Τζιμ Δούκας. Η δεύτερη αυστραλιανή πόλη που διακρίθηκε στην κατηγορία 20.000 έως 75.000 κατοίκων ήταν ο δήμος Κόγκαρα του Σίδνεϊ που κέρδισε το δεύτερο βραβείο με πρώτη την πόλη Κρούντιμ της Τσεχίας. Δήμαρχος στο Κόγκαρα είναι ο ομογενής Νίκος Βαρβαρής.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply