Αἶσχος!!! Ντροπὴ στοὺς ταγούς!


Οι πιλότοι των αεροσκαφών, οι πιλότοι των ελικοπτέρων, οι βατραχάνθρωποι, οι υπηρετούντες στις ειδικές δυνάμεις παίρνουν μισθούς  1100 έως 1200 ευρώ. Ενώ οι κηφήνες της βουλής οι χρυσοκάνθαροι οι οποίοι κορόϊδεψαν τους ψηφοφόρους τους προκειμένου να βολευτούν στην Βουλή.
Ζήτησαν τον ψήφο τους προβάλλοντας ως έντιμο τον εαυτό τους, ως άνθρωποι που έχουν λόγο και αξιοπρέπεια. Όλη η πρεμούρα τους αποδεικνύεται ότι ήταν η βολή τους στην Βουλή. Στην Βουλή στην οποία τις περισσότερες ημέρες  δεν περνούν ούτε απ’έξω. Ειδικά τα τελευταία τρία τελευταία χρόνια πηγαίνουν στην Βουλή για δύο μόνον λόγους: είτε για να ψηφίσουν μέτρα υπέρ τους ή υπέρ “φίλων”, είτε για να ψηφίσουν μέτρα εις βάρος των Ελλήνων, των ψηφοφόρων τους. Μας λένε δε κατάμουτρα ότι εμείς δεν ξέρουμε, ότι δήθεν υπάρχουν  κρατικές συμφωνίες που δεν είναι γνωστές στον λαό, όπως και υπόγειες διπλωματικές διεργασίες τις οποίες μόνον αυτοί είναι ικανοί να χειριστούν.
Δηλαδή για αυτά -αφού δεν τα γνώριζε- δεν τους έδωσε εντολή ο λαός. Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα ή την εντολή να κυβερνούν με κρυφές συμφωνίες και υπόγεια διπλωματία;
 Είναι άραγε τόσο ανόητοι ώστε να μην σκεφθούν ότι αν ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό, για αυτές τις κρυφές συμφωνίες και την υπόγεια διπλωματία, θα αφόπλιζαν όλους αυτούς τους “συμμάχους” και “έξωθεν φίλους” οι οποίοι κρύβονται πίσω από τέτοιες πρακτικές; Η μήπως συμβαίνει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν; Ότι πίσω από τις μυστικές συμφωνίες και την υπόγεια διπλωματία υπάρχει πολύ χρήμα; Ερώτημα ίσως φιλολογικό.
Και ενώ οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, την πυροσβεστική βάζουν ρεφενέ από τον μισθό της πείνας για να αγοράσουν ανταλλακτικά ή βενζίνη για τα υπηρεσιακά οχήματα, οι “κηφήνες” της Βουλής εισπράττουν περισσότερα από 8.000 ευρώ τον μήνα, συν 1000 ευρώ τον μήνα για τα γραφεία στην επαρχία, συν τα λοιπά προνόμια,μείον φόρο εισοδήματος ( αντί για 40% πληρώνουν 25% φόρο εισοδήματος) Ποιον ρώτησαν άραγε και πήραν τέτοιες συντεχνιακές αποφάσεις; Και γιατί καταξιωμένοι π.χ. αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, να εισπράττουν ως μισθό 1200 ευρώ και κάποιοι αμφιβόλου ικανότητας απόστρατοι να εκλέγονται βουλευτές και να εισπράττουν τεμπελιάζοντας 8000 ευρώ τον μήνα;  Πόσοι άραγε από αυτούς τους βουλευτές-αξιωματικούς προσέφεραν ένα μέρος του μισθού τους για να συνδράμουν στα έξοδα συντήρησης οχημάτων-μηχανημάτων των υπηρεσιών- σωμάτων-όπλων που προ της βουλευτικής καριέρας, υπηρετούσαν.
Αίσχος-ντροπή, ειδικά σε ανθρώπους που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούσαν ότι “η τιμή τιμή δεν έχει”!!! Τώρα όμως;
Αίσχος-Ντροπή!!!  
Ίων Πολιάδης     
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply