Ἡ γραφειοκρατία δὲν παλεύεται!

Μὲ τίποτα! Μὰ μὲ τίποτα. 
Πασκίζω νὰ τοὺς ἀποφεύγω, ἀλλὰ δυστυχῶς διαβιῶ στὸ Ἑλλαδοκαφριστάν!
Καὶ ἴσως θὰ μπορούσαμε νὰ τὴν ἀποφύγουμε, ἤ μόνον νὰ τὴν μειώσουμε, ἐὰν ἁπλῶς οἱ ἐμπλεκόμενοι σὲ αὐτὴν ἐσκέπτοντο στοιχειωδῶς. Ἀλλὰ ἀδυνατοῦν! Κι ὅσο ἀδυνατοῦν, τόσο περιπλέκονται τὰ πάντα!

Πότε θά τελειώσουμε καί μέ αὐτήν τήν πληγή;
Δὲν γνωρίζω. Ἀλλὰ θὰ τελειώσουμε. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς εἴπαμε… Τὰ πάντα καταρρέουν. Τήν γραφειοκρατία θά κρατήσουμε;

Φιλονόη

Η γραφειοκρατία δεν παλεύεται με τί-πο-τε!! Πά-ει και τε-λεί-ω-σε!!!!

Έγραψε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Σωτήριος Καλαμίτσης:
Είπα να μην ξαναγράψω μέχρι του χρόνου, αλλά δεν μ’ αφήνει η δημοσιοϋπαλληλική καφρίλα.
Πήγα σήμερα στη ΔΟΥ Ψ, η οποία έχει συγχωνευθεί με τη ΔΟΥ Χ, για να εκπληρώσω φορολογικές υποχρεώσεις μου.
Σκηνή 1η: υπάρχει μία ουρά για τη ΔΟΥ Χ και άλλη μία για τη ΔΟΥ Ψ. Κάποια στιγμή ακούγεται μία υπάλληλος να λέει «Έπεσε το σύστημα της ΔΟΥ Ψ». «Μα καλά δεν είναι ενιαίο το σύστημα;» πετάγεται κάποιος αδαής από την ουρά τής εν λόγω ΔΟΥ. «Όχι βέβαια» ήταν η απάντηση. Τόσο φυσική όσο και η απάντηση του Στουρνάρα σε δύο ερωτήσεις: «Θα μειώσετε τους φόρους;», «Μπορείτε να ζήσετε με € 500/μήνα;». Μετά κατάλαβα ότι είχε δίκηο η υπάλληλος. Αφού υπάρχουν δύο ουρές, θα υπάρχουν δύο συστήματα. Τί βλάκας που είμαι που είχα και εγώ την ίδια απορία. Πώς και δεν το σκέφτηκα. Δεν τόλμησα, φυσικά, να ρωτήσω, γιατί υπάρχουν δύο συστήματα. Πού να μπλέκω τώρα σε παλιοπκαταστάσεις ΄χρπονιάρς μέρες που είναι!
 
Σκηνή 2η: ένας από τη δική μου ουρά είχε να πληρώσει € 200 για τον τάδε φόρο, € 150 για τον δείνα φόρο, € 120 για τον ταδοδείνα φόρο και € 80 για τον δεινοτάδε φόρο. Σύνολο: € 550. Βεβαίως εκτυπώθηκαν 4 διαφορετικά γραμμάτια [γιατί άραγε;]. «Αφού το κάθε γραμμάτιο είναι για ποσό κατώτερο των € 500, μπορώ να πληρώσω όλα τα γραμμάτια σε μετρητά» ερωτά ρητορικώς την υπάλληλο. [Υπόμνηση: για ποσά μέχρι € 500 μπορούμε να πληρώνουμε σε μετρητά. Για ανώτερο ποσό απαιτείται επιταγή προσωική ή τραπεζική]. “Όχι κύριέ μου, πρέπει να πάτε στην τράπεζα να φέρετε επιταγή των € 550 για το σύνολο των γραμματίων». Ο αφελής πολίτης τολμά να ρωτήσει: «Δηλαδή, αν πληρώσω τώρα το ένα γραμμάτιο, μετά από λίγη ώρα το δεύτερο, στη συνέχεια, αφού ξαναστηθώ στην ουρά το τρίτο, και ακολούθως το τέταρτο, δεν μπορώ να πληρώσω με μετρητά;». «Αφήστε τις εξυπνάδες κύριε. Αν όλοι έκαναν το ίδιο, ξέρετε τί θα γινόταν; Θα γέμιζε η ταμίας με ρευστό κινδυνεύοντας από ληστείες!».
 
Αλήθεια, γιατί σ’ αυτόν τον κωλότοπο δεν μπορώ να συναλλαγώ φυσιολογικά με το κωλοκράτος; Αφού, μάλιστα, ο εθνικός κωλοεργολάβος Κόκκαλης έχει μηχανογραφήσει το κωλοσύμπαν, γιατί να μη μπορώ να βρίσκομαι στην κωλοΔΟΥ Γαργαλιάνων και να πληρώσω εκεί τους φόρους που μου έχει χρεώσει η κωλοΔΟΥ Καβάλας, αλλά πρέπει να κουβαληθώ στην κωλοΔΟΥ Καβάλας για να τακτοποιήσω τις κωλοϋποχρεώσεις μου; Κι’ αφού κάθε έσοδο έχει τον κωδικό του, γιατί δεν μπορεί να εκδίδεται ένα κωλογραμμάτιο για πολλούς διαφορετικούς κωλοκωδικούς; Αφού δεν τύπωσαν φέτος σήματα τελών κυκλοφορίας για οικονομία, πώς συμβαίνει και δεν σκέφτηκαν το σκότος τόνων χαρτιού που καταναλίσκονται κάθε μέρα για να εκτυπώνονται εκατομμύρια γραμμάτια;
 
Το πανέξυπνο ΔΝΤ γιατί δεν πρότεινε κάτι τέτοιο στην κυβέρνηση; Ούτε αυτοί το σκέφτηκαν; Ε τότε μιλάμε για τεράστια «τεχνική αρωγή».
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Υ.Γ. Ορκίζομαι να μην ξαναγράψω μέχρι του χρόνου.
πηγή
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply