Κομμένη ἡ προσευχὴ τῶν μουσουλμανοπαίδων στὰ σχολεῖα…

Ὄχι ἐδῶ ὅμως… Ὄχι στὰ Ἑλληνικὰ σχολεῖα…
Στὰ σχολεῖα τῆς Γερμανίας…

Νά σᾶς πῶ τήν ἀλήθεια μου;
Θεωρῶ πὼς καμμία προσευχὴ δὲν πρέπει νὰ ἐμπλέκεται στὰ σχολεῖα. Εἶναι ῥατσιστικὸ νὰ συζητᾶμε γιὰ προσευχὴ τῶν χριστιανῶν καὶ γιὰ ἀπαγόρευσιν τῆς προσευχῆς τῶν μουσουλμάνων. Ἀφῆστε δὲ ποὺ κατὰ πῶς τὸ πᾶμε σὲ λίγο αὐτοὶ θὰ εἶναι περισσότεροι. Συνεπῶς καὶ λόγο θὰ ἔχουν καὶ ἐξουσία.
Γιατί λοιπόν νά τούς ἐξοργίζουμε μέ ἄσχετα ζητήματα;
Ἄλλο τὰ κοινωνικὰ προβλήματα ποὺ ἀνακύπτουν ἀπὸ τήν, ἄς ποῦμε συμβίωσιν, κι ἄλλο τὰ θρησκευτικά. Αὐτὰ παραμένουν αύστηρῶς προσωπικὰ δεδομένα. 

Ξέρω…
Κάποιοι ἐξοργίζονται μαζύ μου…
Κρίμα… Διότι αὐτὸ ἐπιτάσσει ἡ κοινὴ λογική… Ἀλλά ποῦ νά τήν βροῦμε; Τὴν χάσαμε κι αὐτὴν μαζὺ μὲ τόσα ἄλλα… Μὰ τόσα ἄλλα… Σχεδὸν ὅλα…

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Γιὰ νὰ εἴμαστε ἀπολύτως δίκαιοι, θὰ πρέπῃ νὰ τοὺς βάλουμε στὴν θέσι τους. Αὐτοί ἐπιτρέπουν στίς χῶρες τους ἄλλην θρησκεία πέραν τῆς δικῆς τους; Ἐὰν ἐπιτρέψουν ἐλευθέρα λατρεία οἱασδήποτε θρησκείας, τότε ναί, θὰ πρέπῃ νὰ ἔχουν δικαίωμα διεκδικήσεως. Σὲ κάθε ἄλλην περίπτωσιν …μούγκα! 

Οι μουσουλμάνοι μαθητές δεν επιτρέπεται να προσεύχονται στο σχολείο

Την περασμένη Τετάρτη, το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας, απέρριψε το αίτημα ενός μουσουλμάνου μαθητή του λυκείου, να του επιτρέπεται να προσεύχεται στο σχολείο του. Η ιστορία άρχισε το Νοέμβριο του 2007, όταν ο τότε δεκατετράχρονος μουσουλμάνος, ακολουθώντας τις εντολές του ισλάμ που επιβάλλουν προσευχή πέντε φορές την ημέρα, γονάτισε μαζί με άλλους επτά συμμαθητές του, στο διάδρομο του σχολείου Diesterweg Gymnasium, και με το πρόσωπο στραμμένο στη
Μέκκα, άρχισαν να προσεύχονται. Μια καθηγήτρια που αντελήφθη το περιστατικό, ειδοποίησε την διευθύντρια του σχολείου, η οποία υπό το βάρος των αρνητικών αντιδράσεων όλων των άλλων μαθητών, ζήτησε από τους επτά μουσουλμάνους μαθητές να μην προσευχηθούν ξανά στο σχολείο.
Οι επτά μαθητές συμμορφώθηκαν με την υπόδειξη της διευθύντριας, όμως οι γονείς του δεκατετράχρονου θέλησαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα του παιδιού τους να προσεύχεται στο σχολείο.
Δικαστική απόφαση για… προσευχή
Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και ο νεαρός μουσουλμάνος πέτυχε, το 2009, να εκδοθεί απόφαση από δικαστήριο του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ήταν υποχρεωμένο να του διαθέτει ειδική αίθουσα για να προσεύχεται κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, με το σκεπτικό ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι θεμελιώδης αρχή του γερμανικού συντάγματος.
Όμως το 2010 η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από δικαστήριο του Βερολίνου, με το σκεπτικό ότι το σχολείο είναι χώρος συναθροίσεως πολλών και διαφορετικών θρησκειών και ο πλουραλισμός αυτός περιέχει κινδύνους διενέξεων και συγκρούσεων.
Η απόφαση του δικαστηρίου του Βερολίνου προσεβλήθη από τον νεαρό μουσουλμάνο και προχθές το δικαστήριο της Λειψίας, έκρινε σε τελευταίο βαθμό, ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητή λυκείου να προσεύχεται κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, εφ΄ όσον αυτό διαταράσσει την σχολική τάξη, επικυρώνοντας την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Η διευθύντρια του σχολείου κατέθεσε ότι ο μουσουλμάνος μαθητής, σε διάστημα δύο ετών, είχε χρησιμοποιήσει την ειδική αίθουσα προσευχής που του είχε παραχωρηθεί από το σχολείο, σε εφαρμογή της πρωτόδικης αποφάσεως, μόνον δώδεκα φορές. Το σημαντικότερο όμως, είπε η διευθύντρια, ήταν ότι οι υπόλοιποι μαθητές αντιδρούσαν και αυτό δημιουργούσε αναστάτωση στο σχολείο.
Η διευθύντρια είπε επίσης ότι το 90% των μαθητών του σχολείου είναι αλλοδαποί, και ανήκουν σε πέντε διαφορετικές θρησκείες. Εάν το σχολείο διαθέσει για κάθε θρησκεία και μία αίθουσα προσευχής, και όλοι οι μαθητές αρχίσουν να προσεύχονται, όποτε το επιβάλλει το θρήσκευμά τους, τότε το κλείσαμε το σχολείο, κατέληξε η διευθύντρια.
Αν σας αρέσει…
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες, κ. Merkel, απευθυνόμενη στη νεολαία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, είχε πει ότι οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν και να υιοθετήσουν τον γερμανικό πολιτισμό και αξίες. «Είμαστε δεμένοι με τις Χριστιανικές αξίες και όποιος δεν το αποδέχεται, δεν έχει θέση στην Γερμανία». Αυτές οι θέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου ταυτίζονται με τις σκέψεις που διατύπωσε ο κ. Thilo Sarrazin, μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στο βιβλίο του με τίτλο : «η Γερμανία καταστρέφεται» που κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Sarrazin, διακηρύσσει χωρίς περιστροφές, πως οι μουσουλμάνοι υπονομεύουν την γερμανική κοινωνία και ευθύνονται για την μείωση του δείκτη νοημοσύνης του πληθυσμού!!
Αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία. Εμείς, εδώ, χτίζουμε φράχτες…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ φιλοτιμία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply