Ποιά τσιπάκια; Τό σῶμα μας μετατρέπουν σὲ τσιπάκι!

Τελικῶς εἴμαστε αὐτὸ ποὺ ὅλοι οἱ ἐπιστήμονες φοβοῦνται πὼς εἴμαστε. Μοναδικὰ τῆς φύσεως ὄντα. 
Βέβαια, λίγο μὲ τὴν νανοτεχνολογία, λίγο μὲ τὶς ἀκτινοβολίες, λίγο μὲ τὶς φωτοσκιάσεις, μᾶς ἔχουν πολλὰ ἀλλοιώσῃ στὸ σῶμα μας καὶ στὸν τρόπο ποὺ προσλαμβάνει τὶς πληροφορίες. 
Πάντως, ἐὰν θυμηθοῦμε καὶ τὴν Ἑλληνίδα ποὺ πρώτη ἀνεκάλυψε τὴν ἀναγνώρισί μας μέσῳ τῶν παλμῶν τῆς καρδιᾶς μας, τότε πολὺ φοβᾶμαι πὼς ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα μόνον μὲ τὸ ἀτομικό μας φᾶσμα θὰ διαθέτουν κάθε μας στοιχεῖο. 
Δὲν εἶναι δύσκολο νὰ τὸ κατανοήσουμε, ἐὰν ἀναλογιστοῦμε πὼς ὁ κάθε ἕνας ἀπὸ ἐμᾶς ἔχει διαφορετικὲς συχνότητες καὶ νὰ ἀναγνωρίσῃ ἀλλὰ καὶ νὰ μεταδόσῃ.

Μπήκαμε στήν ἐποχή πού ὁ ἄνθρωπος θά πάψῃ νά ἔχῃ ἐλευθέρα βούλησι; Ἤ ὄχι;
Μπήκαμε… Τὸ θέμα εἶναι ὅμως νὰ μὴν τὸ διαχειριστοῦν κάποιοι εἰς βάρος τῆς ἀνθρωπότητος.

Φιλονόη.

 Ξεχάστε τα κλειδιά, ανοίξτε με το… χέρι!

Νέο σύστημα χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως «πομπό» για να ανοίγει πόρτες

Ουάσινγκτον

Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κλειδιά του σπιτιού, καθώς χρησιμοποιεί το σώμα και συγκεκριμένα το χέρι του χρήστη ως «πομπό» για το ξεκλείδωμα της εξώπορτας.Το σύστημα BodyCom, όπως ονομάζεται, αποτελείται από μια βάση επεξεργασίας δεδομένων και αναγνώρισης του χρήστη και από φορητά τσιπάκια υπό μορφή μπρελόκ τα οποία μεταδίδουν στη βάση τον κωδικό-«κλειδί» εισόδου στο κτίριο.O διευθυντής ανάπτυξης της Microchip, Λούτσιο ντι Τζάσιο με το ηλεκτρονικό μπρελόκ ανά χείρας

Με τη γλώσσα και το «κλειδί» του σώματος

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος Microchip Inc, με έδρα στην Αριζόνα, αυτό χρησιμοποιεί το σώμα ως πομπό για τη μετάδοση ενός ηλεκτρικού σήματος του κωδικού του ηλεκτρονικού μπρελόκ, που κουβαλά ο χρήστης π.χ. στην τσέπη του, με ένα μόνο άγγιγμα στην επιφάνεια αναγνώρισης.

Το ηλεκτρονικό μπρελόκ λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καθώς τα δεδομένα που κουβαλά «ταξιδεύουν» μέσα από το σώμα του χρήστη και φτάνουν στη βάση αναγνώρισης.

Οι επινοητές της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία BodyCom θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα εισόδων, χρηματοκιβωτίων, αυτοκινήτων, όπως επίσης και για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συναγερμών, ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμη και όπλων.

Ιταλική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην ενσωμάτωση του εν λόγω συστήματος σε κράνη, προκειμένου να διασφαλίσει τη χρήση τους από τους κατόχους μηχανών. Αν δηλαδή, ο οδηγός δεν φοράει το κράνος η μηχανή δεν θα ανταποκρίνεται.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα την κατασκευή νέων ακόμη πιο προηγμένων μοντέλων, τα οποία θα είναι σε θέση να «διαβάζουν» και προσωπικά χαρακτηριστικά της «συνδεσιμότητας» του κάθε χρήστη με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό μπρελόκ να μην μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση που κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.

«Το εύρος των εφαρμογών της τεχνολογίας BodyCom είναι πολύ μεγάλο. Η ασύρματη επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων και το ανθρώπινο σώμα αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο μετάδοσής της» εξηγεί εκπρόσωπος της Microchip.

βῆμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply