Ὁ ὑφυπουργὸς τῶν πέντε ἡμερῶν, ἡ Greenpeace καὶ τὸ γάλα.

Εἶναι ἀπορίας ἄξιον τὸ πῶς κάποιοι εἰσέρχονται κάπου, γιὰ λίγο καὶ μποροῦν νὰ κάνουν μεγάλες ζημιές.
Βέβαια, σήμερα θὰ ἀναφερθοῦμε στὸν Γιῶργο Βερνίκο.
Ἄνθρωπος ποὺ μᾶς προέκυψε οἰκολόγος ἀλλὰ καὶ …συμπαθὴς σὲ ἑταιρεῖες ποὺ βάλλονται ἀπὸ τὶς …οἰκολογικὲς ὀργανώσεις.
Μεγάλη ὑπόθεσις πάντως νὰ διατηρῇς καλὲς δημόσιες σχέσεις. 
Αὐτομάτως ὅλες οἱ γαλακτοκομικὲς ἐπιχειρήσεις στὴν χώρα ποὺ κατοικεῖς, καὶ λέγεται Ἑλλαδοκαφριστάν, μεταμορφώνονται σὲ χαριτωμένους κομπάρσους. 
Τί σοῦ κάνει ἡ οἰκολογικὴ συνείδησις… Ἔ;

Ο Υφυπουργός των πέντε ημερών, η green peace και το ελληνικό γάλα…

Tον θυμάστε τον υφυπουργό των 5 ημερών, τον επιφανή αντιστασιακό – επιχειρηματία – οικολόγο Γιώργο Βερνίκο; Που παραιτήθηκε επειδή αγνοούσε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν εταιρείες offshore (επιλογή Βενιζέλου); Θυμηθήκαμε την διασκεδαστική ιστορία του επειδή ο δραστήριος αυτός άνθρωπος είναι και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της GreenPeace και αξιοποιεί την αίγλη της διεθνούς οργανώσεως για να δείξει… οικολογικές ευαισθησίες!

Και προφανώς δεν είναι ώρα να θυμηθούμε την θέση της Green Peace στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας…

Πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσε event μπροστά από ένα εργοστάσιο Ελληνικής Εταιρείας (ΔΕΛΤΑ) λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εισαγόμενες ζωοτροφές! Ενθάρρυνε, υποτίθεται, την βιομηχανία να επιβάλει στους αγελαδοτρόφους να χρησιμοποιούν ελληνικές ζωοτροφές. Λες και κάποιο βουλγαρικό γάλα από αγελάδες που τρώνε ελληνικές ζωοτροφές είναι ελληνικό!
Η εκδήλωση έκλεισε ουσιαστικά για κάποιες ώρες το εργοστάσιο, δεν μπορούσαν να φύγουν τα φορτηγά που ήταν έτοιμα να προμηθεύσουν γάλα στις απομεμακρυσμένες περιοχές, αφού σφράγισαν όχι μόνον την κανονική είσοδο αλλά και την ασφαλείας, που πρέπει να είναι ελεύθερη για όποια έκτακτη περίπτωση κινδύνου…

Το ωραίο, όμως, είναι ότι την επομένη ημέρα η ίδια καλή οργάνωσή του, όπου προεδρεύει ο οικολόγος – επιχειρηματίας, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει την ΔΕΛΤΑ επειδή ανταποκρίνεται και «επενδύει σε ελληνικές μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές»

Τι λέτε, ρε παιδιά, τέτοια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των αγελάδων;

Τόση εμμονή για γαλακτοβιομηχανίες δεν εμφανίζει κανένα τμήμα της GreenPeace στον κόσμο.

Αλλά μόνον στην Ελλάδα προεδρεύει επιχειρηματίας που το 2004 είχε ανακοινώσει ότι θα κινηθεί επιχειρηματικά προς την γεωργία, προκειμένου «να επωφεληθεί των νέων ευκαιριών και να επενδύσει στον μεγάλο χώρο της γεωργικής βιομηχανίας, όπου υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής και άμεσης κερδοφορίας».

Τι συνέβη μετά, το θυμούνται καλά όσοι ασχολούνται με το Χρηματιστήριο…

πηγή

Πρὸ μερικῶν μηνῶν, ὅταν ἐδημοσίευσε ἡ Greanpeace  τὶς ἐκθέσεις της γιὰ τὰ «βρώμικα» γάλατα εἶχα ἐκνευρισθῇ. Ἀφῆστε δὲ ποὺ μόλις ἐλάχιστες ἡμέρες ἀργότερα ἔσπευσαν νὰ ἀναθεωρήσουν τὰ ὅσα κατήγγειλαν γιὰ τὴν ΔΕΛΤΑ καὶ τὴν ΦΑΓΕ. Οὐσιαστικῶς στὸ στόχαστρο μπῆκαν οἱ μικρὲς Ἑλληνικὲς ἐπιχειρήσεις γαλακτοκομικῶν. Ποιός ξέρει τό γιατί; 
Μήπως γιά νά τίς ὁδηγήσουν σέ ἀπόλυτο ἀπαξίωσι καί κατ’ ἐπέκτασιν σέ ἀπόλυτο …λουκέτο;
Οἱ μῆνες παρῆλθαν καὶ στὴν ἀγορὰ εἶναι οἱ ἀπαντήσεις.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply