Τὰ θύματα τῆς κρίσεως στὶς σπηλιὲς τοῦ Φιλοπάππου

Αυξάνονται οι άστεγοι που ζουν στο λόφο

Όταν η νύχτα πέφτει, άνθρωποι-σκιές βγαίνουν στο λόφο του Φιλοπάππου. Γλιστράνε αθόρυβα μέσα από τις σπηλιές, σκαρφαλώνουν στα λασπωμένα μονοπάτια του λόφου και παίρνουν το δρόμο για την φωτισμένη πόλη. 

Οι «άθλιοι» των Αθηνών που ζουν στα νταμάρια του ιστορικού λόφου είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Νεόπτωχοι Έλληνες που έστησαν το σπιτικό τους μέσα στις σπηλιές, με συντροφιά τα αδέσποτα σκυλιά και τα ποντίκια. 
Όπως αναφέρει η Real news οι ένοικοι των σπηλιών γνωρίζονται μεταξύ τους και συχνά μαζεύονται τα βράδια γύρω από μικρές φωτιές για να πουν μια κουβέντα και να κάνουν τράκα ένα τσιγάρο. 
Κάτοικος των σπηλαίων είναι και ο Ματθαίος Μονσελάς, ο οποίος το 1994 σκότωσε την οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά, σε μια σπάνια για τα εγκληματολογικά χρονικά ανθρωποκτονία με συναίνεση. 
Κουλουριασμένος ανάμεσα στα βράχια ο Ματθαίος βρήκε εκεί ένα καταφύγιο για να προστατευθεί από το κρύο και τη βροχή. 
«Ούτε που κατάλαβα για πότε βρέθηκα στο δρόμο. Δεν είμαστε ούτε ναρκομανείς, ούτε ψυχοπαθείς. Μακροχρόνια άνεργοι είμαστε που πλέον με την κρίση δεν έχουμε ελπίδα να βρούμε δουλειά», λέει στην εφημερίδα. 

πηγη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Τὰ θύματα τῆς κρίσεως στὶς σπηλιὲς τοῦ Φιλοπάππου

Leave a Reply