Συγκρίνοντας μεταναστευτικούς νόμους ἄλλων κρατῶν…

Σε αυτή την χώρα πραγματικά η έλλειψη κάθε λογικής «σπάει καρύδια», αφού φτάσαμε στο σημείο αλλά και το ξεπεράσαμε ακόμα, να συζητάμε αν ο κάθε εισερχόμενος παρανόμως στη χώρα έχει το δικαίωμα να κάνει και καριέρα στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Και έτσι όπως το συζητάμε, δεν είναι διόλου απίθανο στο ορατό μέλλον οι αρχηγοί στρατού, ναυτικού και αεροπορίας να είναι αλβανοί ή πακιστανοί ή τούρκοι, στις ένοπλες δυνάμεις μίας χώρας που σκοπό έχει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των γειτόνων, ήτοι των αλβανών, των τούρκων κτλ.Εκτός τούτου, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στην Ελλάδα μπήκαν παράνομα, αυτό από μόνο του αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού που έχουν αυτοί προς τη χώρα και τους κατοίκους της.  Με απλά λόγια, οι λαθρομετανάστες μπήκαν μέσα στη χώρα μας «με το έτσι θέλω». Και για όλους αυτούς, αφού πρώτα φροντίσαμε με τους γνωστούς ανθέλληνες πολιτικούς να το κάνουμε και πιο χαλαρά, συνεχίζουμε τώρα να συζητάμε ακόμα πιο χαλαρά αν οι μη έλληνες, όλοι αυτοί δηλαδή πως εισήλθαν παρά την θέληση μας, μπορούν τώρα να κάνουν καριέρα και σαν στρατηγοί μας..

Ωστόσο μια και ο κόσμος φαίνεται να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που οι ολετήρες πολιτικοί τον είχαν ρίξει για πολλά χρόνια, ας διαβάσουμε ένα σχετικό δημοσίευμα από το egklimatikotita.gr που έχει να κάνει με ένα σωστό μεταναστευτικό σχέδιο που πρέπει επί τέλους να εκπονηθεί και στην Ελλάδα.

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (Ολομ.) 460/2013 – Ιθαγένεια, ψήφος αλλοδαπών κλπ, άνοιξε η συζήτηση για την αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου, ας τιμηθούμε ότι άλλο πράγμα η ιθαγένεια, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η άδεια παραμονής !

Ας δούμε όμως τώρα ενδεικτικά τι λέει ο μεταναστευτικός νόμος του Ισραήλ…
και κάντε τις συγκρίσεις μόνοι σας…για το ποιος ορκίστηκε να προστατεύει τους πολίτες της χώρας του και ποιος όχι.

Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι.

Από την Haaretz …
Στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με την εισροή Αφρικανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στο Ισραήλ μέσω των συνόρων με την Αίγυπτο, ένας νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, δίνει στις ισραηλινές αρχές την εξουσία να κρατούν τους παράνομους μετανάστες μέχρι και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι παράνομοι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο ενδέχεται να οδηγηθούν στην φυλακή, χωρίς δίκη ή απέλαση, αν συλληφθούν να διαμένουν στο Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, όποιος βοηθά τους μετανάστες ή τους παρέχει στέγη αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης από πέντε έως και 15 έτη. Ο νόμος τροποποίησε το Νόμο Πρόληψης της Παράνομης Εισόδου (Prevention of Infiltration Law) του 1954, που είχε ψηφιστεί για να εμποδιστεί η είσοδος των Παλαιστινίων στο πλαίσιο της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης.

Ο νόμος έχει επεκταθεί για να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες ή οι αιτούντες άσυλο που εισέρχονται Ισραήλ, χωρίς να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ. Σύμφωνα με το νόμο, οι μετανάστες που ήδη εργάζονται στο Ισραήλ, θα μπορούσαν να φυλακιστούν για την πιο μικρή παράβαση, όπως το να ζωγραφίσουν γκράφιτι ή να κλέψουν ένα ποδήλατο – παραβάσεις για τις οποίες δεν θα είχαν τεθεί υπό κράτηση πριν.

“Για το σκοπό αυτό, έχουν μετατραπεί αρκετές πτέρυγες στο στρατόπεδο κράτησης Saharonim, και θα προετοιμαστούν ανάλογα με τις ανάγκες,” αναφέρει μία δήλωση. Εν τω μεταξύ την Κυριακή, η ισραηλινή εφημερίδα Maariv δημοσίευσε συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Eli Yishai, στην οποία ανέφερε ότι οι περισσότεροι “Μουσουλμάνοι που φθάνουν εδώ ούτε καν πιστεύουν ότι η χώρα αυτή ανήκει σε μας, στους λευκούς.” (“Muslims that arrive here do not even believe that this country belongs to us, to the white man”). “Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος της θητείας μου, χωρίς συμβιβασμούς”, συνέχισε ο Yishai, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει “όλα τα εργαλεία για να εκδιώξει τους ξένους, έως ότου και ο τελευταίος που μπήκε παράνομα να φύγει.”

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply