Ἀποφυλακίστηκε ὁ ἰμάμης πού βίαζε καί σκότωσε τήν 5χρονη κόρη του

Την διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο και να αφήσει ελεύθερο το γνωστό ιμάμη της χώρας Φαϊχάν αλ-Γκάμντι, που βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του, επειδή θεώρησε ότι δεν ήταν πια παρθένα.

Ως τιμωρία “για πορνεία” ο Φαϊχάν αλ-Γκάμντι -που έβγαινε στην τηλεόραση για να διδάξει τη Σαρία -βίασε την κόρη του , της έσπασε τα πλευρά και τη σπονδυλική της στήλη, και της τρύπησε το κρανίο . Εκτός απ’ αυτό, όλο το σώμα του κοριτσιού ήταν γεμάτο μώλωπες και εγκαύματα.

Η μικρή Λάμα εισήχθη σε νοσοκομείο του Ριάντ τον περασμένο Μάρτιο και υπέκυψε στα τραύματά της στις 22 Οκτωβρίου. Κοινωνικοί λειτουργοί δήλωσαν ότι η μικρή κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά κατ’ επανάληψη

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλλε στον ιεροκήρυκα εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τριών μήνών και αποζημίωση στην μητέρα του νεκρού κοριτσιού περίπου 50 000 δολαρίων, προκαλώντας την οργή ακόμα και των ίδιων των Σαουδαράβων.

Παρά την αυστηρότητα του ποινικού κώδικα της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχουν σκληρές ποινές για τους άνδρες που δολοφονούν τα παιδιά και τις γυναίκες τους για ¨λόγους τιμής”.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply