Γένος, ἰθαγένεια, στρατὸς καὶ Νεύτων.

Συμφωνῶ μὲ τὴν τοποθέτησι τοῦ  Ἀναπτῆρος, ἀναφορικῶς μὲ τὸ ἐὰν πρέπῃ, ἤ ὄχι, νὰ δέχονται οἱ σχολὲς λιμενικοῦ καὶ ἀστυνομίας ἀλλοδαπούς. Ὑπὸ κάποιες προϋποθέσεις φυσικά.

Στὴν ἀρχαία Ἀθήνα πράγματι οἱ Σκύθες εἶχαν ἀναλάβῃ τὴν ἀστυνόμευσι τῆς πόλεως, διότι δὲν ἦταν πρέπον σὲ ἐλευθέρους ἀνθρώπους νὰ γίνονται …ῥουφιάνοι. Ἀλλὰ αὐτὸ ὅλο συνέβῃ σὲ μίαν ἐποχή, σὲ μίαν πόλι καὶ σὲ κάποιες κοινωνικὲς δομές, τέτοιες, ποὺ οἱ πολῖτες ἦταν πολῖτες καὶ οἱ Σκύθες Σκύθες. 
Σήμερα ὁ ῥουφιάνος εἶναι ῥουφιάνος ἀπὸ συνείδησι κι ὄχι διότι ἔχει βιοποριστικοὺς λόγους.
Σήμερα πόλις δὲν ὑφίσταται ἀλλὰ οὔτε καὶ πολίτης.
Σήμερα ἐθνικὴ ταὐτότης δὲν ὑπάρχει καὶ θὰ ἀργήσῃ νὰ ὑπάρξῃ…

Ὑπό ποῖες προϋποθέσεις λοιπόν θά συμβοῦν τά παρακάτω; 
Ἤδη τὸ ἔγκλημα ἔχει τόσο πολὺ ἐξαπλωθῇ, ποὺ οἱ ὀργανώσεις του ἔχουν παντοῦ παρεισφρήσῃ. Φαντάζεστε, πέραν τῶν δικῶν μας τσογλάνων νά ἔχουμε μέσα στίς ὑπηρεσίες λιμενικοῦ καί ἀστυνομίας καί ἀλλοδαπούς; 
Οὔτε νὰ τὸ διανοηθῶ δὲν θέλω…

Φιλονόη.

ΓΕΝΟΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΤΩΝΑΣ

Ή αλλιώς να γιατί χάσαμε τη μπάλα. Η είδηση αναφέρει πως η εισαγωγή στις στρατιωτικές λιμενικές και αστυνομικές σχολές θα προϋποθέτει όχι μόνο την ελληνική ιθαγένεια αλλά και το ελληνικό γένος σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από 84 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τι θα διαβάσετε αλλού; Αυτά που και η ίδια η Χρυσή Αυγή λέει. Ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία σέρνεται πίσω από την ατζέντα της. Τι δε θα διαβάσετε σε χώρους άκρατου αυτοβαπτιζόμενου προοδευτισμού; Πως η τροπολογία αναφέρεται σε ένα πρόβλημα που όντως υπάρχει και που πρέπει να λυθεί. Τι δε θα διαβάσετε πουθενά; Πως η τροπολογία είναι απαραίτητη για τις στρατιωτικές σχολές, όχι όμως και για αυτές του λιμενικού και της αστυνομίας. Πως όταν δεν είσαι ψύχραιμος και αφήνεις τις εξελίξεις να τρέχουν χωρίς να τις προβλέπεις, φτάνεις σε ένα σημείο που δεν ξέρεις τι λες. Η αυτοτύφλωση στη θέα υπαρκτών προβλημάτων είναι ακριβώς η πρακτική που γιγάντωσε τη Χρυσή Αυγή. Στην πιο αριστερή χώρα της Ευρώπης, ο φόβος του πολιτικού κόστους δεν αφήνει τους επαγγελματίες της πολιτικής να σκέφτονται λογικά δημιουργώντας μια πόλωση σκέψεων που αφήνει τη λογική να κινείται μόνο στα άκρα και να μην ισορροπεί ποτέ. Δε θέλει πολύ κλικ-κλικ. Δε μπορεί μια χώρα που δέχεται επιβουλές από γείτονες να βάζει φίδια στον κόρφο της επιλέγοντας αξιωματικούς του στρατού μεταξύ των εν δυνάμει αντιπάλων της. Πόσο θα έπρεπε να μείνει κάποιος στην Ελλάδα ώστε να πολεμούσε υπέρ αυτής το λαό των προγόνων του; Άντε να είναι παιδί μετανάστη που ελληνοποιήθηκε, λέει η τροπολογία.

Όμως το λιμενικό και η αστυνομία τι σχέση έχουν; Τι μπορεί να συμβεί δηλαδή που ο αξιωματικός του λιμενικού ή της αστυνομίας επειδή δε νιώθει εντελώς Έλληνας θα συμπεριφερθεί λάθος;  Με πολύ φαντασία μπορεί κάτι να σκεφτεί κάποιος. Όμως, τι κόστος θα μπορούσε να έχει αυτό; Ως αντίλογο θα επισημάνουμε πως στην αρχαία Αθήνα, η αστυνομία στελεχώνονταν, αποκλειστικά από δούλους. Για δύο λόγους. Ο πολίτης θεωρούσε ντροπή να αστυνομεύει συμπολίτες. Και όταν ο αστυνομικός ήταν πολίτης, προέβαινε συχνά σε κατάχρηση εξουσίας…

Βλέπουμε λοιπόν για άλλη μια φορά πως ο πρότερος άκρατος “προοδευτισμός” όχι μόνο υπήρξε μηχανή παραγωγής ακροδεξιών, αλλά οδήγησε προς τα δεξιότερα όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φυσικά δε μπορούσε να μείνει πίσω η κεντροδεξιά. Άλλωστε ο Α. Σαμαράς ήδη από τους λόγους που εκφωνούσε στην προεκλογική εκστρατεία του για την εκλογή προέδρου του κόμματος, προμήνυε πως, αν εκλεγεί, η Ν.Δ. θα ξαναγίνει δεξιά. Έτσι είναι. Η ακραία λογική δημιουργεί αντίποδες. Πρόκειται για τον πρώτο νόμο του Νεύτωνα.

Ας λουστούμε παρεούλα την αυθόρμητη εφαρμογή του στις κοινωνίες. Κι όσοι φοβούνται για όσα θα ακολουθήσουν, καλώς φοβούνται!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply