Βολικὴ ἢ κατευθυνομένη ἡ εἰσαγωμένη τρομοκρατία;

Τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα συνέπεσαν χρονικά με την Διεθνή Έκθεση για τον Τουρισμό της Βιέννης και τις ενθαρρυντικές δηλώσεις Ελλήνων και ξένων περί αύξησης των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα τουλάχιστον κατά 20% για το 2013. 

Θυμίζω ότι κατά τα τελευταία χρόνια “συμπτωματικά” και κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μία σειρά από γεγονότα προκαλούσε ακυρώσεις στις κρατήσεις, καταφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στην Τουριστική μας Βιομηχανία. Μάλιστα κάποιες φορές συνοδεύτηκαν και από Οδηγία κρατών προς τους πολίτες τους να αποφύγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών ή να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί αν την επισκεφθούν. Θυμίζω επίσης  τις απεργίες διαρκείας μετά από μία τουλάχιστον “άστοχη” εξαγγελία κάποιου “Έλληνα” Υπουργού, τις πυρκαγιές που “δείχνουν” ως φταίχτες αλλοδαπούς, ακόμη και οι φιλομνημονιακές κυβερνητικές δράσεις και ψήφιση νομοσχεδίων τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάντα κάτι συνέβαινε! 

Εφέτος μέσα στην καρδιά της περιόδου που γίνονται οι κρατήσεις από τους τουριστικούς πράκτορες και ιδιώτες συνέβησαν τα δύο τελευταία εξόχως φοβικά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ο Τουρισμός είναι ένας (σχεδόν ο μόνος) ζωτικός πνεύμονας επιβίωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Τα αλλεπάλληλα διαχρονικά ένθεν και εκείθεν χτυπήματα, ενισχύουν  την   υπόθεση ότι τα παραπάνω δεν είναι συμπτώσεις αλλά μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της Ελληνικής Οικονομίας και στην φτωχοποίηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Τούτο μας οδηγεί σε συνειρμούς περί τουλάχιστον “ανίκανων” υπουργών και σκευωριών εναντίον της χώρας.

Εξάλλου, πολλές συμπτώσεις με το ίδιο αποτέλεσμα, εκλαμβάνονται ως  μεθοδεύσεις 

Ως προς τους φταίχτες, αρκεί  να θυμηθούμε την λαϊκή ρήση “δείξε μου τον ωφελούμενο να σου δείξω τον φταίχτη” και τους συνεργάτες του, συμπληρώνω.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply