Ἰταλία: Φόβοι γιά τά μέτρα πού θά ἀκολουθήσουν κατόπιν ἐκλογῶν…

 

Τον έντονο προβληματισμό του ότι η Ιταλία θα χρειαστεί νέα, έκτακτα, οικονομικά μέτρα τους επόμενους μήνες μετά τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, εξέφρασε το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Πέμπτης.Μάλιστα τα οικονομικά αυτά μέτρα προϋπολογίζονται στο ύψος των 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την «Λα Ρεπούμπλικα», οι ανησυχίες οφείλονται, μεταξύ των άλλων, στην ανάγκη άμεσης επαναχρηματοδότησης, μέσα στην ‘Ανοιξη, του ταμείου ανεργίας, με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, και στις νέες, αρνητικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ιταλική οικονομία, που κάνουν λόγο για συρρίκνωσητης τάξης του 1% μέχρι το τέλος του 2013.

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι ο γραμματέας των Δημοκρατικών Πιερλουίτζι Μπερσάνι «είναι έντονα αγχωμένος λόγω της εξέλιξης της οικονομικής κατάστασης» και σε τηλεφωνική του επικοινωνία συζήτησε αναλυτικά το θέμα, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Δεν είναι τυχαίο ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπερσάνι δήλωσε, με νόημα, πως «μετά τις εκλογές θα πρέπει να ελέγξουμε πόση σκόνη έχει μείνει κάτω από το χαλί».

Ο Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Rai, την περασμένη Τρίτη, είχε διαψεύσει ότι θα καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων οικονομικών μέτρων, διότι «η γενικότερη, αρνητική οικονομική συγκυρία, θα επιτρέψει, στην Ιταλία, να παρεκκλίνει ελαφρά από την επίτευξη της ισοσκέλισης του κρατικού προϋπολογισμού».

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Λέγκα, όμως, και πρώην υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι επιμένει ότι «όλοι οι οικονομικοί δείκτες, δείχνουν, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι την ερχόμενη ‘Ανοιξη θα χρειαστούν νέα, βαριά, έκτακτα μέτρα».

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply