Ἄρχισε νά πέφτῃ ὁ οὐρανός στά κεφάλια μας;

Μὰ τὸν Τουτάτις!
Τί ἀκριβῶς συνέβῃ στήν πρώην Σοβιετία;
Ἔπαθαν κάτι ἀπό αὐτό πού φοβόμασταν τόσους αἰῶνες ἤ ἦταν κάτι τυχαῖον;
Ἐξ ὅσων γνωρίζαμε, ἐμεῖς οἱ γήινοι, τὰ οὐράνια σώματα ἀπωθοῦνται ἀπὸ τὴν Σελήνη καὶ ἕλκονται ἀπὸ τὸν Δία.
Χάλασε κάτι στούς μηχανισμούς μας ἤ …χάλασαν κάποιοι κάτι στούς μηχανισμούς μας; 
Ἀπό πότε ἔχει νά εἰσέλθῃ τόσο μεγάλο οὐράνιο σῶμα μέσα στήν ἀτμόσφαιρα τῆς Γῆς;
Θύμωσε ὁ Τουτάτις; Κάτι κάναμε στραβά; Ἤ κάτι κάποιοι ἔκαναν …ἴσια;

Λυπᾶμαι πάρα πολὺ γιὰ τοὺς τραυματίες καὶ τοὺς πιθανοὺς νεκρούς. 
Δὲν ἔφταιγαν σὲ κάτι τὰ ἀνθρωπάκια. Ὁ Τουτάτις τὰ πῆρε στὸ κρανίο καὶ ἄρχισε νὰ πετᾷ …τσούρλους*!!!

Κι ἐξ ὅσων ἀντιλαμβάνομαι…
Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα πολλοὺς …τσούρλους θὰ δοῦν τὰ ματάκια μας, ἐὰν φυσικὰ προλάβουν!!!

Φιλονόη.

10 τόνοι το βάρος τους, σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών

Σοκ και δέος σε όλο τον κόσμο από τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία

Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία. Περισσότεροι από 725 άνθρωποι τραυματίστηκαν,  τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαψη και δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ. 

Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. Στις 14:24 το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές. «Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έλαβε κανένα μέτρο που συνδέεται με το περιστατικό. Δεν πέταξε κανένα αεροσκάφος σε εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται στους 10 τόνους.

Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.  Τουλάχιστον 297 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, η οποία επλήγη περισσότερο από το φαινόμενο. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ.  Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί! Εν τω μεταξύ, ειδικά για τους κατοίκους της πόλης Τσελιάμπινσκ οι ρωσικές Αρχές άνοιξαν τηλεφωνικής γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

“Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ”, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.   

Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το Ρία Νοβόστι. Εκπρόσωπος του υπουργείου τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο έκανε λόγο για πενήντα τραυματίες 

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.

Το υπουργείο κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. “Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε”, επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Νόμιζα πως ήρθε το τέλος του κόσμου»

Πανικόβλητοι και σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Ουραλίων φαντάστηκαν τα πάντα το πρωί–από το ότι σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους, ως ότι ήλθε το τέλος του κόσμου, από το έντονο λευκό φως και τους βίαιους ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις.

«Οδηγούσα προς την δουλειά, ήταν πολύ σκοτεινά, αλλά ξαφνικά υπήρξε τόσο εκτυφλωτικό φως σαν να ήταν ημέρα», δήλωσε ο Βίκτορ Προκόφιεβ, 36 ετών, κάτοικος της Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη.
«Ένιωσα σαν να με τύφλωσαν τα φώτα αυτοκινήτων», πρόσθεσε.

«Ήμουν στο σπίτι. Είδα μια αστραπή φωτός. Βγήκα στο μπαλκόνι κι είδα ένα ίχνος, σαν αυτό ενός αεροσκάφους, αλλά πολύ πιο μεγάλο. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι είχε πέσει ένα αεροσκάφος», είπε Ντμίτρι Τούρκιν, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Βέστι που έχει έδρα στην Τσελιάμπινσκ.

«Στεκόμουν σε μια στάση λεωφορείου, έβλεπα την κοπέλα μου που έφευγε», είπε ο Αντρέι, που δεν έδωσε το επώνυμό του. «Μετά είδα μια λάμψη και ένα ίχνος καπνού στον ουρανό κι ένιωσα ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα».

Μια άλλη κάτοικος της πόλης, η Βαλεντίνα Νικολάγεβα, εκπαιδευτικός, είπε πως μια λάμψη «φώτισε όλες τις τάξεις» μονομιάς, ότι το ίχνος του μετεωρίτη ήταν «δέκα φορές πιο μεγάλο» από ό,τι θα ήταν αυτό ενός αεροσκάφους, κι ότι νόμιζε πως «αυτό είναι το τέλος του κόσμου», σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Lifenews.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επρόκειτο να υποδεχθεί αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών από τα κράτη-μέλη της Ομάδας των 20 (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών παγκοσμίως, αλλά και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι η βροχή μετεωριτών ίσως συνδέεται με έναν μετεωρίτη μεγέθους πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων που επρόκειτο να περάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση 27.520 χλμ., αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Την ίδια ώρα, ο μακροχρόνια ηγέτης της κοινοβουλευτικής άκρας δεξιάς στη Ρωσία Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, δήλωσε πως δεν πρόκειται για μετεωρίτες που πέφτουν, αλλά για δοκιμή ενός νέου όπλου από τους Αμερικανούς.

Στο μεταξύ, μικρά κομμάτια του μετεωρίτη τίθενται «προς πώληση» σε ορισμένες ρωσικές ιστοσελίδες.

 πρῶτο θέμα

*Τσοῦρλοι: χαλίκια.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply