Ὄχι…

Τώρα που γράφω αυτές τις λίγες αράδες, δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος και οι πανηγυρισμοί, για το 2ο ὈΧΙ της Κύπρου μετά το σχέδιο Ανάν.

Ένα ΟΧΙ λυτρωτικό για τους απανταχού Ἐλληνες όπου κι αν βρίσκονται, μετά από 3 και πλέον χρόνια απανωτών και ντροπιαστικών ΝΑΙ…

Δεν ξέρω πως θα το πληρώσουν αυτό το ΟΧΙ οι Κύπριοι αδερφοί μας.


Προφανώς τα ερπετά της Γερμανίας και κυρίως όσων τρωκτικών κρύβονται πίσω από τους Γερμανούς, σίγουρα θα είχαν ένα  «plan b» σε περίπτωση που οι Έλληνες της Κύπρου αποδεικνύονταν αρκούντως «τρελλοί» και δεν θα ήταν ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ  προσκυνημένοι όσο οι Ελλαδίτες της Ελλάδας, που τα χέρια τα σηκώνουν μόνο για επετεία και έλεος…

 

Αλλά τούτη την στιγμή χαίρομαι πολύ που οι Κύπριοι αδερφοί είπαν αυτό το ΟΧΙ, που εμείς δεν τολμήσαμε ποτέ και δεν μιλάω μόνο σε επίπεδο κυβερνήσεων.
Προφανώς φαίνεται πως για τους Κυπρίους,το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ευτυχώς δεν έγινε…ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ

Φυσικά όμως δεν μπορώ και δεν θα παραβλέψω και κάποια στοιχεία ..

Ότι η Κύπρος είναι ήδη στο μνημόνιο..

Ό,τι η Κύπρος ψήφισε συνειδητά κάποιον που ήταν υπέρ ανοιχτά του σχεδίου Ανάν..


Το σίγουρο πάντως είναι πως η Κύπρος με το μνημόνιο και τα όσα προηγήθηκαν και θα  ακολουθήσουν,πληρώνει το όχι στο σχέδιο Ανάν και το ότι αρκετές φορές πήγε κόντρα στα σχέδια και τις βουλές των παγκόσμιων τρωκτικών.

Ελπίζω αυτό το ΟΧΙ να είναι η απαρχή πολλών πολλών ακόμα κι όχι μόνο για τον Κυπριακό Ελληνισμό,αλλά και για εμάς εδώ στην Ελλάδα..

Για το τέλος,θα παραθέσω ένα κείμενο του φίλου Νικόλα που είχε γράψει πριν καιρό,διαβλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο εδώ και καιρό..

Σεμέλη

 

Παράξενο “Ατύχημα”στην Κύπρο ή κάτι άλλο;

Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στον τελευταίο Μεγάλο Ήρωα της Ελληνικής Ιδέας… τον Σολωμό Σολωμού.
Τελευταίο της προηγούμενης γενιάς… και πρώτο της Νέας Γενιάς Ηρώων.

12 Μαΐου 2000

Στις 12 Μαΐου 2000, ο Αντιστράτηγος εν Αποστρατεία Ευάγγελος Φλωράκης, ανακαλείται στην ενεργό δράση για να αναλάβει Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, σε διαδοχή του Αντιστρατήγου Δημητρίου Δήμου. Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, δεύτερη πατρίδα του μιας και η σύζυγός του ήταν Κύπρια από την Πάφο, δηλώνει ότι «στόχος μας να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, και δεν είναι σώφρων να έρχονται στη δημοσιότητα όλα όσα αφορούν την Εθνική Φρουρά».

11 Ιουλίου 2002

Στις 04.20 ένα ελικόπτερο Augusta Bell της Εθνικής Φρουράς καταπέφτει λίγο έξω από την Πάφο, ενώ κατευθυνόταν σε Άκρως Απόρρητη επίδειξη πολεμικών ελικοπτέρων. Ανασύρεται νεκρός ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, από τους εμπνευστές του Ενιαίου Δόγματος Ελλάδος-Κύπρου.

4 μήνες αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου 2002 παρουσιάζεται το πρώτο Σχέδιο ΑΝΑΝ. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην αρχή βλέπει ότι υπάρχει μια βάση για διαπραγμάτευση και το 2003 έρχεται στην Ηγεσία της Κύπρου, ενώ το 2004 κατατίθεται η τελευταία τροποποίησή του βδελυρού σχεδίου για ψήφιση από την Κυπριακή Βουλή.
Ο ηρωικός ηγέτης Παπαδόπουλος αρνείται την υπερψήφισή του, με αποτέλεσμα μετά τον θάνατό του να συληθεί ο τάφος του και να κλαπεί το λείψανο, και το DNA του, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του από τον «βολικό» καρκίνο.

11 Ιουλίου 2011

Αυτόπτης μάρτυρας Μάριος Κωνσταντίνου στο RΙΚ SAT
«04.10 με 04.15 είδα μια λάμψη κόκκινη σαν μετεωρίτης να πέφτει από τον ουρανό και μετά δύο εκρήξεις. Έλαμψε ολόκληρο το βουνό και μετά ένα ωστικό κύμα με συντάραξε. Κατέβηκα στα ριζά του βουνού και είδα ότι στην περιοχή είχαν φτάει από την έκρηξη διάφορα υλικά και κάτι περίεργοι σωλήνες»
Μόλις  ο αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για σωλήνες, έπεσε η γραμμή. Τυχαίο; Μάλλον…

Το ιστορικό του πώς το πλοίο που κατευθυνόταν στη Συρία παραδόθηκε στην Κύπρο μπορείτε να το βρείτε σε δεκάδες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο.
Αυτό που δε θα βρείτε σε πολλές, είναι ότι η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προσφερθεί να καταστρέψουν ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων (containers), αλλά η Κυπριακή Κυβέρνηση είχε αρνηθεί, επίσημα από το φόβο μήπως η Συρία και το Ιράν αναπτύξουν για αντίποινα διπλωματικές σχέσεις με την Κατεχόμενη Κύπρο.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές, και όχι μόνο, πληροφορίες, μέσα στα εμπορευματοκιβώτια βρισκόντουσαν «σωλήνες» διαφόρων διαμετρημάτων, μεταλλικά σφαιρίδια ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ διαμέτρου ασημένιου δολαρίου και μεγάλες ποσότητες «ισχυρών εκρηκτικών». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής, αναφέρει πως 35 από τα 95 εμπορευματοκιβώτια περιείχαν ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΥΛΙΚΑ.

Ο νεκρός Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, εδώ και πολύ καιρό ζητούσε την απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων για λόγους ασφαλείας. Δεν εισακούστηκε και όταν έγινε η έκρηξη από την «ακτίνα που ήλθε από τον ουρανό», φερόμενος ΗΡΩΙΚΑ έδιωξε τους φαντάρους και κράτησε μερικούς αξιωματικούς για να προσπαθήσουν να σβήσουν τη φωτιά. Δυστυχώς πέθαναν όλοι … ΗΡΩΙΚΑ.
Μένει να δούμε στο μέλλον τι μπορεί να συμβεί σε ένα στρατόπεδο που θα λέγεται «Ανδρέας Ιωαννίδης»…

Αν εδώ μιλούσαμε για σενάριο Επιστημονικής Φαντασίας, ίσως κάποιος ήθελε να περάσει ένα μήνυμα. Την ίδια ώρα, την ίδια μέρα που από τον ουρανό «έπεφτε» ένα ελικόπτερο με έναν Έ-λληνα Ήρωα, 9 χρόνια αργότερα ένα λέιζερ, συγγνώμη κόκκινη λάμψη ήθελα να γράψω, καταστρέφει στα δικά μας, Ελληνικά, ματωμένα εδάφη αυτό που δεν καταστράφηκε σε ξένα εδάφη, σε μια Βάση που φέρει το όνομα του νεκρού Ήρωα.

Περίεργα πράγματα…

Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

11/07//2011

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply