Ἡ Κύπρος γιὰ ἀκόμη μία φορὰ πληρώνει τὴν χούντα τῶν Ἀθηνῶν.

Και τι κάνει η χούντα των Αθηνών…; Κρύβεται…

Έχει τρομοκρατηθεί… κοινώς «έχει κλάσει μέντες…»
Γνωρίζει η χούντα των ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ότι είναι θέμα χρόνου και η κατάρρευση των Ελληνικών Τραπεζών και η κατάρρευση η δική τους.

Ξέρουν ότι αυτό που υφίσταται τώρα η Κύπρος είναι θέμα χρόνου να το υποστεί η Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα στοιχεία από τις εκθέσεις της Blackrock ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε στις Ελληνικές Τράπεζες και τα οποία αφορούν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, δεν έχουν δοθεί όχι στη δημοσιότητα αλλά ούτε στα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι με όριο κεφαλαιακής επάρκειας το 10 (είναι δείκτης) καμία τράπεζα δεν το πιάνει με την καλύτερη το 9,8 και τη χειρότερη το 5.
Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Euro Group που γνωρίζει τα στοιχεία δεν ζήτησε και από την Ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι ανάλογο με τη Κύπρο.
Μα πώς να ζητήσει και τι να ζητήσει, αφού τα έχουν πάρει όλα από την Ελλάδα. Πως μετά από ολοκληρωτικές συμφωνίες και ξεπουλήματα από τα μνημόνια θα βγάλουν την Ελλάδα στη σέντρα..;
Τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξωθήσουν την Ελλάδα στα άκρα και να γίνει «…γαία πυρί μειχθήτω….»
Γνωρίζουν άπαντες ότι ύστερα από αυτό το οικονομικό σπιράλ του θανάτου οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν εκτοξευθεί στο 35% και εάν αυτό συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου (που θα συνεχιστεί) τότε οι τράπεζες θα πουλάνε όχι μόνο τα πάγιά τους αλλά και τους υπαλλήλους τους.
Όπως επίσης γνωρίζουν ότι ο ρυθμός των επισφαλειών κινείται σε διπλάσια ποσοστά από την προτεινόμενη κεφαλαιοποίηση των 28 δις.
Η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε καλή και κακή ήταν για ξεκάρφωμα όπως λένε οι τραπεζικοί. Αλλά και οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται για την ενδυνάμωση κεφαλαιακά των τραπεζών, αυτά είναι μπούρδες για τις ειδήσεις…
Όταν ο Γιώργος χρωστάει 10 ευρώ και η Μαρία 20 ευρώ, όταν αυτοί θα παντρευτούν θα χρωστάνε 30 δεν θα χρωστάνε λιγότερα. Απλά το κάνουν γιατί στο τέλος είναι προτιμότερο να μαζέψεις τέσσερις τράπεζες, παρά δέκα τέσσερις..

παρασκήνιον

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply