Ἡ εἰκόνα τῆς παρακμῆς τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας.

 

Τότε …
η Υγεία, κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης … ακόμη και οι θεοί ορκίζονταν στο όνομα της

Τώρα …
η Υγεία, μορφή της Νεοελληνικής παρακμής, είναι κόρη της εκάστοτε κυβέρνησης και του ΕΟΠΥΥ. Στην Νεοελληνική παρακμή κατέχει εξέχουσα θέση στην σαδιστική ταλαιπωρία των ασθενών, ενώ έχει συνδεθεί με το ανέφικτο της θεραπείας και την διαιώνιση της αρρώστιας. Αδέλφια της είναι η Εξάντληση των ασφαλισμένων, η Ποδοπάτηση των δικαιωμάτων τους, η Αιμορραγία της τσέπης τους, η Ξεφτίλα της πολύωρης αναμονής, ο Κίνδυνος και ο Θάνατος, ματωμένοι υπερασπιστές αυτής της σάπιας εποχής.

Από ένα απλό τσίμπημα εντόμου που μπορεί να οδηγήσει σε ένα σοβαρό αλλεργικό σοκ, μέχρι την εμφάνιση του καρκίνου, αν δεν έχεις τσέπη βαθιά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο βαθιά. Οι αιμοποτικές τακτικές του υπουργείου Ασθενείας που φανερό σκοπό έχουν να πλήξουν όλους τους Έλληνες, απαιτούν απόδοση εισφορών που δεν συνάδουν ούτε κατά διάνοια με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, οι οποίες δεν ομοιάζουν φυσικά ούτε καν με εκείνες των απολίτιστων δήθεν υποσακχάριων περιοχών. Το ζεστό χρήμα όμως που όλοι καταβάλλουμε για αυτές τις πρωτόγονες υπηρεσίες καταπίνεται αδηφάγα και ουδείς δεν γνωρίζει που καταλήγει.

Η επιμονή δε, να υπαγόμαστε υποχρεωτικά σε δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής ούτως ώστε να διαλέξουμε δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση, (επιλογή η οποία και απαντάται μόνο σε 300 βουλευτές) σημαίνει πως με τον γνωστό ετσιθελικό τρόπο που ανέκαθεν τους διέκρινε και εσαεί θα τους διακρίνει, αν δεν κάνουμε εμείς κάτι για να αλλάξει αυτό, μας απαγορεύουν να έχουμε πρόσβαση στην περίθαλψη που εμείς θέλουμε, που εμείς πληρώνουμε, καταρρίπτοντας ακόμα και το διάσημο για την πονηριά του εκείνο ρητό που λέει πως «με τον παρά μου π_ _ώ και την κυρά μου»  μιας και όσοι παράδες πια μας απέμειναν, τους θεωρούν κι αυτούς δικούς τους.

Έχουμε λοιπόν αυξήσεις εισφορών για την Υγεία και δεν έχουμε ιατρούς, φάρμακα, γάντια, ενέσεις, βαμβάκια.
Έχουμε ηλεκτρονική συνταγογράφηση και δεν έχουμε καθετήρες, εντατικές, πεταλούδες, τομογράφους, σφραγίσματα.
Έχουμε παγκόσμιες ημέρες της αντισύλληψης, του καρκίνου, του λεμφώματος, της φυσικοθεραπείας και δεν έχουμε ούτε μία μέρα μέλλον με αυτούς.
Έχουμε και φραπέ όμως, οπότε, δε βαριέσαι βρε αδελφέ. Όσο δεν έχω εγώ καρκίνο, το παιδί μου δεν χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης καρδιάς και δεν φορολογούν το αναπηρικό καροτσάκι της μάνας μου, τί με νοιάζει εμένα κι αν δεν έχουμε σωστό κράτος Υγείας.
Έννοια σου κι εσένα και θα’ ρθει καιρός που κάποτε θα σε νοιάζει.

Η αδυναμία του αρρώστου να αντεπεξέλθει στην σωστή θεραπεία, πρέπει να νοιάζει εμένα κι εσένα~ εσένα, όχι τον άλλον με τον φραπέ~ κι εσάς κι όλους εμάς και οφείλουμε στον εν δυνάμει μελλοθάνατο, να ακυρώσουμε την ημερομηνία θανατικής του καταδίκης, που ο ίδιος την πληρώνει μέσω υποχρεωτικών εισφορών, ακριβώς επειδή, μετά τον δικό του θάνατο, είναι βέβαιο ότι θα έρθει και η δική μου σειρά και η δική σου η σειρά και του παιδιού σου η σειρά.

Πρέπει να με νοιάζει, κύριοι, που οι αισχρές σας «απόπειρες αυτοκτονίας» που κάνετε για να αυτοκτονήσετε εσκεμμένα τον Ελληνικό λαό οδηγούν εκατομμύρια πολίτες στην ένδεια. Πρέπει να με νοιάζει που η έλλειψη σωστού ιατροφαρμακευτικού πλάνου και πραγματικής εξυγίανσης του χώρου της Υγείας αρχίζουν να έχουν αντίκρυσμα, καθώς όλο και περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τις μηδαμινές πλέον υπηρεσίες που τους παρέχονται. Η εξυγίανση της Υγείας, κύριοι, περνάει από τον δρόμο του ποδιού μας, όταν οι κλωτσιές που θα φάτε θα είναι περισσότερο επώδυνες κι από εγχείριση χολής δίχως αναισθητικό.

Σταμάτησα για λίγο να γράφω και αποφάσισα να κοιτάξω την ιστοσελίδα του υπουργείου Ασθενείας. Σεργιανίζοντας για λίγο σε αυτό το ήρεμο, απαλό γαλάζιο site που οι χρωματισμοί του μου θύμισαν την ονειρική γαλήνη των νεκρών, παρατήρησα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δίνοντας, εννοείται, τα εύσημα στο ευφυέστατο αυτό μυαλό που είχε την ιδέα να το ονοματίσει έτσι. Πολύ σωστά! Εθνικό Σχέδιο Δράσης για να μας ξετινάξετε! Διότι όταν πληρώνουμε εσάς μέσω εισφορών για να παρέχετε σε εμάς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους γιατρούς, τα φάρμακα, τις εξετάσεις, τα νοσήλεια κι ότι άλλο σχετίζεται με τον κλάδο της Υγείας, κάποτε θα μας ξετινάξετε!

Θα ήσασταν τυχεροί αν αυτά τα λόγια τα έλεγα μόνο εγώ. Μα για κακή σας τύχη, τα ξεστομίζουν 9.000.000 Έλληνες, που τηλεφωνώντας να κλείσουν ραντεβού με ένα νέο είδος προς εξαφάνιση το οποίο και χαριτολογώντας αποκαλούμε Ιατρό, καταλήγουν να πληρώνουν ποσά λες και ζήτησαν να περάσουν τρία φανταστικά ικανοποιητικά λεπτά μαζί με την αισθησιακή Λούλου κι όχι για να κλείσουν ραντεβού με τον κατάλληλο Ιατρό για τον καρκίνο των οστών που τους απειλεί την ζωή.

Φτάσατε τους Έλληνες σε σημείο να πληρώνουν υπηρεσίες ίδιες κι όμοιες με εκείνες ενός ιδιωτικού τηλεφωνικού μπορντέλου.
Αυτό το μπορντέλο, έτσι όπως το καταντήσατε κύριοι άχρηστοι, αυτό θα γίνει και η καταδίκη σας. Από ιδιωτικό τσιφλίκι σας που είναι τώρα, θα έρθει και πάλι στα χέρια του Ελληνικού λαού που επί χρόνια μόχθησε για να το δημιουργήσει και να το κάνει να σταθεί στα πόδια του, ώσπου να έρθετε αργότερα εσείς από το πουθενά, επίπλαστοι δημοκράτες του κώλου, για να τσεκουρώσετε τα πόδια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η διάγνωση του Ιατρού για αυτό το έγκλημα είναι μία και μόνο μία :
 Κάθαρσις 

Κωνσταντίνα Λαψάτη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply