Εἰσαγγελέας καί στήν ΕΡΤ

Δημόσια ἐπιχείρησι δέν εἶναι; Ἐχρησιμοποιεῖτο κι αὐτή γιά νά ἐξοφλοῦνται οἱ λογαριασμοί τῶν πολιτικὰντηδων.

Μινώταυρος

>Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου με αφορμή καταγγελίες για υπερτιμολογημένες εκπομπές της ΕΡΤ αλλά και για υψηλέςαμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η εντολή της Εισαγγελέως είχε ως αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ» και στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία που καταδεικνύουν, σε καιρό οικονομικής κρίσης, «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό…».

Στο δημοσίευμα που θα αποτελέσει την βάση για την έρευνα του Εισαγγελέα γινόταν λόγος για «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ» που εφαρμόζονται στην ΕΡΤ ώστε να παρέχουν επιπλέον χρήματα. Η εφημερίδα αναφερόταν επίσης σε περίπου 20 πρόσωπα που έχουν εγκατασταθεί μη θεσμοθετημένες θέσεις, σε «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και στην πρόσληψη από τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου 30 ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο με μισθοδοσίες ιδιαίτερα μεγάλες που ξεκινούν από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ.

Κατά την εφημερίδα στην σχετική λίστα, αυτών των συμβάσεων, περιλαμβάνονται και αυτές ενός γυμναστή και ενός ασφαλιστικού συμβούλου.

Την εντολή για την διενέργεια της έρευνας έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Τζώνης.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply