Προκαλεῖ ξανά ὁ Γιάννης Στουρνάρας

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι συμπάσχει με την κοινωνία που καθημερινά εξαθλιώνεται με τις καταστροφικές αποφάσεις του, ο Γιάννης Σουρνάρας προκαλεί το λαό με τις δηλώσεις του.

«Καταλαβαίνετε τον αντίκτυπο της πολιτικής σας;», ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC τον Γιάννη Στουρνάρα.

Για να λάβει την απάντηση του υπουργού Οικονομικών:

«Καταλαβαίνω πολύ καλά, από την οικογένειά μου, από την μητέρα μου, από τους φίλους μου, από τους ανθρώπους τους οποίους συναντώ και συνομιλώ».

Θα έλεγε κανείς ότι ξαφνικά ο κ. Σουρνάρας αντιλήφθηκε τα λάθη του, συνειδητοποίησε την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί και προτείνει.

Ωστόσο η συνέχεια της απάντησή του, μας επανέφερε στην πραγματικότητα.

«Όμως πιστέψτε με, είμαι πεπεισμένος ότι δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Εάν δεν εφαρμόζαμε αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πείσει τα κοινοβούλια τόσων χωρών να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Φοβάμαι ότι χωρίς τα χρήματα αυτού του πακέτου διάσωσης ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός της ευρωζώνης».

«Κι αυτό θα ήταν καταστροφή», υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας.

Μάλιστα ανέφερε στην συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο ότι «υπάρχει σίγουρα μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ».

Ένα φως, το οποίο λογικά μόνο ο ίδιος βλέπει, αφού ο ελληνικός λαός είναι χειρότερα από ποτέ.

Το καλύτερο βέβαια ο κ. Στουρνάρας το κράτησε για το τέλος αφού δήλωσε ότι «τώρα που η Ελλάδα έστριψε τη γωνία απολαμβάνει τη δουλειά του».

Τι ακριβώς απολαμβάνετε κ. Στουρνάρα;

Να βλέπετε τους φίλους και τους συγγενείς σας να εξαθλιώνονται μέρα τη μέρα; (εσείς ο ίδιος το είπατε στην συνέντευξή σας!)

Απολαμβάνετε την εικόνα ενός λαού στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό επειδή εκεί τους οδήγησαν τα μέτρα σας;

Αισθάνεστε ότι δικαιώθηκαν οι κόποι σας επειδή μαθητές λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, οι αυτοκτονίες των απεγνωσμένων και χρεωμένων Ελλήνων είναι καθημερινό φαινόμενο;

Τι από όλα τα παραπάνω σας κάνουν να απολαμβάνεται τη δουλειά σας κύριε Στουρνάρα;

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply