Πόλεμος οἰκολογικῶν συσκευασιῶν;

Χμμμ… Ἐγὼ θὰ ἔλεγα μόνον πόλεμος ἐντυπώσεων…
Διότι, ποιοί μᾶς ἔφεραν τόσο πλαστικό στήν ζωή μας; 
Τόσο ἀλουμίνιο; Τόσο χαρτί; 
Γιατί τελικῶς νά καταντοῦμε, πρό κειμένου νὰ ἐπιβιώσουμε, τμήματα τῆς Ὕβρεως;
Διότι παράγουμε Ὕβρι. Καθημερινῶς. Ὁπουδήποτε. Ἀπὸ τὸ ἁπλὸ καλαμάκι τοῦ καφέ, ἔως τὸ μακαρόνι ποὺ βράζουμε. 
Ποιός ὅμως νά σταθῇ ἐμπρός στήν Κοινή Λογική καί νά τήν ἀνασύρῃ ἀπό τήν Λήθη;

Κατ’ ἐμὲ δὲν ὑπάρχει κάποιος πόλεμος. 
Πόλεμος γίνεται γιὰ τὸ ποιὸς θὰ μᾶς κάνῃ ταχύτερα πλύσι ἐγκεφάλου. Ὄχι γιὰ νὰ σώσουμε τὸν πλανήτη… Καλά…
Γιὰ νὰ μᾶς κρατοῦν ὅλο καὶ περισσότερο στὴν ἀμάθεια καὶ τὴν ἄγνοια…
Ξέρουν αὐτοί….

Φιλονόη. 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Γυρίζει ο καταναλωτής από το super market με τέσσερις σακούλες προϊόντα. Μάλλον τα ψώνια του μήνα θα έκανε στις μέρες που ζούμε αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα… Οι σακούλες αυτές είναι πλέον βιοδιασπώμενες και οι συσκευασίες των τροφών ανακυκλώσιμες. Το χαρτόνι που τυλίγει τις εξάδες με τα μπουκαλάκια αλλά και τα γιαούρτια μαζί με το γιαούρτι-δώρο επίσης ανακυκλώσιμο.

Τα σπρέι είναι φιλικά προς το όζον ενώ τα απορρυπαντικά πλέον δεν κάνουν κακό στις θάλασσες. Ένας οικολογικός παράδεισος οι σακούλες με τα ψώνια. Τι καλά… ο άνθρωπος είτε εκ πεποιθήσεως είτε ακολουθώντας κυβερνητικές οδηγίες στις ημέρες μας σέβεται το περιβάλλον.

Αλλά για στάσου… οι γυάλινες επιστρεφόμενες φιάλες έχουν αντικατασταθεί από πλαστικές ανακυκλώσιμες, οι συσκευασίες των τυποποιημένων προϊόντων είναι λιγότερο απέριττες από ποτέ, ενώ η μία από τις τέσσερις σακούλες θα χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή των συσκευασιών των προϊόντων. Στον πόλεμο συσκευασίας το χαρτί είναι πανταχού παρόν, ενώ οι πλαστικές συσκευασίες αν δεν πλυθούν από τα υπολείμματα πριν πεταχτούν στους μπλε κάδους, θα βγουν έξω από τη γραμμή ανακύκλωσης καταλήγοντας τελικά στη χωματερή. Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

Ξύστρα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply