Ὅταν ἡ «Μεγαλο-Διαπλοκή»…. «ἀνησυχεῖ καὶ μαγειρεύει»…

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

«Ἀδικεῖ πολλάκις ὁ μὴ ποιών τι, οὔ μόνον ὁ ποιών τι…»
(«Συχνά αδικεί εκείνος ο οποίος δεν κάνει κάτι κι όχι μόνον όποιος κάνει…»)
Μάρκος Αυρήλιος, Τὰ εἴς ἑαυτόν

– Τι διάολο νομίζουν ότι κάνουν οι Δικαστές;
– Απλό. Τα πήραν στο κρανίο επειδή κάποιοι ηλίθιοι πολιτικοί πήγαν να τους την πέσουν στα μισθολογικά.
– Μην είσαι ανόητος. Αν ήταν τόσο απλό το θέμα δεν θ’ ανοιγόντουσαν τόσο βαθιά. Θα έμεναν στα ρηχά για να μπορούν να κάνουν πίσω σε μια διαπραγμάτευση κατόπιν αφού θα είχαν δείξει τα δόντια τους.
– Συμφωνώ. Το πήγαν πολύ μακριά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σκοπό να το τραβήξουν.
– Γιατί όμως; Και πόσο μακριά έχουν σκοπό να το πάνε;
– Ως προς το γιατί, μάλλον συνειδητοποίησαν τη δύναμή τους και αποφάσισαν να την εδραιώσουν. Αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό σημαίνει πως έχουν σκοπό να το πάνε πολύ μακριά.
– Ποιά δύναμή τους μωρέ; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν στην ελίτ αυτού του τόπου;
– Πιθανόν αυτές οι μικρές νίκες κατά κάποιων ηλιθίων απρόσεκτων πολιτικών και ψευτονεόπλουτων τυχάρπαστων μικροεπιχειρηματιών που δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους,  να τους γαργάλησαν την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία. Η αίσθηση της ισχύος, μην ξεχνάμε, είναι ισχυρό διεγερτικό. Εμείς το ξέρουμε καλά αυτό.
– Δεν είναι αρκετές αυτές οι εξηγήσεις. Κάτι άλλο συμβαίνει. Ή και κάτι άλλο.
– Τι εννοείς;

– Πως πίστεψαν έτσι ξαφνικά στη δύναμή τους; Είναι πολύ απότομη η κλιμάκωση της επίθεσής τους.
– Όντως, πρέπει να αναμείχθηκε κι άλλος παράγοντας που τους ενίσχυσε αυτή την αίσθηση ισχύος.
– Την είδαν Σόλωνες μήπως κάποιοι απ’ αυτούς; Οι «Ηθικοί»;
– Μπαα…σπάνιο είδος και ποτέ δεν έχουν τόση δύναμη κάτι τέτοιοι για να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους…κάτι άλλο παίχτηκε…
– Εννοείς δημοσιεύματα και καταστάσεις τύπου Stern; Που τάχαμου οι ξένοι οργίστηκαν με την ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους να τα βάλει με την διαφθορά της ελίτ του; Μήπως τους φούσκωσαν τα μυαλά τίποτα τέτοια;
– Πιθανόν. Μπορεί τα εγχώρια ΜΜΕ να τα ελέγχουμε απόλυτα πλην κάτι απειροελάχιστων μικροεξαιρέσεων στο διαδίκτυο που δεν είναι επαρκούς ισχύος για να τα λάβουμε υπ’ όψιν – και που σύντομα θα πάνε από εκεί που’ ρθαν κι αυτοί – αλλά δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ είναι ανεξέλεγκτα και δεν υπηρετούν τη δική μας αντζέντα.
– Και είναι αρκετές μερικές ξένες δημοσιεύσεις να έκαναν τέτοια ανατροπή στην ψυχοσύνθεση των Δικαστών;
– Πως αλλιώς θα αποφάσιζαν να τολμήσουν οι Δικαστές να εξαπολύσουν τέτοια επίθεση στις Τεχνικές Εταιρείες; Και μάλιστα τις μεγαλύτερες! Τα Δημόσια Έργα είναι η καρδιά της οικονομίας στην Ελλάδα. Από που άντλησαν τη σιγουριά ότι θα τα βγάλουν πέρα με τον γίγαντα απέναντί τους; Και ταυτόχρονα, έμμεσα και άμεσα με τα ΜΜΕ! Άλλος γίγαντας! Και τους εξοπλισμούς! Άλλος γίγαντας! Και τις φαρμακευτικές! Άλλος τιτάνας! Και ήδη ξεκίνησαν να τα βάζουν με τις πολυεθνικές και τις διαφορετικές τιμές σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ε, δε νομίζετε ότι εδώ είναι πολλά μέτωπα μαζεμένα;
– Άρα, κάτι παίζει…
– Υπερβολές…Σιγά μην τα έβαλαν μαζί τους…εδώ τόσοι και τόσοι απ’ τον λαουτζίκο πέθαναν και πεθαίνουν κάθε μέρα από έλλειψη περίθαλψης και φαρμάκων…αν ήθελαν οι Δικαστές θα το θεωρούσαν «φόνο» και «ποινικό αδίκημα»…και θα ξεκινούσαν «σωρεία διώξεων»…είδατε μήπως εσείς τίποτα τέτοιο; Απόλυτη Σιγή…δηλαδή; συγκάλυψη…Σας λέω, για το θεαθήναι είναι όλα. Και με τους εξοπλισμούς τα ίδια. Στα μαλακά θα πέσουν όλοι. Ούτε στοιχεία υπάρχουν, βασικοί μάρτυρες, μεσάζοντες όπλων «πεθαίνουν ξαφνικά», τίποτα δεν πρόκειται λοιπόν να συμβεί.  Άδικα ανησυχείτε.
– Κι όμως…υπάρχει θέμα…από κάπου άντλησαν δύναμη για να τολμήσουν να ορθώσουν ανάστημα…ακόμη κι εναντίον μας, αν είναι δυνατόν…
– Εξωτερικός παράγοντας εννοείς;
– Γιατί όχι; Πρώτη φορά θα’ ναι;
– Πάντα έτσι δε γίνεται;
– Δε στέκει σ’ αυτή την περίπτωση.
– Γιατί;
– Από πότε μωρέ έπιασε ο πόνος τους ξένους για την διαφθορά και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα;
– Μπορεί να θέλουν να εξοντώσουν την εγχώρια ελιτ για να την υποκαταστήσουν με δικούς τους. Ίσως εποφθαλμιούν κομμάτια που διαθέτουμε, ίσως παραέγινε με τον κίνδυνο που αποτελεί η Ελλάδα για ΕΕ και ΝΑΤΟ σε σχέση με την διαφθορά και θέλουν να επιβάλλουν κάποια εξισορρόπηση.
– Νομίζω πως υπερβάλλετε κάπως. Μπορεί να έκαναν ντου τις προηγούμενες ημέρες με έναν λόχο ελεγκτών σε Τεχνικές Εταιρείες μας αλλά από τότε μήπως είδατε καμία συνέχεια; Είδατε έστω και μια ανακοίνωση ή δημοσίευση ή έκταση περί τούτου στα ΜΜΕ; Πάει, χάθηκε το θέμα. Τους δόθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα του «ποιός κάνει κουμάντο» και να μην τρέφουν ψευδαισθήσεις.
– Πάντως, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά. Ο κόσμος είναι έτοιμος να εξεγερθεί. Μπορεί να θέλουν να το προλάβουν δείχνοντας πως η Δικαιοσύνη δουλεύει, μπας και κοιμίσουν τις αντιδράσεις του κόσμου.
– Ρίχνοντας κάποιους από εμάς στη φυλακή;
– Ε, πως αλλιώς θα το δείξουν;
– Δε μ’ αρέσει να νοιώθω εξιλαστήριο θύμα.
– Ε, όχι και θύμα. Τόσα εκατομμύρια έβγαλες από τα δημόσια έργα. Θες να σου θυμίσω πως τα πήρες;
– Όλοι μας τα πήραμε με τον ίδιο τρόπο. Αν πέσει ένας και δεν τον στηρίξουν οι άλλοι, πέφτουν όλοι. Αυτό να μην το ξεχνάμε λεπτό έτσι;
– Γι’ αυτό το συζητάμε. Αλλά τι θες να γίνει δηλαδή αν ξεκίνησαν οι Δικαστές μια επιχείρηση «Καθαρά Χέρια»;
– Τώρα εμένα γιατί μου θύμισε αυτό ένα όνομα;
– Τι όνομα;
– Τον ανήξερο κάνεις; Όλοι σας;
– Μην το τραβάς…και οι τοίχοι έχουν αυτιά….
– Στο διάβολο. Αφού όλοι το ίδιο σκέπτεστε. Το ίδιο θυμωμένοι είστε όλοι σας. Θα το πω εγώ λοιπόν το όνομα: ΦΑΛΚΟΝΕ…
– Σου είπα…μην το τραβάς….
– Δεν τραβάω τίποτα…
– Έχεις πιεί…ΣΚΑΣΕ….
– Αν θυμάμαι καλά, αυτός τα τίναξε, έτσι;
– Δεν τα τίναξε…τον «τίναξαν»…για την ακρίβεια τον… «ανατίναξαν»…χαχαχα….όταν πήγε να κάνει τα ίδια στην Ιταλία πριν είκοσι χρόνια…αλλά τον «περιποιήθηκε» καλά η Μαφία…
– Είδες τι έκανες; Εγώ προσπάθησα να σε μαζέψω πάντως….άντε μάζεψτα μόνος σου τώρα…
– Δεν εννοείς αυτό που κατάλαβα, έτσι;
– Δεν εννοεί τίποτα…μεθυσμένος είναι…κι έχει και μεγάλο στόμα και μικρό μυαλό όπως πάντα…κι εσύ σκάσε επιτέλους…
– Πάντως σαν υπόθεση εργασίας αξίζει να το δούμε…έτσι, απλά, από «κοινωνιολογικής πλευράς»…χαχαχα
– Ρε πάτε καλά; Τρελαθήκατε όλοι σας;
– Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Εννοώ, ας υποθέσουμε ότι…. «συνέβαινε το κακό». Ποιές θα ήταν οι πιθανές εξελίξεις;
– Χμμμ…εαν η δύναμή τους προέρχεται «απ’ έξω» δεν θα σταματούσαν, θα συνέχιζαν. Εάν όχι, θα τρόμαζαν και θα σταματούσαν.
– Ρε θα σταματήσετε να συζητάτε αηδίες; Κι αν απλά έχουν εξοργιστεί με την όλη κατάσταση; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα σταματούσαν από μια τέτοια απονενοημένη μαφιόζικη ενέργεια; Απεναντίας. Θα θύμωναν ακόμη πιο πολύ. Συνειδητοποιείτε τι σημαίνει να χτυπήσεις Δικαστή; Θα εξαγριώνονταν κι αυτοί και όλη η κοινωνία. Κι αυτό θα τους έδινε ακόμη πιο μεγάλη, ανυπολόγιστη ισχύ. Θα τους Θεοποιούσε. Και η ορμή τους μετά θα έφτανε στην Άβυσσο. Μαζί κι εμείς. Να εύχεστε να μην βρεθεί κανένας ηλίθιος και κάνει καμία τέτοια ανοησία.
– Τα παραλές. Η ζωή είναι γλυκιά. Όλοι θα τρόμαζαν με μια τέτοια «συμβολική καίρια απώλεια». Μεγάλα ρίσκα, μεγάλα κέρδη. Έτσι δε λέμε πάντα;
– Επιμένω. Ο Κόσμος αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος. Κάτι τέτοιο θα τους συσπείρωνε πίσω από τους Δικαστές. Ούτε θέλω να φαντάζομαι τη συνέχεια για μας. Το πράγμα πρέπει να ξεπεραστεί με επιχειρήματα και διαπραγματεύσεις.
– Τι εννοείς; Να τους εξαγοράσουμε;
– Κι αυτό. Αλλά όχι μόνο.
– Δηλαδή;
– Κάποια συμφωνία. Μια «περαίωση» ας πούμε. Τόσες έχουν γίνει ξανά και ξανά. Μικρές κυρίως. Ε, ας κάνουμε και μια «μεγάλη».
– Τρελός είσαι; Αυτοί θα απαιτήσουν τεράστια καταβολή.
– Ρε φίλε, αν έβγαλες 1000% σ’ ένα έργο, τι σε βλάπτει να δώσεις κι ένα 300% ως «επιστροφή» ή «έκτακτη εισφορά» ας πούμε για να τελειώσει κάθε δικαστική έρευνα και να ησυχάσουμε όλοι για να συνεχίσουμε τις δουλειές μας;
– Ρε δεν πας καλά. Τίποτα δεν δίνω. Πρέπει να τελειώσει εδώ το «έργο» χωρίς να δώσουμε μια. Προσωπικά, δεν πρόκειται να δώσω μια, το καταλαβαίνεις; Έτσι δούλευαν πάντα τα πράγματα κι έτσι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Έτσι είναι η ζωή, πως να το κάνουμε. Και ήδη έχω βγάλει κέρδη και κεφάλαια και όλη μου την περιουσία στο εξωτερικό. Να πάνε να γαμηθούνε όλοι και όλα. Καθόμαστε και συζητάμε μαλακίες. Τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν.
– Ε, εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Μ’ αυτές τις λογικές. Είναι η ώρα που κάτι πρέπει να δώσουμε.
– Διαφωνώ. Οι Δικαστές πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κάνουν πίσω χωρίς να δώσουμε μια.
– Συμφωνώ.
– Τι εννοείς συμφωνείς; Δηλαδή, θα πεις ναι σ’ ένα χτύπημα εναντίον των Δικαστών;
Θα φας έναν απ’ αυτούς;
– Δεν είναι ανάγκη να γίνει έτσι εξ’ αρχής.
– Δηλαδή;
– Δηλαδή, έχουν κι αυτοί πολλούς «βρώμικους». Ε, ας τους βγάλουμε στη φόρα. Θα τους βρωμίσουμε τόσο πολύ που θα τους κοπεί για τα καλά ο βήχας.
– Δεν θα προλάβεις.
– Για εξήγησέ το αυτό.
– Δηλαδή, οι Δικαστές είναι αποφασισμένοι. Πάει στοίχημα ότι στις επόμενες ημέρες θα βγάλουν αυτοί πρώτοι στη φόρα κάποιους δικούς τους βρώμικους;
– Αποκλείεται.
– Κι όμως. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.
– Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα βρωμίσουν τ’ όνομά τους. Θ’ αποδυναμώσουν την «εικόνα» τους. Πως θα κυνηγήσουν τους υπόλοιπους ύστερα; Με τι κύρος;
– Αντιθέτως. Θα το καθαρίσουν ακόμη περισσότερο το όνομά τους και τις προθέσεις τους με μια τέτοια συμβολική ενέργεια.
– Αποκλείεται σου λέω. Δεν παίζει τέτοιο σενάριο.
– Κι όμως. Από τη στιγμή που μπήκαν στην ατραπό του θηρίου της Νέμεσης και της Ισχύος είναι αποφασισμένοι ν’ ακολουθήσουν τον κανόνα που λέει ότι ο Δαίμονας της Ισχύος χρειάζεται κάθε τόσο μια μεγάλη θυσία για να θρέφεται.
– Και θα θυσιάσουν ακόμη και κομμάτια τους;
– Ακριβώς. Είναι ικανοί. Ακόμη και γι’ αυτό.
– Δεν νομίζω.
– Νόμιζε ότι θέλεις. Θα το δεις. Ο Δαίμονας της Ισχύος τους έχει καταλάβει και θα κάνουν ότι απαιτηθεί για να τον θρέψουν.
– Καλά, άσε τα μεταφυσικά σου για άλλους χώρους και όχι για τη Λέσχη. Εδώ μίλα λίγο πιο ρεαλιστικά και λογικά. Τουτέστιν, προσγειώσου.
– Ξέρεις καλά ότι έχω δίκαιο.
– Ηρεμήστε και οι δύο. Δεν χάθηκαν όλα. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Μόλις έκαναν την πρώτη κίνησή τους. Δεν έπεται ότι θα έχει και συνέχεια.
– Κι όμως. Θα το δείτε ότι έτσι θα συνεχιστεί. Θα κλιμακωθεί.
– Ίδομεν. Ας δούμε ψύχραιμα που αποβλέπουν οι Δικαστές.
– Να σου πω εγώ που αποβλέπουν; Στην ένωση των 3 πυλώνων εξουσίας σε μια. Και δη, στα χέρια τους.
– Τι εννοείς;
– Να σου πω τι εννοώ. Θα τους δεις στις επόμενες εκλογές να βάζουν σ’ εφαρμογή το «Σχέδιο Νέμεσις».
– Που έχεις ακούσει εσύ γι’ αυτό;
– Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μείνε στο ότι θα το βάλουν σ’ εφαρμογή.
– Για λέγε λεπτομέρειες να δούμε πόσα ξέρεις.
– Άσε τις εξυπνάδες και ξέρεις πως γνωρίζω καλά τι λέω. Στις επόμενες ή σε κάποιες από τις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουν το 50% της Βουλής.
– Οι Δικαστές; Μόνοι τους; Τρελός είσαι.
– Μόνοι τους ίσως όχι, αλλά θα το κάνουν.
– Μην δίνετε βάση. Έχει πιεί κι αυτός και δεν ξέρει τι λέει.
– Ναι, ναι, την ξέρω κι αυτή τη μεθοδολογία. Όταν δεν μας συμφέρει, κατηγορούμε κάποιον ότι έχει πιει.
– Δεν ξέρεις τι λες….σταμάτα….θα εκτεθείς…
– Α, όχι, δε συμφωνώ…άστον να δούμε τι θα πει…
– Θα εκτεθείς..
– Δεν νομίζω…βλέπω ενδιαφέρον…τι λες να ανοίξω το στόμα μου λίγο πιο πολύ;
– Άντε ρε, για πες μας πως θα βρεθούν οι Δικαστές με τη μισή Βουλή δική τους….άντε γίνε λίγο ρεζίλι παρά πάνω….
– Δε νομίζω…τι θα λέγατε, ας πούμε, αν βλέπατε στη Βουλή 50 Δικαστές, 50 Στρατιωτικούς και 50 των Αρχών Ασφαλείας;
– Ε; κάτσε ρε…εδώ χοντραίνει το πράγμα…
– Σας είπα, δεν ξέρει τι λέει…
– Ναι, ε; για προσπάθησε να το ανατρέψεις…ξέρω κι άλλα…
– Παιδιά, δεν θα ήταν και περίεργος συνδυασμός…έχει λογική…
– Είδες τι έκανες; Έλα τουμπάρησέ το τώρα…Καλά τους είχα πει να μην σ’ εμπιστευθούν…
– Πολύ αργά καλέ μου…υπάρχουν κι άλλοι που τα ξέρουν…αργά ή γρήγορα θα έβγαιναν…τι θα κάνεις; Θα με καταγγείλεις στον Αδερφό Μπορσαλίνο;…χαχαχα…άντε πηδηχτείτε όλοι σας…εδώ καιγόμαστε κι εσείς μαλακίζεστε….
– Κανείς δεν καίγεται…σκάσε επιτέλους…όλα είναι διαχειρίσιμα….
– Δεν νομίζω αγαπητέ μου…
– Είναι μεθυσμένος, δεν τον βλέπετε; Μην του δίνετε σημασία…
– Ακόμη κι έτσι να είναι δεν θα προλάβουν να κάνουν την κίνησή τους…έχουν γνώσιν οι Φύλακες…
– Δηλαδή;
– Θα κινηθούμε πρώτοι.
– Ναι, καλά…με τι; Με τα ΜΜΕ που…ελέγχουμε;
– Ακριβώς…και σε όρους «Πολιτικών Εξελίξεων»…
– Ώρα είναι να πεις τώρα ότι θα προλάβεις και τις Πολιτικές εξελίξεις..
– Ακριβώς…έτσι δεν γίνονταν πάντα…όταν «καίγεται» μια Κυβερνητική Πολιτική Τάξη απλά δημιουργούμε την επόμενη…που είναι το παράξενο; Έτσι θα γίνει και τώρα…ήδη δρομολογείται.
– Πως μωρέ; Με τα μισά ΜΜΕ να μαγειρεύουν τις δικές τους αντζέντες από τη μια πλευρά και τα άλλα μισά από την άλλη; Δεν βλέπεις ότι πλέον ο καθένας κάνει τους δικούς του μυστικούς σχεδιασμούς προσπαθώντας να είναι στα πράγματα και την επόμενη μέρα;
– Δεν είναι απολύτως έτσι. Εξακολουθούν να γίνονται συμφωνίες κυρίων και σχεδιασμοί που απλά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Μέσα στις επόμενες ημέρες όμως θα εκδηλωθούν πολλά και απότομα…Θα λήξουν όλα ομαλά, όπως πάντα, θα το δείτε…
– Αρκεί να μην ανοίξει η όρεξη μερικών μερικών εδώ μέσα να εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να «δώσουν» τους υπόλοιπους και να τους αρπάξουν τα χωράφια.
– Δεν παίζει κάτι τέτοιο.
– Καλά, καλά, λες και δεν ξέρουμε ότι πολλά από τα ΜΜΕ σας ήδη σχεδιάζουν «αλλαγή πολιτικής γραμμής».
– Και που είναι το κακό σ’ αυτό;
– Όταν μας αφήνετε στην «απ’ έξω», ε, είναι λίγο «ανησυχητικό». Κοιτάνε να «διασφαλίσουν την πάρτη τους, ζητάνε εγγυήσεις ασυλίας για να προσφέρουν υποστήριξη όπου δη»….ή νομίζετε ότι μασάμε κουτόχορτο οι υπόλοιποι;
– Τίποτα επικίνδυνο δεν θα γίνει…να μην ανησυχείτε…θα είμαστε εδώ και την «επόμενη μέρα»…
– Δε μου λέτε, σοβαρολογούσατε τώρα για ενδεχόμενη δικτατορία των παραπάνω;
– Ποιός μίλησε για δικτατορία;
– Μα εσείς. Όταν λέγατε για το 50% της Βουλής κλπ
– Και ποιός ανέφερε Δικτατορία;
– Ε, πως αλλιώς θα το πετύχουν;
– Καθαρά, με εκλογές.
– Μα τι λέτε τώρα;
– Κατ’ αρχήν, κανένας σχεδιασμός δεν σημαίνει ότι θα ευοδωθεί κατά 100%. Ο βασικός σκοπός πάντα είναι να «ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδιασμού». Και για να ξεκινήσει, αυτά που χρειάζονται είναι πολύ λίγα και συγκεκριμένα. Το γνωρίζετε, έτσι; Την υποστήριξη Μεγάλων κεφαλαίων, Μεγάλων ΜΜΕ και αρκετών Πολιτικών της κεντροδεξιάς που και όνομα και κύρος να διαθέτουν και να μην ενεπλάκησαν στο Μνημόνιο. Ή τουλάχιστον, να είχαν την πολιτική φρόνηση ν’ αποχωρήσουν έγκαιρα απ’ το κυβερνητικό καμίνι. Εάν αυτά συνδυαστούν με το «Εθνικοπατριωτικό Κύμα» – που σήμερα έχει «ρεύμα» – τότε η «συνταγή» είναι προορισμένη να επιτύχει. Εάν μάλιστα βρουν τον τρόπο να εντάξουν στο «κοκταίηλ» και κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς (και υπάρχουν αξιόλογες δυνάμεις στο χώρο της λεγόμενης «Πατριωτικής Αριστεράς») τότε να ανησυχούμε σοβαρά κύριοι…..
– Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Να συνυπάρξουν όλα αυτά τα στοιχεία μαζί;
– Ναι. Δυστυχώς, το καζάνι βράζει προς αυτή την κατεύθυνση. Γίνονται πολλές και σοβαρές, ανησυχητικές ζυμώσεις.
– Ναι, αλλά τα ΜΜΕ τα ελέγχουμε, έτσι; Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιος που θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο…να στηρίξει ένα τέτοιο έκτρωμα….
– Να μην είσαι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό κι άσε τον άλλον να λέει ότι θέλει. Ήδη κάποιοι των ΜΜΕ «το μαγειρεύουν» εν αγνοία των υπολοίπων. Και θα το δούμε ξαφνικά να σκάει στα μούτρα μας.
– Ευφάνταστες εικασίες.
– Καλά, καλά….εδώ είμαστε και θα το δείτε…ήδη βγαίνουν «προειδοποιητικές μπηχτές» και «καρφιά» από άλλα ΜΜΕ…και το ξέρετε καλά…
– Θα υπάρξουν κεφάλια της ελίτ να πάνε κόντρα στην τάξη τους;
– Ο σώζων εαυτόν σωθήτω είναι σήμερα στη χώρα. Κοιτάζουν να σώσουν την πάρτη τους. Τόσο απλά. Άλλωστε, ποτέ δεν υπήρξε ενιαία Αστική Τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Κοιτάζουν να προστατεύσουν τα βιλαέτια τους και διαλέγουν πλευρά για την «επόμενη μέρα». Τόσο απλό…..(Μυθοπλασία…οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική)

σχετικά: 

Δύο “Πολιτικοί-Λαμόγια” συζητούν περί “Ισοβίων”…

Δύο δημοσιογράφοι λαμόγια συζητούν περί επικείμενης «αλλαγής πλεύσης» των ΜΜΕ

Κι ὅμως …ἡ μηχανὴ ποὺ «γεννᾶ χρῆμα» ΥΠΑΡΧΕΙ…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply