Ὁ Λάτσης ἀνέλαβε τὴν φύλαξι τῆς ἐκθέσεως γιὰ τὰ πετρέλαια!!!

Ὄχι, μόνον ἐδῶ συμβαίνουν αὐτά!
Μόνον στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν βάζουν τὸν λύκο νὰ φυλᾷ τὰ πρόβατα!
Κι ἐμεῖς… Ὤωωω, ἐμεῖς…
Ἀλήθεια, τί περιμένουμε ἐμεῖς;
Νά βγοῦν τά πετρέλαια γιά νά σωθοῦμε;
Γιατί, ἐάν βγοῦν τά πετρέλαια θά σωθοῦμε; 
Ἄν τὲ καλέ… 
Ἔχουν προλάβῃ ἄλλοι κι ἄλλοι πρὶν ἀπὸ ἐμᾶς…
Μεγάλη λίστα…
Τὴν οὐρὰ φροντίζει ὁ Λάτσης…
Γιὰ ἐμᾶς οὔτε κεσεδάκια δὲν περισσεύουν.

Φιλονόη. 

Έδωσαν στον Λάτση για …φύλαξη ,τα…. αποτελέσματα των ερευνών για πετρέλαια

Πολύ πριν την έκθεση της Deutsche Bank για φυσικό αέριο 430 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης, είχαν στα χέρια τους απόρρητο αρχείο και -απλά το έδωσαν για φύλαξη σε ιδιώτη-Λάτσης-(ΕΛΠΕ). Για να γίνει απόλυτα κατανοητό: Έχουμε στα χέρια μας πλήρη έκθεση για το πού και τι ορυκτό πλούτο διαθέτει το ελληνικό υπέδαφος. Θα περίμενε, λοιπόν, ο Έλληνας που τόσα έχει υποστεί στην εποχή του μνημονίου, πρώτο μέλημα μια κυβέρνησης Ελλήνων να είναι η μελέτη και η αξιοποίηση του αρχείου αυτού προς όφελος της ταλαίπωρης της ελληνικής οικονομίας. Αλλά όχι. Αυτοί, αντί να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προτίμησαν να αφήσουν το αρχείο σε ξένα χέρια και να απομυζούν στον Έλληνα πολίτη, τον οποίο βυθίζουν καθημερινά και περισσότερο στην ανέχεια, με χαράτσια, κάθε είδους φόρους, περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Επέλεξαν να οδηγούν όλο και περισσότερους Έλληνες καθημερινά στην αυτοκτονία, παρά να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο. Ή, μάλλον, έκαναν κάτι ακόμα χειρότερο: άφησαν το απόρρητο αρχείο στα χέρια ενός ιδιώτη με συγκεκριμένα συμφέροντα! Όχι μόνο δηλαδή δεν εκμεταλλεύθηκαν την πολύτιμη αυτή γνώση προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά την άφησαν στην «καλή προαίρεση» του ιδιώτη… Μα, τόση ευπιστία; Τόση βεβαιότητα ότι ο ιδιώτης, παράλληλα με τις υπηρεσίες φύλαξης (για τις οποίες πληρώνουμε αδρά), δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να ρίξει μια ματιά πού υπάρχει τι στο ελληνικό υπέδαφος και να κάνει ανάλογη χρήση; Και δε θα αξιοποιούσε αυτές τις πληροφορίες για τα συμφέροντά του, αφήνοντας τον ελληνικό λαό για μια ακόμη φορά «στην απέξω»; Όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου και Ραχήλ Μακρή, όχι μόνο υπάρχει απόρρητο αρχείο με όλα τα στοιχεία του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά αυτό -παρότι αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου- έχει αφεθεί προς φύλαξη σε μια ιδιωτική εταιρεία, τα Ελληνικά Πετρέλαια! Σα να μην έφταναν αυτά, το υπουργείο έχει πληρώσει και 144.000 ευρώ για τη φύλαξη του αρχείου από τον ιδιώτη Λάτση , τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
 «ΚΟΛΛΗΣΕ» ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ!
Διαβάστε, τώρα, τι απίστευτο απαντά το υπουργείο: Στις 5/10/10, επιτροπή παρέλαβε το απόρρητο αρχείο από τα ΕΛΠΕ. Ήδη, όμως, από νωρίτερα (!), στις 11/3/09, η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει το αρχείο να παραμείνει για φύλαξη στα ΕΛΠΕγιατί -λέει- είναι «ευαίσθητο» και μόνο εκεί υπάρχουν «συνθήκες ασφαλούς και κατάλληλης φύλαξης»! Εκτοτε, οι εκάστοτε κυβερνώντες αναζητούν ανάλογο χώρο να το φυλάξουν, αλλά δεν βρίσκουν πουθενά!
Είναι απλό. Το αρχείο δεν θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να φύγει από τα ΕΛΠΕ. Του αρέσει εκεί.
ἴχνος
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply