Τὸ Ἑλληνικὸ σχολεῖο Κορυτσᾶς σὲ ἀπόγνωσι!!!

Νομίζω πὼς εἶναι ἀπὸ τὰ σοβαρότερα ζητήματα ποὺ ἀντιμετωπίζουν οἱ ὁμογενεῖς μας.
Νομίζω πὼς ὀφείλουμε νὰ βοηθήσουμε, στὸν βαθμὸ ποὺ μᾶς ἐπιτρέπουν οἱ δυνάμεις μας, καὶ παραλλήλως νὰ ἀσκήσουμε πίεσι πρὸς τὰ κουδουνισμένα τῆς κυβερνήσεως, μήπως καὶ περισσέψουν ἀπὸ τὰ ταξειδάκια τους μερικὰ χιλιάρικα, νὰ κρατηθῇ τὸ σχολεῖο ἀνοικτό. 

Εἶναι ἡ μόνη ἐπὰφὴ τῶν παιδιῶν μὲ τὴν Ἑλλάδα… (Ἄς ποῦμε… Διότι αὐτὸ δὲν εἶναι Ἑλλάδα…!!!)

Φιλονόη. 

 

Ἔχετε καμμιὰ καλἰδέα; Διότι τὸ κράτος “μας” ἀποκλείεται νἐπιτελέσει τἔργο ποἐντέλλεται.
Π
ῶς μποροῦμε νὰ βοηθήσουμε;

         Δραματική Έκκληση για το Ελληνικό Σχολείο της Κορυτσάς

 Απευθύνουμε δραματική έκκληση σε κάθε αρμόδιο έστω και την έσχατη ώρα να παρέμβει για να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά που απετέλεσε και αποτελεί φάρο της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στην περιοχή.

        Με αυτά τα λόγια καταλήγει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης στις 20 Ιανουαρίου. Πράγματι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι δάσκαλοι παραμένουν απλήρωτοι για 18 μήνες και το πρόβλημα συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου έχει φθάσει σε αδιέξοδο. Την στιγμή που οι Αλβανοί το βλέπουν σαν ευκαιρία για να ζητήσουν το κλείσιμο του σχολείου, η Τουρκία με Αραβική συνεργασία λειτουργούν ήδη ένα Ισλαμικό σχολείο στην Κορυτσά με προφανή σκοπό την ισλαμοποίηση και την τουρκοποίηση της πόλης αλλά και της περιοχής γενικότερα. Το Ελληνικό σχολείο δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια, μετά από 80 περίπου χρόνια απουσίας, με πολλές δυσκολίες, και σύντομα έγινε μια εστία Ελληνισμού σε μια πόλη κέντρο Ελληνισμού από αιώνων. Τα νέα της τελευταίας στιγμής είναι η υπόσχεση του ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου ο οποίος εγγυήθηκε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τη καταβολή των οφειλομένων στους δασκάλους.

Καὶ πόσο σημαντικὸ εἶναι νὰ στηρίξουμε τὸ Σχολεῖο τῆς Κορυτσᾶς!

 Ἀναστάσιος Στάμου.

 
πηγή μήνυμα καὶ φωτογραφία
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply