Ἡ ὁμιλία τοῦ Παναγιώτη Ἀποστόλου στό προσυνέδριο τῶν Ἀνεξ. Ἑλλήνων στά Ἰωάννινα

 [email protected]

www.apostoloupanos.gr

       Αγαπητέ Πρόεδρε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα μου επιτρέψεις να σε καλωσορίσω στην πόλη των γονιών μου τα χιλιοδοξασμένα Γιάννενα των γραμμάτων και των τεχνών. Στην πόλη, η οποία σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 100 χρόνια απελευθέρωσή της, μετά τα 483 χρόνια σκλαβιάς στον Τούρκικο ζυγό. Στην πόλη που γέννησε Αγίους, Φιλικούς, ήρωες, Εθνικούς ευεργέτες, που αφιέρωσαν την περιουσία τους και τη ζωή τους, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.  Για όλους αυτούς ο Παύλος Βρέλλης, ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας – Κέρινων Ομοιωμάτων είχε πει: «Ευχαριστώ αυτούς που κράτησαν τη Θρησκεία μου, τη Γλώσσα μου και την Εθνικότητά μου, να είμαι Χριστιανός και να λέγομαι Έλληνας».

       Σήμερα ο Σαμαράς , ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και χτες ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και όλοι οι άλλοι πέριξ αυτών, μιλούν και ισχυρίζονται πως η εφαρμογή των μνημονίων που εξαθλιώνουν το λαό μας και απεμπολούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι μια στάση πατριωτική. Επειδή, όμως, πολυπιπιλάνε τη λέξη του πατριωτισμού, θα ήθελα να τους ρωτήσω: Σε ποια θέση προτεραιοτήτων θέτετε τον πατριωτισμό σας; Γιατί ο πατριωτισμός, όλων εκείνων, των Ιερών τεράτων της Ιστορίας μας, ετίθετο στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων τους. Και πατριωτισμός είναι να βάζεις την πατρίδα υπεράνω και της ίδιας σου της ζωής. Να αγωνίζεσαι να μην χαθούν εδάφη. Να προσπαθείς για την προκοπή και την ευημερία του λαού σου. Να τηρείς πιστά τις παρακαταθήκες των προγόνων σου, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου σου. Να υπερασπίζεσαι την Ελληνοχριστιανική παιδεία σου. Τι από όλα τα παραπάνω τηρούν αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα ή μας κυβέρνησαν χτες; Αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι  της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά όχι μόνο δεν πιστεύουν σε καμιά από τις παραπάνω παρακαταθήκες του λαού μας, αλλά τουναντίον, πολλές φορές τις πολεμούν με λύσσα. Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός διέπει την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και αυτόν εφαρμόζουν πιστά. Πιστεύουν στο δόγμα του, που βασίζεται στην οικονομική επανάσταση των ελεύθερων αγορών, δηλαδή επιδιωκόμενο είναι ο περισσότερος καπιταλισμός και το λιγότερο κράτος. Αυτή η ισοπεδωτική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού προκάλεσε και τη γενική απορύθμιση των αγορών και την οικονομική κρίση του 2008. Βασίζεται δε, στην ιδέα ότι μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής είναι ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος. Η επιτυχία της πολιτικής αυτής έγκειται στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής, κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται. 

            Αυτή ακριβώς την πολιτική μέσω των τρομοκρατικών διλλημάτων, του τύπου: ευρώ ή δραχμή, μέσα στην ΕΕ ή απ΄ έξω, χρησιμοποίησαν προεκλογικά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Αυτή χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα και ενοχλούνται όταν κάποιοι, προσπαθούν να ξυπνήσουν τον Ελληνικό λαό, λέγοντάς του πως η διάλυση της ΕΕ θα αρχίσει αμέσως μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από αυτήν, ενώ δεν προβλέπεται από πουθενά η αποχώρηση της πατρίδας μας από τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό. Αυτοί, λοιπόν, οι νεοφιλελεύθεροι των τριών τελευταίων κυβερνήσεων, αντί να διαπραγματεύονται ως κυβερνήτες ισότιμου μέλους, που είναι η Ελλάδα στην ΕΕ, το Εθνικό συμφέρον της πατρίδας, διαπραγματεύτηκαν και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται ως κοινοί δανειολήπτες, μετατρέποντας το πλεονέκτημα της πιθανής πτώχευσης της Ελλάδας, που θα δημιουργούσε τη διάλυση της ΕΕ, σε μειονέκτημα. Συνειδητά, εξακολουθούν την υποτακτική πολιτική εξαθλίωσης του λαού μας, ενώ παράλληλα παραγνωρίζουν τις μελέτες που έχουν συντάξει εξειδικευμένα γραφεία στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, αλλά και στη Γερμανία, για το συνολικό κόστος μιας πιθανής ελληνικής πτώχευσης και αποχώρησης από τη ΕΕ. Αποσπάσματα μιας τέτοιας μελέτης διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον οικονομικό τύπο της Γερμανίας (Handelsblatt). Η μελέτη καταλήγει ότι το κόστος εκτιμάται πως θα ανέλθει ή και θα υπερβεί το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα θα κλονισθεί σοβαρά η σταθερότητα του κοινού νομίσματος και η αξιοπιστία της ΕΚΤ! Ο Πρωθυπουργός μας, ελέω του κάλπικου εκλογικού νόμου που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 έδρες, είναι ο ίδιος που το βρώμικο ΄93 έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να ανατεθεί στις Siemens-Intracom η ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ, όταν 1 εκ.100 χιλ. ψηφιακές γραμμές θα αντικαθιστούσαν αντίστοιχες αναλογικές. Ήταν ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε μέσω του έωλου και παράνομου εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens-Ελληνικού Δημοσίου, παραβλέποντας τη μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, να κουκουλώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του. Ήταν ο ίδιος ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχτεί την πρόταση συναγωνιστή μου και εμού προσωπικά, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010, μια ημέρα μετά την πρώτη Κυριακή των Περιφερειακών εκλογών, σε συνάντησή μας στη Ριγήλης παρουσία του τότε Γραμματέα της Κ.Ε. Ανδρέα Λυκουρέντζου, όταν τον προτρέψαμε πιεστικότατα για Εθνικούς λόγους, να ανέβει άμεσα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και να αποτρέψει την εκλογή του συνδυασμού των εκλεκτών του Τουρκικού Προξενείου στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης αλλά και την εκλογή στον Καλυκρατεικό Δήμο Σουφλίου, του διώκτη της ηρωικής δασκάλας μας Χαράς Νικοπούλου. Τελικά, συνηγόρησε με την πρόταση της πολιτικής καμαρίλας του, που σήμερα είναι Υπουργοί (Σταμάτης, Λαζαρίδης) και αντί για τη Θράκη, μετέβη Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στη Χίο. Έτσι, εκλέχτηκαν για μερικές εκατοντάδες ψήφους, οι αρεστοί του Τούρκικου Προξενείου, το οποίο διαφεντεύει και συγκυβερνά τη Θράκη μας με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων.    

            Αγαπητέ Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μπορεί από τη Θεσσαλονίκη να δίνονται εκλογικές πλειοψηφίες, όμως, από την Ήπειρο, δίνεται η θεϊκή εντολή. Αυτός ο ευλογημένος τόπος, είναι η γη των Αγίων και των ηρώων, που όμως σήμερα μας ανήκει κατά το ήμισυ. Το άλλο μισό κομμάτι της μάνας Ηπειρωτικής γης, η Βόρειος Ήπειρος, βρίσκεται υπό κατοχή. Μια αβάσταχτη κατοχή την οποία δυστυχώς, καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Δρυινουπόλεως και Κονίτσης  Ανδρέας, χωρίς καμιά ανταπόκριση από τα εκάστοτε Κυβερνητικά ώτα. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας, από την ακριτική Κόνιτσα, γενέτειρα της μητέρας μου, συνεχίζει το θεάρεστο έργο του προκατόχου του Μακαριστού Σεβαστιανού. Ο Σεβαστιανός, αυτός ο πατριώτης ποιμενάρχης, είχε τάξει σκοπό της ζωής του την δημοσιοποίηση σε όλα τα μέρη της υφηλίου της καταδυνάστευσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών από το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να ξυπνήσει το καρεκλοκένταυρο Αθηναϊκό κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μη συμμερίζεται τα τεράστια προβλήματα των αδελφών μας στη Β.Ήπειρο και τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους, παρότι η πολιτική των κυβερνήσεων της γείτονας χώρας που ακολούθησαν τον Χότζα, εξακολουθούν την ίδια στρατηγική καταπίεσης και στέρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Επιπρόσθετα, επενδύοντας στην αναισθησία και την απραξία των Ελληνικών Κυβερνήσεων, σήμερα πιο έντονα από ποτέ, με περίσσια θρασύτητα, αξιώνουν εδάφη μας. Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζητούν και το βόδι.

            Αγαπητέ Πρόεδρε, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, υπέγραψε την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σύντομα επίκειται, έτι περαιτέρω, ο διαμελισμός της πολυαγαπημένης μας πατρίδας. Γιαυτό, πλέον, είναι Εθνική επιταγή και ιστορική ευθύνη σου, να προσπαθήσεις να συνενώσεις το ευρύτερο πατριωτικό τόξο, από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά. Πρέπει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να καταγράψει στις επικείμενες Εθνικές εκλογές, διπλάσια ή και τριπλάσια ποσοστά, προκειμένου να ακυρωθούν τα σχέδια των υποταγμένων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων δοσίλογων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Δένδια, Βορίδη, Γεωργιάδη, δηλαδή όλων εκείνων των όψιμων ψευτοπατριωτών. Η πατρίδα πιο πολύ από ποτέ, απαιτεί τη συνένωση όλων των πατριωτών για να μπορέσει να συνεχίσει να πορεύεται στους αιώνες. Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει με όσους εξαθλιώνουν συνειδητά το λαό μας και εκχωρούν τα δικαιώματα της πατρίδας μας.  

            Κλείνοντας, αγαπητέ Πρόεδρε, θεωρώ πως γνωρίζεις τα χίλια όσα προβλήματα ταλανίζουν το Νομό και τους κατοίκους του, ένα από τα πιο φτωχά διαμερίσματα της ΕΕ. Γιαυτό θα μου επιτρέψεις, να σταθώ επ΄ ολίγον στο σπουδαιότερο όλων των προβλημάτων. Λίγα χιλιόμετρα από εδώ, βρίσκεται το αρχαιότερο θέατρο της Ελλάδας. Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το οποίο βρίσκεται σε ένα διαχρονικό μαρασμό και έχει απαξιωθεί από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις. Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και ο ευρύτερος αρχαιολογικός του χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί,  και αυτός ο φάρος πολιτισμού να δημιουργήσει τουριστική ανάπτυξη για τα Γιάννενα, αλλά και ευρύτερα για όλο το νομό. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply