Ἀνήλικες νύφες. Σοκαριστικό βίντεο ἀπό τό Al Jazeera

Τα Hνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι μεταξύ 2011 και 2020 πάνω από 150 εκ. ανήλικα κορίτσια θα έχουν γίνει νύφες, δηλαδή 14 εκ. τον χρόνο ή 39.000 την ημέρα. 

Και σύμφωνα με τα στοιχεία τα 50 εκ. εξ αυτών θα είναι κάτω των 15 ετών.

Φυσικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και ευαίσθητο θέμα, καθώς στην υποσαχάρια Αφρική και την νότια Ασία, οι ανήλικες νύφες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ενδεικτικά στην Νιγηρία το ποσοστό των ανήλικων νυφών φθάνει το 75% ενώ στο Μπαγκλαντές το ποσοστό είναι 66%!!

Το διεθνές κέντρο έρευνας για την γυναίκα αναφέρει ότι, τα κορίτσια που γεννούν σε ηλικία κάτω των 15 ετών έχουν πέντε φορές περισσότερες σε σχέση με γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής του.

Σοκάρει το γεγονός ότι η βασική αιτία θανάτου των γυναικών μεταξύ 15 και 19 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι η εγκυμοσύνη…!!!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ σε 42 χώρες του πλανήτη το ένα τρίτο των παιδιών που παντρέυονται είναι κάτω των 18 ετών.

Δήλωση της Kakenya Ntaiya, πρώην ανήλικης νύφης: Μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που δεν γνωρίζει άλλο τρόπο. Εκπαιδευόμαστε σχεδόν από την στιγμή που θα περπατήσουμε πως να γίνουμε οι τέλειες σύζυγοι. Μαθαίνουμε να συλλέγουμε τροφή και ξύλα, να βάζουμε φωτιά και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να είμαστε ιδανικές σύζυγοι από 12 ετών.


πηγή 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply