Εἶσαι στὴν Λίστα, δὲν χρωστᾶς!!! Εἶσαι μισθωτός, χρωστᾶς καὶ πρέπει νὰ πληρώσῃς!

 

Όχι μόνο δεν εισέπραξαν χρήματα απο τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ αλλά 28/2 κρυφά κάποιοι απο το Υπουργείο Οικονομικών που συμπαθούν τους εμπλεκόμενους στην Λίστα πήγαν να περάσουν τροπολογία που προέβλεπε τη μείωση κατά 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων σε όσους κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα προγενέστερα του 2007 και αφορούσε τους 5.000 που ελέγχει το ΣΔΟΕ και είχε ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

του Κώστα Βουκελάτου
Την ώρα που ετοιμάζονται οι ανίκανοι και ανεπαρκείς του Υπουργείου Οικονομικών να κατασχέσουν μισθούς, σπίτια και συντάξεις, να κλείσουν κόσμο στην φυλακή για 5000 € και για 10000 €, περνάνε κρυφά τροπολογίες για να χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ σε εκλεκτούς.

Τι αλλο θα περίμενες από ένα Στουρνάρα που φορολογεί τα παιδιά και εξαιρεί τα Γιωτ, να το έκανε ο Παπακωνσταντίνου θα έλεγες έχει συμφέροντα αλλα φαίνεται οτι και η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου εχει κρυφά συμφέροντα.

Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η διάταξη από το νομοσχέδιο της κεφαλαιαγοράς η συγκεκριμένη διάταξη ήταν πρόταση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας αυτών δηλαδή που ζητάνε απολύσεις, φυλακή και εξευτελιστικούς μισθούς για τους υπόλοιπους έλληνες εκτός των εκλεκτών της λίστας Λαγκάρντ και φυσικά η κυβέρνηση δέχεται τα πάντα.

Αυτή η ενέργεια θα πρέπει να ερευνηθεί απο την δικαιοσύνη έναν κλάδο που επίσης έχει ματώσει και έχει χάσει το 40% του μισθού του, γιατι γεννάει πολλά ερωτηματικά η σκοπιμότητα της και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι υπέγραψαν για να έρθει η τροπολογία στην Βουλή.

Η τωρινή νομοθεσία που δε βόλευε τους εκλεκτούς της λίστας του Λιχτενστάιν, έχει σκληρές κυρώσεις για την απόκρυψη εισοδήματος και είναι μεγάλα ονόματα αυτα που ελέγχονται για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο καθώς και για προσαύξηση της περιουσίας τους εώς και το 2007.

Τι γίνεται όμως με λίγα λόγια όταν υπάρχει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, ο πρόσθετος φόρος για αυτές τις περιπτώσεις είναι έως και 45% και στη λίστα υπάρχουν 2059 που ελέγχονται για τα έτη 2005-2007. Το εισόδημα που εντοπίζεται και δεν έχει δηλωθεί τοποθετείται στη φορολογική κλίμακα που ίσχυε κατά το έτος απόκτησής του και φορολογείται με βάση αυτήν. Εκτός από το φόρο εισοδήματος, ο ελεγχόμενος επιβαρύνεται με πρόστιμα και προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1% μηνιαίως με μέγιστο ποσό προσαύξησης το 120% του πρόσθετου φόρου.

Όπως καταλάβαμε οι κοινοί θνητοί η τροπολογία ηταν πολύ ευνοϊκή και γλίτωνε τους εμπλεκόμενους από πολλά εκατομμύρια σε δίκαια πρόστιμα.

Όταν κυνηγάς ανελέητα τους Ελληνες για να τους πάρεις οτι τους εχει απομείνει, βάζεις πρόστιμα και προσαυξήσεις σε μικροφειλέτες τριπλασιάζοντας την οφειλή τους  και τους εκβιάζεις με φυλακη ή κατάσχεση εάν δεν πληρώσει ακόμα και 300€ και παράλληλα κοιτάς να προστατεύσεις τους έχοντες και κατέχοντες απο το να μην τιμωρηθούν και πληρώσουν πρόστιμα αυτό είναι άθλιο αντιδημοκρατικό και είναι ντροπή για την πολιτική ηγεσία που ανέχεται τέτοιους ανθρώπους στην κυβέρνηση της.

 

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply