Πρέπει νά ἐξαντληθῇ ἡ τετραετία γιά νά σωθῇ ἡ Ἑλλάδα

 

Μέ ἄλλα λόγια,πρέπει νά ἐξοντωθῇ , τουλάχιστον τό ἥμισυ τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ γιά νά σωθῇ ἡ χώρα. Τάδε ἔφη ὁ ἐξωκοινοβουλευτικός ὑπουργός οἰκονομικῶν.

Μέ τέτοιους «ἐγκεφάλους», δέν φοβόμαστε τίποτα, τρομάρα μας.

Μινώταυρος

Αθήνα

«Αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα» πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Realnews. Επαναλαμβάνει ότι τo 2013 θα είναι «πράγματι μια δύσκολη χρονιά», προσθέτοντας, όμως, την πεποίθησή του ότι αν εφαρμοστεί σωστά και επιτύχει το οικονομικό πρόγραμμα στο τέλος του επόμενου έτους «θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».«To 2013 θα είναι πράγματι μια δύσκολη χρονιά, στο τέλος όμως εάν το πρόγραμμα επιτύχει θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία» δηλώνει και σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με πάνω από τριάμισι χρόνια ζωής μπροστά της, άρα πρέπει να εξαντληθεί αυτό το διάστημα αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα».

Στην ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμμετείχε σε ένα νέο διευρυμένο, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, σχήμα υπό τον κ. Σαμαρά λέει ότι «αυτή τη στιγμή στο δικό του ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη σωτηρία της χώρας».

Τονίζει πάντως πως «υπάρχουν διάσπαρτες υγιείς εκσυγχρονιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις στα περισσότερα κόμματα και η ενίσχυσή τους είναι ευπρόσδεκτη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής επιμένει πως για σημαντικές περιπτώσεις «η ποινή δεν πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα».

«Περάσαμε τον κάβο»

Εξάλλου, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις: «Αυτές οι αποφάσεις σημαίνουν επί της ουσίας ότι το κλίμα και η ψυχολογία άλλαξαν. Η αίσθηση που υπάρχει στο εξωτερικό είναι ότι η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο. Ακόμα και σε επίπεδο προϋπολογισμού καθαρά θα δείτε ότι θα κλείσει το 2012 καλύτερα από τις προβλέψεις.»

Ωστόσο, σπεύδει να προειδοποιήσει: «Τώρα πια πιάσαμε πάτο και αυτό που μένει είναι να ξεκινήσει η ανοδική πορεία. Όμως για να πάρουμε και τις επόμενες δόσεις των 35 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014 πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες όπως η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά και η μείωση των τιμών των φαρμάκων».

Αποκαλύπτει ότι αν η Ελλάδα πετύχει όλα όσα έχει υποσχεθεί, τότε θα μειωθούν περισσότερο το δημόσιο χρέος και τα επιτόκια των δανείων της τρόικας.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply