Σελήνη ἤ …Χόλυγουντ;

Τὸ γιατὶ ἐμεῖς πιστεύουμε πὼς ἡ ΝΑΣΑ μᾶς ὀφείλει ἐξηγήσεις, γιὰ τὸ ἐάν, ἤ ὄχι, πάτησαν στὴν Σελήνη εἶναι δικό μας πρόβλημα. Ἡ ΝΑΣΑ, καθῶς ἐπίσης κι ὅ,τι ἤ ὅποιοι, τὴν ὁρίζουν καὶ τὴν χρηματοδοτοῦν, δὲν σχεδίασαν ταξείδια γιὰ νὰ μαθαίνουμε ἐμεῖς, ἀλλὰ γιὰ νὰ μαθαίνουν ἐκεῖνοι.

Τί σημαίνει αὐτό;
Ἁπλούστατα…
Τὰ διαπλανητικὰ ταξείδια ἤ τὰ διαστημικὰ ταξείδια, δὲν εἶναι κάτι ποὺ ἀφορᾷ στὴν ἀνθρωπότητα ἀλλὰ στὴν τάξι ποὺ φέρεται νὰ κυβερνᾷ τὴν ἀνθρωπότητα.
Ποιός μᾶς ἐρώτησε γιά τό ἐάν θέλουμε, ἤ ὄχι, νά πάῃ ὁ ἄνθρωπος στήν Σελήνη;
Ποιός μᾶς ἐρώτησε γιά τό ἐάν θέλουμε, ἤ ὄχι, νά πάῃ ὁ ἄνθρωπος σέ κάποιον ἀπό τούς πλανῆτες τοῦ δικοῦ μας ἤ ἄλλου πλανητικοῦ συστήματος;
Ποιός μᾶς ἐρώτησε γιά τό ἐάν χρειαζόμαστε κάτι ἀπό τά παραπάνω;

Δὲν μᾶς ἐρώτησαν καὶ δὲν τοὺς ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη μας ἤ ἡ ἄποψίς μας.
Τὰ χρήματά μας, τὰ ὁποῖα χρηματοδοτοῦν τὰ ἀληθινά, ἤ τὰ ψευδῆ ταξείδια τους, ἐπίσης δὲν τὰ ὁρίζουμε ἐμεῖς.
Τὸ ἐὰν λοιπὸν θὰ μᾶς παρουσιάζουν παραμυθεύματα ἤ παπαρολογίες, εἶναι δική τους ὑπόθεσις.
Ἐμεῖς, γιὰ τὴν ὤρα, δικαιώματα δὲν ἔχουμε.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Θὰ ἐπανέλθουν ὅμως τὰ πάντα στὶς ὀρθές τους διαστάσεις. Ἁπλῶς λίγο χρόνο χρειαζόμαστε!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ – Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗΣ

Λοιπόν, καθαρά, απλά και σταράτα. Τα διάσημα βίντεο από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη είναι πατάτες. Φούμαρα. Απαντήσεις από τη NASA δεν έχουν δοθεί στα δεκάδες ερωτήματα που προέκυψαν όταν αποκαλύφθηκαν τα πανάκριβα της εποχής ευτελή ωστόσο για την εποχή μας κινηματογραφικά κολπάκια. Δεν υπάρχει σήμερα σοβαρός μελετητής που να πιστεύει πως τα βίντεο που συντάραξαν την ανθρωπότητα καταγράφουν πραγματικά γεγονότα. Μόνο τον κυματισμό της σημαίας έχουν κάποιοι στηρίξει λίγο επιστημονικά, αν και πρόχειρα, αλλά τα υπόλοιπα παραμένουν εντελώς ανεξήγητα. Η NASA, επίσημα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αρκείται σε υπεκφυγές προσπαθώντας μάταια να υπερασπιστεί την κατάκτησή της, ενώ τελευταία ακούστηκε πως υπόσχεται μελλοντικά αποδεικτικά στοιχεία. Ακόμη όμως κι αν κάποτε αποδειχτεί πως όντως ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι της Γης, υπάρχει ένα ερώτημα που μάλλον θα μείνει για περισσότερο καιρό αναπάντητο. Πότε ακριβώς συνέβη αυτό και γιατί τα πρώτα βίντεο που παρουσιάστηκαν είναι πλαστά; Μήπως φοβήθηκαν την αποτυχία και προκειμένου να μη συμβεί τίποτα τραγικό σε απ’ ευθείας μετάδοση, πρόβαλαν τα πλαστά βίντεο πιστεύοντας πως κανείς ποτέ δε θα καταλάβαινε τίποτα; Ίσως. Μερικές φορές, όταν τα ψέματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, ο ψεύτης τα βιώνει τόσο, που στο τέλος γίνεται ο ίδιος το ψέμα υπερασπίζοντας με πάθος αστείες ιστορίες.

Στη φωτογραφία, το πόδι της σεληνακάτου από το οποίο απουσιάζει η σκόνη με την οποία θα είχε καλυφθεί αν κάποιος κινητήρας εκτόξευε όντως καύσιμα προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της προσσελήνωσης  Μάλλον την πήρε ο αέρας. Το ότι καμιά από τις έξι προσσεληνώσεις δε δημιούργησε κρατήρα κάτω από τη σεληνάκατο, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως τα βίντεο είναι πλαστά. Η NASA, τα κατάφερε το έκανε καταρρίπτοντας την αρχή διατήρηση της ορμής. Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι ένα μικρό αστειάκι. Το να πιστεύει όμως κάποιος πως οι ίδιοι επιστήμονες που κατάφεραν να στείλουν στη Σελήνη ένα καρυδότσουφλο καλυμμένο με χρυσόχαρτα έλεγξαν τα βίντεο χωρίς να μπορέσουν να αντιληφθούν το παράδοξο της έλλειψης κρατήρα, είναι ένα τεράστιο αστείο.  

Ἀναπτήρας ἀπὸ ξύστρα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply